Kremy BB, CC i DD

Lily Lolo BB Cream Naturalny krem BB

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 marca 2022 o 8:34
    Dla porcelanowo gładkich
    Używa od:próbka
    Próbkę kremu kupiłam na fali zupełnego zachwytu podkładem mineralnym. Byłam ciekawa, czy też jest tak wspaniały. Nie jest. Kupiłam najjasniejszy odcień, trochę za jasny ale drugi w kolejności byłby za ciemny - najlepiej byłoby mieszać dwa odcienie. Jeśli chodzi o właściwości pielęgnacyjne to dla mnie jest to trochę wydmuszka-na początku składu nie ma niczego nadzwyczajnego, kokosowe pochodne mogą zapchać cery ku temu skłonne, a gliceryna wysoko nie każdemu służy na dzień (np mnie-twarz mi się jakby poci). Kolor jest naprawdę jasny ale to żaden problem, bo po nałożeniu na twarz... znika zupełnie. Wiem, że to tylko krem bb a nie podkład ale producent pisze o "wyrównaniu kolorytu skóry". Nic takiego nie następuje. Krem może się sprawdzi u osób z idealnie gładką twarzą. Ja po jego nałożeniu, dowiedziałam się l, że na czole mam jakieś nierównomierne grudki (podkreśla wszelkie nierówności twarzy, takie których bez żadnego kremu nawet nie widać).
    Azafata
    30 lipca 2021 o 10:21
    Jedna z moich gorszych wpadek
    Bardzo lubię podkład mineralny z lily lolo i zamawiając kolejne opakowanie skusilam się na krem BB, które wtedy były szalenie modnym produktem:) Cena była dość powalająca jak na moj budzet w tamtym czasie, ale bylam przekonana ze zamawiam idealny kosmetyk, o super składzie, dobrej jakości i wzorowym działaniu. Tymczasem wczoraj znalazłam w odmętach szuflady prawie pełne, przeterminowane opakowanie, które od razu poszło do kosza i powinno się tam znaleźć juz dawno temu. Opakowanie ma śliczną, minimalistyczną estetykę, aplikacja typowa dla podkładów w tubce. W srodku prawdopodobnie zostałaby duuuza ilość produktu nie do wycisniecia pompką i zwykle w takich sytuacjach rozcinam opakowanie zeby wydobyć całkiem pokaźną ilość „resztek”, tu nie dotrwałam do tego etapu???? Krycie jest minimalne, cerę mam praktycznie bezproblemową i niewiele do przykrycia, ale ten krem nie przykryje Wam NIC. Stad od razu nasuwa się pytanie - po co używać kremu BB, jeśli można posmarować się zwykłym kremem na dzień a efekt bedzie NAPRAWDĘ lepszy? Bo niestety, mimo minimalnego nasycenia kolorem, miałam wrazenie, ze i tak odznacza mi się na twarzy - nie była to kwestia zle dobranego odcienia, tylko tego, ze krem nawet w minimalnym stopniu nie stopił się ze skórą. Po paru godzinach zaczęłam świecić się jak tafla, a problem przetluszczajacej się skory praktycznie mnie nie dotyczy. Twarz była jakby oblepiona, przeciążona i krem bardzo mi na niej przeszkadzał. Zrobiłam kilka, jak nie kilkanaście podejść i każde zakończyło się tak samo. Były to jedne z moich najgorzej wydanych pieniędzy na kosmetyki, nigdy przenigdy juz się na niego nie skuszę i Wam tez radzę omijać go szerokim łukiem
  • 1 lipca 2021 o 15:49
    Spodziewałam się więcej
