Kremy uniwersalne

Mixa Krem nawilżający przeciw niedoskonałościom 2w1

Mixa Krem nawilżający przeciw niedoskonałościom 50 ml
Mixa Ekspert Skóry Wrażliwej Krem Przeciw Niedoskonałościom 50ml

• 17 lipca 2024 o 21:18
    Fascynacja mijała z każdym użyciem
    Niestety nie przychodzę tu z pozytywną opinią . Jak kocham markę Mixa, serum i krem z serii z kwasem hialuronowym skusiłam się na krem przeciw niedoskonałościom. Zaczęłam testować z nadzieją że zastąpi mojego ulubieńca z Vichy normaderm o podobnym działaniu. Zachęcili do zakupu mnie jego poprzednicy którzy królują w mojej codziennej pielęgnacji. Krem o matowym wykończeniu niestety nijak ma się do walki z niedoskonałościami. Zakładając że powinien wysuszać stany zapalne, wręcz je zaogniał. Po pewnym czasie zaczęły wychodzić inne zmiany typu zaskórniki. Szybko zweryfikowałam co a raczej kto je powoduje, tym bardziej że skrupulatnie układałam swoją osobistą pielęgnację opierając się na potrzebach mojej skóry. Krem o pojemności 50 ml, o delikatnym nie odrzucającym zapachu, niestety nie sprawdził się mojej cerze.
    Zalety:
    Wady:
    • Zapychał skórę
    • Zaostrzał stany zapalne
  • 14 lipca 2024 o 1:58
    Strzał w dziesiątkę
    Jestem posiadaczką cery przetłuszczającej się w strefie T oraz naczynkowej. Długo szukałam kremu, który nadałby się do mojej wrażliwej skóry oraz chronił przed nadmiarem sebum, ale oto on :D Nie jest może jakiś spektakularny czy bogaty w składniki aktywne, niezbyt redukuje u mnie niedoskonałości, ale absolutnie spełnia swoje inne funkcje. Jest leciutki, ekspresowo się wchłania, dobrze matuje i do tego nawilża. Nie zauważyłam, by zapychał. Zapachowo neutralny. Ma rzadką konsystencję - na ciepłe dni super, ale na te chłodniejsze może być niewystarczający. Używam go na dzień i na noc.
    Zalety:
    • Lekki
    • Szybko się wchłania
    • Matujący
    • Nawilża
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Niezbyt redukuje podrażnienia
  • 15 lipca 2023 o 18:25
    Przyjemne zaskoczenie
    Kupiłam go w ciemno, bez nadmiernego myślenia i szukania w necie opinii na jego temat. Wzięłam go na próbę i został ze mną na dłużej. Jest stanowczo wart uwagi. Mam cerę problematyczną i bardzo wrażliwą. Zmiana kremu często prowadzi do jej przetłuszczania i wysypu wyprysków, zaczerwienień i innych niefajności, a tutaj nic takiego nie nastąpiło. Używam go od ok. 3 miesięcy na noc. Jest tani i wydajny. Szybko się wchłania, jest leciutki i w ogóle nie czuć go na twarzy. Zastąpiłam nim mojego dotychczasowego pewniaka z La Roche Posay.
    Zalety:
    • niska cena
    • neutralny zapach
    • lekka, przyjemna konsystencja
    • szybko się wchłania
    • starcza na dosyć długo
    • wydaje mi się, że poprawił stan mojej skóry
    • matuje skórę
  • 26 czerwca 2023 o 23:15
    Największy bubel kosmetyczny jaki kupiłam
    Krem w ogóle nie spełnia swojego zadania. Jego głównym zadaniem jest zwalczenie problemu cery z niedoskonałościami. Oprócz tego, że po dłuższym stosowaniu nie widziałam efektów, to jeszcze pojawiały mi się kolejne niedoskonałości, w szczególności zaskórniki. Po nałożeniu kremu cera była podczerwieniona, jak gdyby była to reakcja alergiczna. Dziwne, bo producent zapewnia, że to produkt hipoalergiczny ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯ Nie polecam, ale może komuś się sprawdzi
  • 25 stycznia 2023 o 16:06
    dobry dla skóry problematycznej
    Krem dobrze radzi sobie przy skórze trądzikowej. Daje efekt zmatowienia. Skóra się nie błyszczy. Krem po aplikacji szybko się wchłania. Próbowałam wiele kremów jednak systematycznie wracam do tego. Nie zapycha skóry. Jest jeden warunek, jeśli mamy zaburzoną warstwę hydrolipidową krem będzie nas piekł. Dlatego warto na to uważać.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
    • poprawia stan skóry
    • przeciwdziała niedoskonałosciom, zaskórnikom,
    Wady:
    • jeśli mamy podrażnioną skórę tzn zaburzoną warstwę hydrolipidową krem może nas piec