Odżywki do włosów

Dr. Sante Argan Hair, Spray do włosów ułatwiający rozczesywanie z olejem arganowym i keratyną

notino.pl
Sante Elfa Pharm Dr Argan Hair spray ułatwiający rozczesywanie do włosów uszkodzonych 150 ml
Dr. Sante Argan Spray z olejem arganowym i keratyną do włosów uszkodzonych 150ml

asjaa98
    4 maja 2021 o 21:14
    Seria Argan Hair jest moim ulubieńcem.
    Z kosmetykami do włosów od Dr. Sante mam do czynienia od 4 lat, kiedy to koleżanka ze szkoły mi ją poleciła, zachęcona efektami na jej włosach, zakupiłam najpierw odżywkę, a niedawno postanowiłam wypróbować spray ułatwiający rozczesywanie włosów. Produkt dorwałam w mniej popularnej drogerii, która w mojej okolicy jest tylko jedna. Produkt kosztował około 12 zł. Produkt zamknięty jest w poręcznym opakowaniu, o szacie graficznej pasującej do całej serii, czyli ciemna buteleczka z etykietą zachowaną w kolorze złota z grafiką orzechów, na niej sporo informacji o zastosowaniu produktu. Opakowanie posiada sporej wielkości dozownik w sprayu, który może być troszkę mniej poręczny, ale na plus przemawia możliwość zablokowania przez co przypadkiem nie wypsikamy produktu. Radzę uważać na niekontrolowane upadki, gdyż możemy sobie popsuć rozpylacz, co niestety mi się przydarzyło... Spray bardzo dobrze dozuje produkt, rozpyla go, nie jest to jeden wielki strumień produktu, ale delikatna mgiełka, która rozkłada się równomiernie na włosach. W środku opakowania znajdziemy białawy płyn o przyjemnym zapachu - ma taki sam jak maska z tej serii - mnie się on podoba, nie przeszkadza. Utrzymuje się na włosach przez dłuższy czas. Producent obiecuje regeneracje włosa i zapobieganie rozdwajaniu końcówek, ale ja sceptycznie do tego podchodzę, myślę, że od tego są inne produkty. Jednak mi najbardziej zależało na wygładzeniu i łatwiejszym rozczesywaniu włosów. I w tej kwestii ten produkt mnie nie zawiódł. Włosy są wygładzone, nie przeciążone, ani też nie wyglądają nieświeżo, nie zauważyłam, żeby moje włosy przez ten spray się szybciej przetłuszczały, ale ja stosowałam produkt w niewielkiej ilości, ot tak nie przesadzając. W dotyku włosy są delikatne, lśnią, ale też są bardziej zdyscyplinowane, nie puszą się, ani też nie elektryzują. Jak dla mnie bajka. O wiele prościej rozczesywało mi się włosy, szczotka nie napotykała już tak wielu kołtunów. Myślę, że jest to coś, co jest godne uwagi. Produkt w dobrej cenie, ok. 12 -13 zł za 150 ml, które w odpowiednich ilościach sprawiają, że produkt jest wydajny. Rzadko stosowałam takie produkty, ale teraz wiem, że do tego sprayu jeszcze wrócę, bo cudownie współpracuje z moimi włosami.
    Zalety:
    • wygładzenie włosów,
    • łatwiej się je rozczesywało,
    • były dociążone, ale w pozytywnym słowa znaczeniu,
    • piękny zapach, który się utrzymuje,
    • dobra cena.
    Wady:
    • słaba dostępność stacjonarnie, ale w internecie często spotykam się z tym, że te produkty są wyprzedane.
    Vaae
    13 stycznia 2020 o 12:25
    Polecam
    Nie mam pojęcia, dlaczego ten produkt ma tak niską opinię. Wg mnie jest rewelacyjny :) Stosuję go zarówno na wilgotne włosy po umyciu, jak i w trakcie dnia na suche. Zauważyłam, że moje włosy są po nim wygładzone i błyszczące, Należy jednak pamiętać, aby nie psikać nim włosów u nasady. Dodatkowo kosmetyk ten bardzo ułatwia rozczesywanie włosów ;)
    Zalety:
    • Wygładza
    • Nabłyszcza
    • Ułatwia rozczesywanie
    • Przyjemny zapach
  • 19 listopada 2019 o 10:52
    Najgorsza odżywka w spray'u jaką miałam
    Odżywka w spray'u przeznaczona do włosów uszkodzonych, mająca ułatwić rozczesywanie, z olejem arganowym i kreatyną.... niestety wielki bubel i najgorsza odżywka w spray'u jaką miałam! Ten kosmetyk nie robi kompletnie nic, nie odżywia, nie wygładza, nie sprawia, że włosy lepiej się rozczesują. Wręcz przeciwnie, zauważyłam, że nawet je wysusza. Włosy po niej są sztywne. Dodatkowo ma dziwny zapach... ciężko go opisać i nie jest to coś czym chciałabym by "pachniały" moje włosy. Jedyny plus to opakowanie, a konkretnie atomizer. Wygodny w użyciu. Na pewno nie kupię ponownie i szczerze nie polecam!
  • 5 kwietnia 2019 o 9:40
    Taki sobie spray
    Spray używałam tylko na mokrych włosów w dość niewielkich ilościach, ponieważ szybko obciążał włosy i miałam wrażenie, że są znów brudne. Przy używaniu przez dłuższy czas zaczynał przesuszać włosy i potrzebna była przerwa. Ratuje go delikatny, bardzo ładny zapach i ładne, wygodne opakowanie.
    Zalety:
    • zapach, opakowanie
    Wady:
    • przesuszanie włosów
  • 8 grudnia 2018 o 0:18
    Bez szału
    Do zakupu tego produktu zachęciła mnie cena na Cocolicie. Z kosmetyków do rozczesywania włosów, spray'e zdecydowanie należą do moich ulubieńców, dlatego aplikator bardzo przypadł mi do gustu. Jeżeli chodzi o działanie - faktycznie lepiej rozczesywało mi się włosy niż bez niczego, ale nie zauważyłam żeby włosy były bardziej miękkie czy mniej łamliwe.
    Zalety:
    • Aplikacja
    • Lepiej rozczesuje się mokre włosy
    • Okej zapach
    Wady:
    • Brak nawilżenia
    • Brak wygładzenia
    • Włosy nie są bardziej miękkie