Płatki pod oczy

Secret Key Gold Racoony, Hydro Gel Eye & Spot Patch Hydro żelowe płatki pod oczy i na niedoskonałości

• 28 października 2021 o 10:56
    Produkt do ,,pobawienia się''
    Nic wartościowego, kupiłam tylko i wyłącznie do relaksy na dzień panieński żeby zrobiły robotę jak z filmu, ale oprócz tego nie dają żadnych realnych efektów
    Hatty
    30 czerwca 2021 o 14:45
    Bardzo średnie
    Czytając pozostałe recenzje mam wrażenie, że trafiłam na zupełnie inny produkt. Wprawdzie płatki są dobrze nasączone i rzeczywiście, nie ześlizgują się, to co z tego, kiedy nie robią właściwie nic? Zużyłam całe opakowanie, mając nadzieję, że może oto przy następnej aplikacji odkryję ich fenomen, ale nic z tego, pudełko jest puste, a zachwytu brak. Po użyciu ich skóra pod oczami jest dokładnie taka sama, jak była wcześniej - może ciut nawilżona, ale na pewno nie na tyle, żeby mówić o jakimkolwiek działaniu. Cienie pod oczami są nadal, tak jak były, rozświetlenia też nie zauważyłam. Doceniam higieniczną szpatułkę, szczelne, całkiem solidne opakowanie i uroczy design, ale to wszystko na nic, kiedy kosmetyk nie działa.
    Zalety:
    • solidne opakowanie,
    • dołączona higieniczna szpatułka,
    • delikatne, ale to dosłownie bardzo delikatne nawilżenie skóry
    Wady:
    • nie niweluje cieni pod oczami,
    • nie rozświetla skóry pod oczami,
    • właściwie nie robi prawie nic z opisu producenta.
  • 27 listopada 2020 o 10:08
    Strzał w 10
    Te płatki były moim pierwszym zakupem z tej kategorii. Okazało się, że bardzo trafionym! Uwielbiam je, bardzo porządnie nawilżają skórę pod oczami oraz niesamowicie rozświetlają spojrzenie. Mają delikatne działanie chłodzące, co jest baaardzo przyjemne, zwłaszcza po całym dniu pracy. Domowe SPA z tymi płatkami to teraz moje nieodłączne punkty wieczoru. I Uwaga- te płatki nie ześlizgują się! Jest to naprawdę niesamowite, bo czytając opinie o rożnych podobnych produktach wszędzie pojawiały się komentarze że po kilku minutach płatki zmieniają swoje miejsce zgodnie z siłą grawitacji- tutaj absolutnie nie ma tego problemu! One wręcz stapiają się ze skórą. Na pewno kupię ponownie, znowu na promocji w Hebe ;)
    Zalety:
    • wszystko ;)
    • działanie
    • aplikacja
  • 1 listopada 2019 o 21:20
    Rozświetlają spojrzenie
    Ukochane! Te płatki naprawdę rewelacyjnie działają! Używam ich dość nieregularnie, raz dzień po dniu,raz rzadziej, ale są w mojej rutynie i jak tylko sobie przypomnę to je nakładam. Miłością do nich zaraziłam nawet TŻ! Już kończąc opakowanie mogę opisać efekty ich stosowania: - główny plus jest taki, że rozjaśniły skórę pod oczami. Serio. Mam ciemną karnację, ta strefa jest dla mnie problematyczna. Używam kremów, lotionów, serum i dopiero odkąd dodałam je na stałe do pielęgnacji, widzę poprawę w tej kwestii. Skóra wygląda na młodszą, czuję jakby ujęło mi to trochę lat (a przynajmniej rok ;)). Nie wyglądam już na ciągle niewyspaną, a te mini zmarszczki pod moim okiem, które lubią się pojawiać stały się jakby bardziej spłycone? Na pewno rażą mnie mniej niż kiedyś. - skóra jest bardziej nawilżona, napięta, odświeżona, supcio! Używam też tych na wypryski, ale w tej kwestii akurat nie widzę działania, wolę, więc te okrągłe płatki upychać gdzieś w kącikach oczu ;)
    Zalety:
    • przy regularnym działaniu dają efekt rozświetlonego spojrzenia i rozjaśnionej skóry pod oczami! Dla mnie to hit ❤
    • nawilżają,
    • koją i relaksują, zwłaszcza wyjęte z lodówki,
    • wydajne, łatwe w aplikacji,
    • mi się szata graficzna podoba, plusik również za szpatułkę do ich wyciągania.
    Wady:
    • trochę się zsuwają, są również bardzo delikatne. Już kilka razy nacięłam je paznokciem lub urwałam kawałek przy przesuwaniu ;)
    • pudełeczko mogłoby być szklane i trochę solidniejsze,
    • nie znalazłam jednoznacznej informacji czy testują na zwierzętach czy nie.
  • 23 kwietnia 2018 o 9:42
    Bardzo dobre
    Powiem szczerze, że kiedy po wielu dniach czekania płatki przyszły wreszcie pocztą, to rozczarowało mnie ich opakowanie. Kupiłam wcześniej 2 kremy Secret Key, które dosłownie zachwycały swoimi słoiczkami, a tutaj mamy brzydki i tandetny biały plastik. Ale dalej było już tylko lepiej. Płatki są mocno delikatne i byłoby je trudno oddzielić, ale producent dołączył szpatułkę, dzięki której jest OK i higienicznie. Płatki mają dość mocny mydlany zapach i bardzo dobre działanie. Nawilżają skórę, nie podrażniają, wygładzają, skóra jest lepiej napięta. Same plusy. Trochę sceptycznie byłam nastawiona do nakładania tego samego kosmetyku na delikatną skórę pod oczami i na pryszcze, bo wydawało mi się, że te dwa obszary mają zupełnie inne potrzeby, ale okazało się, że to działa. Wiadomo, że od ponoszenia płatka przez 30 min nie zniknie nam natychmiast wielki pryszcz, ale płatki mają działanie kojące i zwłaszcza w przypadku zmian, które już zaczynają się goić są bardzo pomocne. A po zdjęciu płatka na takim pryszczu lepiej trzyma się korektor czy podkład. Może kształt płatków nie jest idealny - te pod oczy jak dla mnie są ciut za mocno wygięte, a te okrągłe są za duże (w przypadku np. pryszcza na nosie czy nad ustami ciężko się zmieścić), ale pomimo drobnych zastrzeżeń i tak oceniam produkt na 5. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości, używam ich z dużą przyjemnością.
    Zalety:
    • Stosunek ceny do jakości, nawilżają, wygładzają, nie podrażniają, sprawdzają się pod oczy i na pryszcze, w opakowaniu jest szpatułka pozwalająca na higieniczną aplikację.
    Wady:
    • Tandetne opakowanie, dostępność.