Kremy BB, CC i DD

Sephora
Shiseido - Sports Bb Spf50 - Sunscreen - Sports Bb Light - Dla Kobiet

• 5 maja 2021 o 10:04
    Swietny!
    Długo szukałam kosmetyku, który nie spływa z twarzy podczas upału. Jeżdzę cały rok na rowerze do pracy i często pojawiają mi się przebarwienia, ten kosmetyk jest idealny. Nie podrażnia, nie wysusza, wystarczył na cały sezon.
    Zalety:
    • nie spływa
    • chroni, ma wysoki filtr
    • dobrze dopasowuje się do koloru skóry
    • lekka konsystencja
    Wady:
    • trochę cena, ale do przejścia, przez efekt
  • 27 września 2019 o 11:33
    rewelacja
    przetestowałam prawie wszystko co koreańskie..i niestety tragedia - przereklamowane, lepiące sie dziadostwo. A shiseido to japońskie cudo. Konsystencja rewelacyjna - wodnista jak w bb 5 in 1 garnier'a którego uwielbiam. Nie tylko dla młodych cer, mam 40 lat i dla mnie rewelacja- nie spływa z twarzy nie wysusza, cały dzień- ponad 8h idealna twarz - bez poprawek. Krycie ok- wiadomo stara twarz ma przebarwienia, naczynka- shiseido wszystko zakrywa
    • kolory- mam medium
    • wodoodporność
    • aksamitna skóra, nie "lepi" sie jak po podkładach
    • trzyma sie cały dzień
    • nie świeci sie
    Wady:
    • cena- ale warto
  • 25 maja 2019 o 10:35
    Świetna ochrona anty-UV
    Jak dla mojej mieszano-tłustej skóry produkt jedyny ze względu na świetny filtr. Konsystencja lejąca, trzeba sprawnie nakładać palcami, bo szybko zastyga! Faktycznie wodoodporny, nie ściera się. Lekko kryjący, nie widać porów, ani przesuszonych skórek wokół nosa. Wybrałam go jako kompromis, bo niemożliwością dla mnie było nakładać krem SPF50+, a potem podkład, ze względu na przetłuszczanie i błyszczenie. Cena nie wydaje mi się jakoś szczególnie wysoka ze względu na wydajność. Niestety, ale nie trafiłam na lepszy.
    Zalety:
    • Filtr SPF 50+ spełnia swoją rolę.
    • Jest wydajny! Mnie wystarcza na cały sezon od wiosny do jesieni.
    • Skóra jest po nim taka.. rozjaśniona, opromieniona.
    Wady:
    • Oksyduje z czasem, na szczęście wolno.
    • W ofercie są tylko trzy odcienie, z których najjaśniejszy jest odrobinę za ciemny dla bladych twarzy, takich jak moja.
    • Mojej twarzy nie matuje w ogóle. Muszę nakładać obowiązkowo sypki puder.
  • 28 listopada 2018 o 17:50
    Photoshop dla cery
    Z początku nie byłam przekonana do tego kremu, ponieważ nie przepadam za kremami BB. Do tego podkłady nie lubią się z moją mieszaną cerą, szybko z niej spływając. Ale BB od Shiseido to strzał w 10! Świetnie przywiera do cery, nawilża. Do tego ma całkiem mocne krycie jak na krem bb i ładnie wygładza cerę. Daje efekt rozświetlenia i cera wygląda bardzo zdrowo. Dużym plusem są zawarte w składzie aminokwasy i antyoksydanty, których działania widać po kilku dniach :)
    Zalety:
    • konsystencja (bardzo lekka, odpowiednia do cery tłustej i mieszanej)
    • stosunek jakości do ceny
    • efekt zdrowej very
    Wady:
    • krem ma rozświetlające właściwości - mi to pasuje, ale nie każdemu może się podobać, producent reklamuje jako "podkreślenie konturów twarzy - u mnie działa
  • 23 października 2018 o 18:14
    ok
    Najbardziej leista konsystencja z jaką miałam dotychczas do czynienia. Te fikuśne opakowanie z opalizującą naklejką bardzo mi się spodobało;) Na wstępie zaznaczę że podczas zakupu zostałam wprowadzona w błąd - w szafie Shiseido stał ten produkt a obok niego inny w identycznym opakowaniu różniącym się jedynie kolorem bo tamten był niebieski. Zapytałam panią ekspedientkę czym one się różnią więc objaśniła mi że oba to kremy bb z tym że jasny jest potoodporny a niebieski wodoodporny. Także tego... mam wodoodporny który miał być potoodporny . Koniec końców z tego jetem bardzo zadowolona. Ma troszkę pudrową konsystencję i dość szybko przywiera do twarzy więc trzeba sprawnie go aplikować. Osobiście nakładałam go jedynie palcami bo mam wrażenie że gąbka/pędzel pochłoną cały produkt. Krycie jest minimalne, bardzo ładnie wyrównuje koloryt i daje lekko pudrowo-satynowe wykończenie. Największą zaletą oczywiście są wysokie filtry. Nie miałam okazji wypróbować jego wodoodporności niestety więc się nie wypowiem na ten temat. Nie podkreśla skórek i daje bardzo minimalistyczny, naturalny efekt.