Maseczki w płachcie

Belleza Castillo Edge Cutimal, Sheep Aqua Mask Nawilżająca maska w płachcie

• 18 kwietnia 2022 o 15:58
    Cudna owieczka
    Używa od:próbka
    Maska która mnie zaskoczyła uroczym nadrukiem bardzo ładnym zapachem.... Płat maski jest dość gruby i przyjemny miękki . Dobrze trzyma się twarzy serum jest duzo, przyjemny zapach umila aplikacje. Po zdjęciu maski skóra lekko się lepi ale to mi nie przeszkadza.Skora jest miękka gładka świetnie sprawdza się pod makijaż. Jak dla mnie bardzo fajna maska w placie
  • 2 maja 2021 o 10:29
    Miała kpić podrażnienia a ja dostalam od niech kojelnych...
    Używa od:próbka
    Maseczka ma za zadanie nawilżyć skórę i złagodzić podrażnienia oraz zapewnić równowagę gospodarki hydro-lipidowej skóry. - Kwas hialuronowy - wiąże cząsteczki wody, dzięki czemu skutecznie nawilża suchą, pozbawioną blasku skórę. - Ceramidy - Zapobiegają utracie wody, jednocześnie chroniąc skórę przed szkodliwymi czynnikami środowiska zewnętrznego. Maseczka ma wzór owieczki, jednak średnio ją przypomina Jest mega mocno nasączona płynem, który nie spływa, trochę płynu zostaje nam w opakowaniu, więc można używać później zamiast serum :) Esencja nie ma jakiegoś określonego zapachu. Maseczka jest trochę źle wycięta. Otwór na nos jest za duży, natomiast otwór na usta trochę za mały, musiałam go sama trochę rozciąć... Trochę się namęczyłam, żeby ją w miarę dobrze dopasować do twarzy. Maseczkę nakładamy na ok. 15-20 minut, następnie resztę esencji wklepujemy w skórę. Efekty? Po nałożeniu maseczki skóra mnie trochę swędziała w niektórych miejscach Esencja się dość szybko wchłania, jednak od razu po wchłonięciu skóra się trochę lepi ale po jakimś czasie to przechodzi Czuć delikatne uczucie ściągnięcia ale w granicach normy Twarz jest w miarę nawilżona ale bez jakiejś super rewelacji Łagodzi podrażnienia? Niestety po zdjęciu maseczki miałam jeszcze więcej zaczerwienień niż przed Niestety maseczka nie urzekła mnie swoim działaniem :/
    alboco
    14 sierpnia 2020 o 23:11
    Upiorna owca nawilżająca
    Jeśli chcecie przestraszyć domowników za pomocą maski w płachcie, to właśnie znaleźliście do tego świetny produkt. Ale od początku... Materiał jest miękki, przyjemny, dobrze wykrojony i ładnie przylega. Esencji jest bardzo dużo, ma ona przyjemny zapach. Ściągnęłam maskę po 20 minutach i nadal była mokra. Po wyschnięciu na skórze nie czułam obciążenia czy tłustego filmu. Po użyciu maski skóra była nawilżona i miła w dotyku. Spodziewałam się jednak bardziej spektakularnego efektu, a także ujędrnienia i uelastycznienia, czego niestety nie zauważyłam. Mimo wszystko jestem zadowolona, bo moja skóra dostała nawilżenie, a to dla mnie najważniejsze w maskach w płachcie. W końcu przechodzę do rzeczy, która najbardziej mnie zaskoczyła - nadruk... Na upartego można się dopatrzyć, że to owca, jednak jest ona naprawdę straszna. Jeśli macie małe dzieci, nałóżcie sobie maskę jak już będą spały, inaczej możecie im napędzić niezłego stracha. Ogólnie maska jest ok, ale w tej cenie można znaleźć lepsze.
    Zalety:
    • Dużo esencji
    • Dobre nawilżenie
    • Brak tłustego filmu
    Wady:
    • Brak ujędrnienia
  • 3 lipca 2019 o 10:46
    Nie taka owca nawilżająca, jak ją określają
    Dopóki nie zajrzałam tutaj, nie miałam pojęcia, że ta maseczka ma właściwości nawilżające. Kupiłam ją w Biedronce na wyprzedaży, razem z kilkoma innymi z tej serii za kilka złotych (max. 8) i czekałam na okazję, aby wykorzystać. Zdarzyła się ona ostatnio, przy okazji babskiego wieczoru z koleżankami, gdzie każda z nas zamieniła się dla relaks z maseczką w jakieś zwierzątko i tak ono zostałam owieczką. Niestety nadruk nie jest do końca jednoznaczny z owcą, bo gdybym nie wiedziała, to bym się nie domyśliła. Jednak co do działania - maseczka jest bardzo dobrze nasączona esencją i trzymałam ją na twarzy około pól godziny, ale po jej zdjęciu nie zauważyłam zbytniego działania. Skóra była lekko złagodzona (po upalnym dniu), lekko nawilżona, koloryt wyrównany, ale nic ponadto. Maseczka nie zrobiła mi nic złego, ale niestety nie jestem z niej zadowolona.
