Peelingi do stóp

Bielenda Comfort+, Skarpety eksfoliujące - złuszczający zabieg do stóp

Bodyland.pl
Bielenda Bielenda Comfort + Skarpety eksfoliujące do stóp 1op.-2szt Bielenda
HOBB
Bielenda Skarpety eksfoliujące 2 szt.
Bielenda Comfort Zabieg do Stóp Złuszczający

• 10 sierpnia 2024 o 12:34
    Trzeba używać aby nie przesadzić z czasem bo może zejść skóra jak z we
    Ten złuszczający zabieg do stóp zapewnia profesjonalne rezultaty, porównywalne do tych, jakie można uzyskać w salonie kosmetycznym. Skarpety są niezwykle łatwe w użyciu i wygodne – wystarczy je założyć na stopy i pozwolić, aby aktywne składniki w nich zawarte zadziałały. W składzie znajdziemy m.in. kwasy owocowe, które skutecznie, ale delikatnie złuszczają martwy naskórek, odsłaniając gładką i miękką skórę. Proces złuszczania zaczyna się kilka dni po zabiegu, a efekty widoczne są już po około dwóch tygodniach. To idealne rozwiązanie dla osób borykających się z suchą, szorstką skórą stóp, modzelami czy pękającymi piętami. Po użyciu skarpet, stopy stają się jedwabiście gładkie, a efekty utrzymują się przez dłuższy czas. To świetny sposób na przygotowanie stóp na lato lub po prostu na regularne dbanie o ich kondycję. Należy jednak uważać aby nie przesadzić z czasem, i sugerować się tym co pisze producent na opakowaniu. Gdyż efekt może być nieestetyczny z przetrzymaniem ich na skórze nawet do pół godziny. Sama się przekonałam i od tamtej pory jestem uważa, choć skarpetki kupiłam ponownie.
    Zalety:
    • Zmiękczają stopy
    • Mają dużo płynu w opakowaniu
    Wady:
    • Zbyt mocno złuszczają skórę ze stóp
  • 8 listopada 2023 o 12:40
    Dla niewymagających stóp.
    Skarpety te poradzą sobie z normalnymi stopami, bez zgrubień na piętach czy mocno narastającym naskórkiem. Moje stopy złuszczyły w połowie, grzbiet i podbicie wyszło okej, pięty zostały praktycznie nieruszone. Zabieg zaczynamy od wlania esencji do foliowych skarpetek, które nie mają żadnego zaklejenia by płyn pozostał w środku, przez nieuwagę podczas zakładania materiałowych skarpet z jednej nogi, trochę wylało mi się go trochę. Zabieg ten trzymałam na stopach przez półtorej godziny, ze względu na moje potrzeby krócej nie widzę sensu. Po zmyciu esencji ze skóry była ona chłodna, jakbym przesmarowała ją mentolem. Pierwsze oznaki złuszczania zauważyłam po szóstym dniu od zabiegu, proces ten trwał około tydzień, z grzbietu i podbicia zeszło mi praktycznie wszystko, z pięt i zapiętek w sumie nic. Pozostały zgrubione i mega suche, mocno wyróżniające się na tle złuszczonej skóry. Nie jest to produkt do którego powróciłabym w pierwszej kolejności, nadal pozostanę wierna skarpetkom z Lirene.
    Zalety:
    • cieńsza skóra została złuszczona
    Wady:
    • skarpetki są bardzo niewygodne, bez żadnego klejącego paska, który zabezpieczyłby płyn przed wylaniem
    • nie radzi sobie ze zgrubieniami na piętach
  • 26 kwietnia 2022 o 0:47
    Działają dobrze
    Nie rozumiem skąd negatywne opinie osób, proces wykonałam wg. instrukcji, miałam dość mocno suche stopy przez obuwie robocze i robienie dziesiątek kilometrów w pracy. Po tygodniu od zabiegu zaczął się proces złuszczania. Stopy wyglądają jakby robiły wylinke, tam gdzie suchy naskórek zszedł, stopy są gładziutkie. Ja polecam.
    Aaricja
    29 grudnia 2021 o 2:06
    Bielanda skarpety eksfoliujące.
    Za głupotę przyszło mi zapłacić...zachęcona promocją w drogerii od razu kupiłam sobie 3 pudełka preparatu i w swej naiwności zużyłam wszystkie 3 przy każdym zabiegu mając nadzieję, że może tym razem się uda mimo, że przy każdym poprzednim efekty były zerowe. Żałuję, że nie przeczytałam najpierw opini na Wizażu bo straty tych paru złotych nawet nie odczułam, ale stratę czasu już bardzo się ☹
    Zalety:
    • Promocyjna cena
    Wady:
    • Zbytk krótkie skarpetki
  • 8 grudnia 2021 o 20:35
    Pół na pół
    Skarpetki pomogły moim piętą ożyć po zimnie i zimowych butach . Ale spodziewałam się większego złuszczenia tak samo palców u stóp jak było z piętą. Złuszczenie się utrzymuje do kilkunastu dni , wiec w tym czasie polecam chodzić w zakrytych do kostek butach . Bo widok złuszczenia skóry może innych ludzi zszokować . Skarpetki i tak same w sobie sa dobre , polecam.