    Średni krem bb. Na pierwszy rzut oka konsystencja jest fajna, dosyć gęsta i treściwa, jednak przy nakładaniu maże się i trzeba bardzo uważnie rozprowadzać, żeby nie zostawały smugi. Krycie jest baaaardzo małe, większość kremów bb, które miałam wcześniej kryło lepiej. Nie oczekuję oczywiście krycia na maksa, bo to nie podkład, ale jednak coś tam powinien robić. Zapach w nutach ziołowych, może niektórym nie odpowiadać, mi nie przeszkadza. Efekt nawilżenia całkiem ok (chociaż zawsze nakładam go na krem nawilżający oraz filtr). I tu jego największy minus - krem bb nie posiada żadnego spf. W wielu konkurencyjnych kremach bb jest ten dodatek i jest to dla mnie istotne, bo używam filtrów cały rok. Lubię, jak bb jest z filtrem, bo nie muszę osobno nakładać kremów spf (które są często tłustawe i skóra się po nich świeci). Wydajność niespecjalna, bo żeby cokolwiek przykryć czy wyrównać koloryt, trzeba nałożyć dwie do trzech pompek. Trwałość na twarzy w ciągu dnia też nie jest powalająca. Łatwo się ściera i szybko znika. Cena wydaje mi się nieco wygórowana za taki prosty kremik bb. Owszem, jest przyjemny, naturalny, nie wysusza skóry, ale też nie ma żadnego efektu wow. Więcej go nie kupię.
    Zalety:
    • naturalny
    • nie wysusza
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • bardzo słabe krycie nawet jak na krem bb
    • maże się
    • brak filtrów SPF
  • 2 maja 2021 o 22:41
    Idealny krem do twarzy
    Mineralne kosmetyki od lilylolopl na dobre zagościły w mojej codziennej pielęgnacji. Makijaż z ich udziałem to prawdziwa poezja Od kiedy zaczęłam używać kosmetyków tej marki zauważyłam, że mój makijaż wygląda bardziej profesjonalnie a jednocześnie zdrowo. Od kilku tygodni używam mineralnego kremu BB o lekkiej formule, w którego skład wchodzą odżywcze składniki o właściwościach przeciwstarzeniowych i nawilżających oraz mineralne pigmenty zapewniające wyrównanie kolorytu cery. Ten krem może być używany również jako podkład zapewniając lekkie krycie i efekt zdrowej, promiennej skóry. Krem rewelacyjnie się sprawdza również jako baza pod podkład mineralny. Ja zamówiłam krem w odcieniu Light, najbardziej dopasowanym do kolorytu mojej skóry, który jest w tonacji średnio jasnej Ten krem sprawdza się u mnie fantastycznie a dużym plusem jego używania jest bez wątpienia naturalny skład, w której nie znajdziemy silikonów. Krem daje efekt ujędrnienia i działa przeciwstarzeniowo na skórę i zawiera składniki nawilżające tj. hialuronian sodu, ekologiczny aloes oraz olejek jojoba Krem BB zapewnia jednolite krycie oraz rozświetlenie cery. Zawarte w składzie naturalne antyoksydanty dają ochronę przeciwbakteryjną a sam krem jest idealnym kosmetykiem również dla wegan Łatwa poręczna tubka 40 ml pozwala na sprawną aplikację a sam krem jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Idealne krycie
    • Łagodny dla cery
  • 18 stycznia 2021 o 15:53
    Smierdzi
    Jako krem nie sprawdza sie, nie nawilaza, nic nie robi. Mnie szczypie skóra jeśli nałożę na twarz bez kremu pielęgnacyjnego. Sądziłam, ze zapach to wynik zmieszania składników kremu, nie osobna kompozycja dodana... dla mnie smierdzi parafiną. Wyrównuje koloryt delikatnie i tyle. Za ta cenę można znalezc coś znacznie lepszego.
    Zalety:
    • Odcienie dla bledziochow, wyrównuje koloryt.
    Wady:
    • Cała reszta. Pompka bardzo pryska mniej więcej po zużyciu 1/3 , pół łazienki w odpryskach, trzeba uważać żeby się nie poplamic.