    Zalety:
    • niska cena (Biedronka); nieco nawilża, łagodzi i wyrównuje koloryt
    Wady:
    • nadruk nie do końca przypomina owcę; dziecinne opakowanie; niewystarczające działanie
    ExAmino
    19 lutego 2019 o 18:11
    Milczenie owiec
    Cytując bliskiego mi Y: ,,największą zaletą tej maski było to, że mając ją na twarzy nie mogłam mówić". Poważnie - moja buzia była nieskalibrowana do tej maseczki. Oczy jeszcze zmieściłam w owcze oczodoły, ale nos i usta rozjechały się na tyle, że jakiekolwiek odruchy mimiczne na 20 minut zostały zamrożone. Płachta, mokra i śliska, spadała mi z twarzy. Ale nic to, wytrzymałam, spodziewając się spektakularnych efektów. Bo obietnice producenta były odważne, a skład obiecujący... no i maseczka była prezentem do mojego prawie ulubionego czytadła, które dla mnie jest synonimem jakości i nie promuje bubli. Psikus był już na samym początku - nikt (z 4 pytanych) nie zgadł co mam na twarzy. Wizerunkowo owca została mocno skrzywdzona. Wygląda...psychodelicznie. Bardziej jak klaun (?), pies kudłaty (?) bałwan (?) do słodkości z opakowania bardzo daleko (może to i lepiej bo ja się raczej sprzeciwiam powszechnej infantylizacji-pragnienia upodabniania się do fok, misi, kotków wszelakich czy wywalanie języków w psich filtrach pozostają dla mnie zagadką). Płachta jest bardzo BARDZO mocno nasączona, esencja wycieka przy nakładaniu, sporo zostaje w opakowaniu i nie wchłania się w skórę, mimo, że mam buzię bardzo suchą. Pachnie przyjemnie, może trochę zbyt intensywnie, ale nieprzeszkadzająco. Nie podrażnia, nie ściąga skóry, nie zapycha porów, ale efekt wcale nie jest spektakularny... Buzia nabiera wprawdzie elastyczności, jest nawilżona i wyłagodzona, ale ten zdrowy glow nie utrzymuje się długo- już następnego dnia czułam, że znów potrzebne mi dodatkowe odżywienie...Stąd chyba przykazanie producenta, żeby ,,dla optymalnych efektów maskę stosować 2-3 razy w tygodniu" (?! ...mnie na taki luksus chyba nie stać) I rodzi się we mnie chyba uzasadniony bunt, że maseczka tak drogocenna (16 zł w sklepach internetowych, do złapania za 8-9zł) daje taki jednorazowy efekt. Miałam nadzieję na więcej... Szczerze mówiąc nie znalazłam jeszcze maski w płachcie, która by mnie wywindowała w nieme zachwyty. Uważam, że to za drogi wynalazek, dla mnie wcale niekomfortowy w użytkowaniu, może i efektowny, estetyczny, ale nie efektywny... Na moim maseczkowym podium niepodzielnie trwają maseczki Babci Agafii - za 5 zł, w poważnej 100ml objętości, wystarczające na długo, ślicznie opakowane, pełne naturalnych dobroci i naprawdę skuteczne (mleko łosia -o miłości!), dopasowane do każdej potrzeby (są i matujące i oczyszczające i nawilżające i łagodzące -no klęska urodzaju!) . Agafię będę polecać, prezentować, wiernie stosować, do owcy podejdę nieufnie...
    Zalety:
    • dostałam w prezencie- to zawsze cieszy
    • opakowanie ładne, ale wolę inną estetykę
    • nie żałowali tej esencji - płachta wręcz przemoczona
    • efekt bezpośrednio po użyciu zadawalający, świeży, zdrowy
    • nie uczula i nie obciąża cery, łatwo też ją zdjąć
    Wady:
    • cena -gdybym chciała stosować jak producenci przykazali wychodziłoby z 100-120 zł miesięcznie (no za takie pieniądze to mogę mieć jakiś ,,luksusowy" kosmetyk, a nie stado owiec)
    • wzór pseudoowczy (nic tylko dzieci w tym straszyć)
    • lepkość, kleiłam się cała, kleiły się okulary, umywalka i pies, któremu maseczka zasmakowała...
    • efekt tak rozczarowująco krótktrwały
    • podsumowując: kosmetyk tak przeciętny, że aż niezapamiętywalny, nie warto

Zobacz także inne Maseczki w płachcie