Kremy na noc

Belif The True Cream Aqua Bomb Lekki nawilżający żel-krem

• 21 września 2024 o 21:39
    Bardzo fajny, ale cena za wysoka
    Krem kupiłam w zestawie z innymi produktami marki. Od dawna słyszałam o kosmetykach Belif, chciałam więc je przetestować. Jestem posiadaczką skóry mieszanej, suchej na policzkach i normalnej w strefie T. Nawilżenie jest dla mnie bardzo ważne i chętnie sięgam po kosmetyki o takim działaniu. Krem zamknięty jest w plastikowym słoiczku z zakrętką. Opakowanie to według mnie jego najsłabsza strona, nie jest ani ładne, ani poręczne, a do tego wygląda tanio. Sam krem jest lekko błękitny, ma konsystencję żelu i przepiękny, cytrusowy zapach. Krem bardzo dobrze się rozprowadza. Po nałożeniu jest tłustawy i mocno błyszczący, ale szybko się wchłania. Mimo to konsystencji nie nazwałbym bardzo lekką, nawet po czasie lekko błyszczy. Ja używałam go na noc, pod makijaż wydawał mi się zbyt ciężki i tłusty, w tym temacie mam innych ulubieńców, aczkolwiek zimą byłby pewnie dobry także na dzień. Do tego krem jest wydajny, nie potrzeba go użyć dużo. Jeśli chodzi o działanie, to robi to, co obiecuje producent, czyli bardzo dobrze nawilża. Nie jest to ultra nawilżanie i dla bardzo przesuszonej skóry może być za słaby, ale dla zadbanej skóry jest idealny. Nie zapycha, nie powoduje wysypu, ładnie nawilża, dobrze współpracuje z różnymi serami, naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia. Podsumowując, u mnie sprawdził się bardzo dobrze i z chęcią kupię go ponownie. Uważam jednak, że jego cena jest za wysoka, bo generalnie jest to produkt, który tylko nawilża i na rynku jest sporo równie dobrych produktów w niższych cenach. Ale jeśli pominąć cenę, to naprawdę mi podpasował.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża.
    • Piękny, cytrusowy zapach.
    • Przyjemna, żelowa konsystencja.
    • Dobrze się rozprowadza.
    • Dobrze się wchłania.
    • Nie zapycha.
    • Dobrze współpracuje z różnymi serami.
    • Idealny na noc.
    • Lekki.
    Wady:
    • Ma lekko tłusty film, który jednak po czasie się wchłania.
    • Wygórowana cena jak za produkt, który tylko nawilża.
    • Nieciekawe opakowanie.
  • 1 kwietnia 2023 o 16:46
    belif krem
    Kiedyś dostałam próbkę tego kremu i się zakochałam. Kupiłam pełnowymiarowe opakowanie i... czar prysł. Krem ma bardzo przyjemną konsystencję żelową jednak bardzo słabo nawilża buzię wręcz ją wysusza. Z pozytywnych aspektów pozostawia buzię wygładzoną i przyjemnie gładką. Bardzo mieszane uczucia jednak jest wiele lepszych produktów w tańszej cenie. Nie można mu jednak odjąć za wydajność.
    Zalety:
    • wygładzenie
    • wysuszenie twarzy
  • 5 listopada 2022 o 10:49
    Niestety nie dla mnie
    Krem marki Belif otrzymałam w prezencie. Nazwa kremu The true cream -aqua bomb zachęciła mnie do stosowania kremu, ponieważ mam bardzo suchą aczkowiek wrażliwą skórę. Bardzo lekka i żelowa konsystencja kremu wydawała się ciekawa i dawała wrażenie intensywnego nawilżenia. Jednak to odczucie było chwilowe a dyskomfort po aplikacji związany z pieczeniem skóry dość silny. Sprawdziłam skład produktu i okazało się, że na 5 miejscu w składzie znajduje się alkohol denaturowany, który działał drażniąco na moją skórę. Skóra po aplikacji kremu jest gładka i miękka, jednak jest to efekt zastosowanych w nim silikonów. Lekka formuła kremu sprawia, że jest on bardzo wydajnym produktem. Zapach produktu jest dość silny. Z uwagi na pojawiające się za każdym razem w trakcie stosowania produktu podrażnienia skóry byłam zmuszona zaprzestania stosowania kremu. Cena produktu jest moim zdaniem bardzo wysoka. Opakowanie produktu, którego cena jest ponad przeciętna nie powala swoim wyglądem i szatą graficzną.
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • wysoka cena
    • podrażniający skład - alkohol denaturowany
  • 12 stycznia 2022 o 22:19
