Kremy z filtrem do twarzy

Klairs Midday Blue Sun Lotion SPF 40/PA++ Krem do twarzy z filtrem przeciwsłonecznym SPF 40/PA++

• 1 czerwca 2021 o 17:20
    Najlepszy.
    To jest najlepszy filtr do twarzy jaki istnieje i jedyny minus jest taki, że ciężko jest go zdobyć. Nie lepi się, nawilża , sprawia że skóra jest rozświetlona ale delikatnie a nie jak po większości filtrów , gdzie buzia się swieci i lepi strasznie. Kocham go i tęsknie za nim bo jest na prawdę dobry.
    Zalety:
    • Wszystko
    Wady:
    • Dostępność
  • 23 czerwca 2018 o 19:54
    Kocham :)
    Używam od tamtego roku, kupiłam w stacjonarnym sklepie u siebie w mieście chyba za 99,00 zł, czy gdzieś koło tego. Zużyłam, kupiłam drugie opakowanie przez drogerię ekobieca, zużyłam drugie i kupiłam kolejne ;) i w sumie tutaj nie wiem, czy kończę trzecie i czeka na mnie czwarte, czy kończę drugie i czeka na mnie trzecie :D, naprawdę nie wiem. Polecam, bo jest fajne. Nie jest ciężki, ciekawy ma kolor, ale to jest taki plus-minus, bo wszystko zależy od nastroju: ogólnie nie używam podkładu i dla mnie jakby ten krem to podkład, a na niego daję puder prasowany w kolorze, aby zakryć białawo-niebieskawy kolor kremu. Po całym dniu makijażu twarz się świeci, ale nie ma się co dziwić - jest to filtr. Radzę kupować na ebay - raczej powinno wyjść taniej. Więcej pisałam o tym kosmetyku na swojej stronce na fb: https://www.facebook.com/kittysroutine/
    Zalety:
    • dostępność w necie - bardzo na plus
    • zapach - delikatny
    • ciekawy kolor, który wyrównuje koloryt skóry, rozjaśnia, przy okazji trochę przykrywa zaczerwienienia i przebarwienia skóry
    • nie zapycha
    • ma właściwości "lecznicze" skóry
    Wady:
    • opakowanie - każdy opakowanie rozcinam nożyczkami, ponieważ bardzo dużo produktu jest w opakowaniu, a nie da się go wycisnąć
    • cena - trochę drogi... mógłby być tańszy, dlatego lepiej szukać przez neta, ale np na ebay, a nie polskie strony, bo to porażka
  • 12 kwietnia 2018 o 23:17
    Mój ulubieniec
    Na ten lotion trafiłam rok temu i od tamtej pory się z nim nie rozstaję. Ten kosmetyk zostawia białą warstwę na skórze, ale szybko się wchłania do satynowego matu zostawiając skórę nawilżoną, jednak pod niego i tak nakładam lekkie serum, aby wzmocnić nawilżenie. Ma delikatny zapach, który ulatnia się po aplikacji oraz ładny błękitny kolor, natomiast nie widziałam, żeby wyrównywał koloryt cery, jak zapewnia producent (chyba żeby liczyć kilka minut zaraz po aplikacji). Nie zapycha ani nie powoduje innych nieprzyjemnych niespodzianek. Niestety nie zapobiega przetłuszczaniu się cery, ale na suchych i normalnych partiach twarzy utrzymuje podkład bez zarzutu. Wygląda on na nim ładnie, nie podkreśla porów, Krem dobrze współpracuje z bazą Benefitu Porefessional i Becca Backlight Priming Filter (wersja złota). Niestety ciężko u niego z dostępnością, w zimę musiałam sprowadzać go z Korei, ale latem jest go zatrzęsienie w drogeriach internetowych. Stacjonarnie dostępny chyba tylko w Kontigo.
    Zalety:
    • Zgrywa się z podkładami i kremami BB
    • Nawilża
    • Szybko się wchłania
    • Idealny zarówno na lato, jak i zimę
    • Opakowanie - wygodna tubka
    • Wydajność - 6 m-cy stosowania raz dziennie
    Wady:
    • Ciężko dostępny
    • Nie dla tłustej cery
  • 11 lutego 2018 o 23:44
    mocna ochrona przeciwsłoneczna
    Krem z filtrem z Klairs kupiłam kiedy rozpoczęłam kurację kwasami i retinolem. Ma on bardzo wysoką ochronę SPF40/PA++. Krem nadaje się pod makijaż jednak na mojej tłustej skórze po 2-3h zaczyna "wychodzić" ze skóry. Producent zapewnia: wodną teksurę, niebieski kolor kremu oraz wykończenie bez efektu świecenia. Krem jest rzeczywiście dość lekki - ale pewnie się sprawdzi lepiej na cerze normalnej lub suchej niż na tłustej. Delikatnie rozjaśnia skórę po nałożeniu ale nie sprzyja matowieniu. Bardzo wysoka ochrona ale nie dla tłustej skóry
    Zalety:
    • wysoka ochrona
    • delikatnie rozjaśnia cerę
    • lekki krem
    • do skóry suchej
    • jest ok pod makijażem - nie roluje się
    • wydajny
    Wady:
    • wyświeca skórę tłustą
    • wychodzi" po czasie