Kremy uniwersalne

Dermika Hialiq Spectrum 30+ Hialuronowy krem nawilżający dzień noc 50ml

Pazurka
    28 marca 2022 o 20:17
    Mógłby bardziej...
    Wypróbowałam już kilka kremów Dermiki. Firmę tę polecała mi moja koleżanka, twierdząc, że to dobra marka. No cóż, biorąc pod uwagę dość wysokie ceny, jak też tak myślałam i kupowałam jak tylko była jakaś promocja. Niestety, co krem to porażka. Hialiq Spectrum jest chyba jedynym, o którym w ogóle jest sens pisać recenzję... Krem szybko się wchłania, ale suchą skórę nawilża za słabo, biorąc pod uwagę, że jest dla 30+. Nie zauważyłam też korekty zmarszczek, czy poprawy jędrności. Dla mnie plusem jest, że można stosować go na dzień i noc, ale to chyba wszystkie plusy... Krem szybko się skończył, więc wydajność słaba. Dodatkowo muszę skrytykować toporny ciężki szklany słoiczek. Wszystkie kremy Dermiki (które stosowałam)miały ten sam kształt opakowania. Słoik ma ostry jak to nazwać? Rant?, falc?, zgięcie? może załamanie? znajdujące się tuż pod gwintem, spod którego ciężko wydobywa się krem palcem. Wiem, że szklane to eko, ale tylko w tej firmie spotkałam się z takim niewygodnym kształtem słoika...
    Barbik
    30 marca 2021 o 17:55
    Nie dla mnie
    Mam mieszaną cerę z pierwszymi zmarszczkami. Potrzebuje ona kremu, który jej nie zapcha, a jednocześnie dobrze nawilży. Przez pierwsze tygodnie używania kremu było ok, chociaż bez żadnego super efektu. Po jakimś czasie, zaczęło mi wysypywać twarz. Niestety, również zmarszczki mimiczne były podkreślane. Już od początku, nie widziałam efektu nawilżenia i wygładzenia cery. Cera zaraz po nałożeniu brzydko świeciła się.
    Wady:
    • Ja nie znalazłam zalet. Może elegancki słoiczek, ale umówmy się, nie o wygląd chodzi w tym przypadku, a o działanie.
    • krem podrażniał skórę
    • podkreślał zmarszczki mimiczne
    • jest zbyt drogi w stosunku do tego, jak działa ( na szczęście kupiony w promocyjnej cenie)
  • 24 listopada 2020 o 21:51
    Ulubieniec
    Za 64zł mamy 50 ml kremu do twarzy. Jest on zamknięty w lekko przeźroczystym, szklanym słoiczku ze złotą zakrętką. Samo opakowanie wygląda luksusowo przynajmniej dla mnie. Przy codziennym stosowaniu starcza na ponad 3 miesiące. Należy jednak zaznaczyć, że używałam tego kremu tylko na dzień, gdyż miałam inny krem na noc. Dlatego używając go rano i wieczorem podejrzewam, że szybciej się jednak skończy. Produkt ma kremową, lekką konsystencję i jest biały. Posiada zapach, który jest przyjemny. Jeśli miałabym określić zapach to jest on taki hialuronowy właśnie. Nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Krem łatwo się rozprowadza i jest wydajny, gdyż naprawdę mała ilość wystarczy, by pokryć całą twarz. Dodatkowo szybko się wchłania i nadaje się pod makijaż. Jeśli chodzi o działanie to przede wszystkim nawilża naszą skórę. Jest to chyba najlepszy krem nawilżający jaki kiedykolwiek miałam. Poza tym nasza skóra jest wygładzona i jędrna. Moim zdaniem jest to jeden z bardzo dobrze nawilżających kremów, dlatego też z miłą chęcią sięgnę po kolejne opakowanie jak i inne produkty tej marki. Zdecydowanie został moim ulubieńcem.
  • 27 listopada 2019 o 9:25
    Nie na AZS!
    Przeczytałam bardzo wiele dobrych opinii o tym produkcie i stwierdziłam, że spróbuję tego kremu. Niestety się bardzo zawiodłam bo wyskoczyło mi po nim od razu AZS na czole i policzkach. Jeszcze próbowałam go stosować kilka dni z myślą, że to może nie od niego, ale niestety... Dlatego jeśli masz AZS nie kupuj tego kremu. Nie zaprzeczam, ze nawilża i dobrze się wchłania, ale nie mogę ocenić dłuższego działania. Wady: - wyskakuje po nim AZS!
  • 1 września 2019 o 9:26
    Kupie ponownie
    Świetny krem w przystępnej cenie z dobrym składem. Szybko się wchłonie i dobrze rozprowadza. Stosuje od ponad dwóch miesięcy i jestem w połowie słoiczek. Odkąd go stosuje nie mam problemu z sucha skóra. Wyglądzie delikatne zmarszczki wokół oczu.
    Zalety:
    • Nadaje się pod podkład
    • Szybko się wchłania
    • Delikatna konsystencja
    • Dobrze sie rozprowadza
    • Nawilża
    • Nie uczyłam
    • Usunął delikatne zmarszczki w dwa miesiace