    Produkt premium? Nie dla mnie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Po przetestowaniu produktu muszę stwierdzić, że czuje się trochę zawiedziona, ponieważ liczyłam na bardziej spektakularne efekty. Krem jest poprawny i spełnia swoją funkcję w stopniu podstawowym, ale nie rezultat który mógłby mnie zachwycić. Teoretycznie konsystencja żelu to jest forma którą ja lubię, ale w tym konkretnym przypadku nie do końca mi się podoba ze względu na tłustość jaką w sobie zawiera. Brakuje mi efektu chłodzenia i odświeżenia skóry, nawilżenie jest wyczuwalne aczkolwiek po "wodnej bombie" spodziewałabym się zdecydowanie bardziej intensywnych doznań. Nawodnienie skóry zbyt szybko traci na natężeniu jak dla mnie, początkowo jest świetlistość i blask, a po wchłonięciu się żelu cera staje się matowa. To sprawia, że mam poczucie, że szybko brakuje jej nawodnienia, a po tej początkowej mega dawce pozostało już tylko wspomnienie. W zastosowaniu jako produkt bazowy pod makijaż sprawdza mi się dobrze, a kosmetyki ładnie się prezentują mając pod sobą warstwę tej pielęgnacji. Aplikacja wodnistej formuły jest prosta i intuicyjna, krem bez oporu sunie po twarzy przy rozprowadzeniu. Nawilżająca konsystencja jest bezbarwna, nawiązując motywem do wody, jednak jej gęstość już mija się w hasłem przewodnim. Zapach kremu osobiście nie trafia w mój gust, nie podoba mi się ta woń, która jest intensywna i alkoholowa. Ja korzystałam z wersji testowej, natomiast standardowa sztuka pełnowartościowego towaru mieści w sobie 50ml. Wydajność oceniam neutralnie, dość typowo w porównaniu do konkurentów z tego rodzaju. Opakowanie w formie słoiczka jest popularnym rozwiązaniem, aczkolwiek w przypadku produktu premium oczekuje wyjścia poza ramy tego co typowe. Szata graficzna etykiety jest dla mnie nieco rozczarowująca, nie zachwyca mnie ta stylistyka. Jest to kosmetyk z wyżej półki cenowej, a dla mnie stosunek jakości do ceny wypada kiepsko. Od takiej marki oczekuje innowacyjności, a tu zabrakło mi nawet przyjemności z użytkowania.
    Zalety:
    • nawilża,
    • żelowa konsystencja,
    • łatwo się rozprowadza po skórze,
    • dobrze sprawdza się pod makijaż,
    • stosunkowo wydajny.
    Wady:
    • brak pokrycia z obietnicami producenta,
    • krótkotrwałe nawilżenie,
    • początkowo tłusta warstwa, a po wchłonięciu tępy mat,
    • brak efektu chłodzenia i nawilżenia cery,
    • to nie jest "wodna bomba" nawilżająca,
    • intensywny i alkoholowy zapach,
    • brak przyjemność z użytkowania,
    • słaba skuteczność,
    • wysoka cena,
    • dla mnie nie jest to produkt premium,
    • ograniczona dostępność,
    • zwyczajne opakowanie,
    • szata graficzna nie trafia w mój gust.
    Asiiaem
    20 kwietnia 2021 o 21:11
    Zapychające silikony.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Krem przetestowałam w postaci próbki załączonej do zakupów w Sephorze. Krem ma lekka żelową konsystencję. Nakładany na twarz rozprowadza się super. Tworzy na skórze mega wygładzona skórę. Lekko Nawilża. Szybciutko się wchłania. Po 5 minutach czuć jedynie śliska skórę. Ale. Nie tak tłusto a przyjemnie. Rano niestety nawilżenia nie czuje. Niestety też nie czuje aby krem cokolwiek z moją skóra robił na drugi dzień. Wystarczy go niewielka ilość. Bo jest bardzo wydajny. Próbka wystarczyła mi na 3 krotne użycie. Zapach przepiękny cytrusowy. Oby każdy krem miał taki zapach jak ten. Niestety. Największym minusem tego kremu jest jego skład. Na drugim miejscu (lub innym wysokim) jest silikon, dopiero po nim substancje aktywne itd. To dla mnie dyskwalifikujace. Zazwyczaj składu nie sprawdzam. A zrobiłam to bo coś mnie okropnie zapchało. Podejrzewam, że to ten krem. Mogłabym jakoś przeboleć silikon na dzien, pod podkład żeby makijaż wyglądal lepiej. Ale, Na noc? No po co? I jeszcze to nie jest tani krem. Ode mnie 1
    • Rozprowadzanie
    • Wchlanianie
    • Przyjemna wygładzona skóra
    Wady:
    • Skład silikon
    • Zapycha
    • Słabe nawilżenie
    • Nie ma żadnego działania po nocy
    • Drogi

Zobacz także inne Kremy na noc