Soraya, Ideal Body, Beauty Effect Body Make up, Balsam korygujący wyrównujący koloryt skóry (różne rodzaje)

0 HIT!
20 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiProdukt, który doskonale łączy funkcję korygującego make-upu, wyrównującego natychmiast koloryt skóry oraz pielęgnacyjnego nawilżającego balsamu, dzięki temu skóra od pierwszego użycia wygląda atrakcyjniej. Hydrolipid Silk complex - proteiny jedwabiu, emolient oraz kwas hialuronowy idealne wygładzają, pozostawiając na skórze jedwabiste wykończenie, jednocześnie zapewniając jej długotrwałe nawilżenie. Rozświetlający pigment - dodaje skórze blasku podkreślając efekt „delikatnego muśnięcia słońcem”. Dzięki lekkiej i nietłustej konsystencji produkt równomiernie się rozprowadza, szybko wchłania i nie pozostawia smug. Już od pierwszego użycia: poprawia wygląd skóry, wyrównuje jej koloryt i dodaje satynowego blasku, retuszuje niedoskonałości tj. pajączki, naczynka, podrażnienia, zaczerwienienia w okolicy przymieszkowej, przebarwienia, odbarwienia, drobne siniaki i blizny, intensywnie nawilża. Wzrost nawilżenia potwierdzony w badaniach instrumentalnych: +68% po 1h od aplikacji, +40 % po 24h od aplikacji. Polecany do karnacji średniej i ciemnej. Testowany dermatologicznie.
Dostępny w 2 wersjach:
- dal jasnej karnacji,
- dla średniej i ciemnej karnacji.
Cechy produktu
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 4
Balsam dostałam w prezencie i byłby fajny, gdyby udało się lepiej dobrać kolor do mojej karnacji. Mam wersję dla średniej i ciemnej karnacji i to jest ok, ale brakuje w niej żółtych podtonów. Gdyby gama kolorystyczna byłaby szersza, byłby to na pewno ciekawy produkt.
U mnie zachowuje się bardzo poprawnie:
+ szybko się wchłania i nie lepi
+ równo się rozsmarowuje, nie zostawiając smug (używam na nogi)
+ szybko i łatwo się zmywa (co może być problematyczne w lato i podczas upałów, bo może smużyć pod wpływem potu)
+ rozkłada się równo i mocno kryje, ujednolicając koloryt skóry
+ zostawia satynowy mat z ledwie widocznym odbiciem refleksów światła w złotych mini drobinkach
+ subtelny kosmetyczny zapach
+ nie zdarzyło mi się ubrudzenie ubrań etc.
+ stabilna tubka z funkcjonalnym zamknięciem na klik
+ produkt nie osadza się na aplikatorze
+ PAO 6 m-cy
Co mogłoby być lepiej, to - oprócz wspomnianej szerszej gamy kolorystycznej - wydajność. Nie ukrywajmy - 30 ml na ciało, nawet same nogi - nie starczy na długo. Tym bardziej, że produkt jednak wczepia się w skórę, jak podkład o suchym wykończeniu, więc nie można go nałożyć mniej i lepiej rozsmarować - nie poddaje się takiej aplikacji. Wprawdzie cena za tubkę nie jest wygórowana, już nie mówiąc w promocji, ale jednak wrażenie jest takie, że to objętość podkładu do twarzy, choć powierzchnia większa.
Nie ma też działania nawilżającego, co deklaruje producent.
Reasumując, u mnie produkt się sprawdza ale nie wrócę ponownie, bo obie wersje kolorystyczne nie trafiają w koloryt mojej cery. Gdy uda się dopasować do swojej na podstawie próbki lub testera, myślę, że może pozytywnie zaskoczyć. Szczególnie na nogi z widocznymi naczynkami.
9 maja 2021, o 23:27
- Zapach: 3
- Opakowanie: 4
Ten balsam dla mnie to jedna wielka katastrofa i nieporozumienie. Produkt brudzi, w ogóle się nie wchłania, nie da się go okiełznać, w dodatku mnie podrażnił. Nie polecam nikomu i sama nigdy więcej go nie kupię. Niestety poszedł do kosza, a rzadko mi się zdarza nie wytrzymać do końca opakowania.
WADY: - brudzi
- Wydajność: 5
- Zgodność z opisem producenta: 5
- Stosunek jakości do ceny: 5
Polubiłam
Produkt upolowałam na wyprzedaży w Kauflandzie za ok 10zl, wzięłam z ciekawości?
I co? Używam go okazjonalnie i jak dla mnie jest super.
Kryje niedoskonałości (u mnie popękane naczynka/żylaki na nogach), pozostawia satynowe wykończenie- wygląda jakbym miała rajstopy i to mnie bardzo cieszy, ponieważ w lato nienawidze nosić rajstop a wg SV należy, więc produkt dla mnie bomba.
Aplikacja bardzo mi się podoba, ponieważ faktycznie nie pozostawia smug.
ZALETY: Kryje niedoskonałości
Nie pozostawia smug
2 /5
25 czerwca 2019, o 10:03
Używa produktu od: 2 tygodnie
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Kupiony w: Otrzymałam do testów od marki/producenta
- Zapach: 1
Gratis, który nie zachwycił
Otrzymałam ten kosmetyk w gratisie w Rossmanie. I cale szczęście, bo nie wydałabym na niego ani grosza. Zamknięty w wygodnym, poręcznym opakowaniu, co jest jedynym plusem. Dalej jest coraz gorzej. Konsystencja dość gęsta, przypominająca fluid kryjący do twarzy. Trzeba uważnie rozsmarować go skórze, gdyż, mimo obietnic producenta, potrafi zostawić smugi. Poza tym ten kolor? Świński, różowy, który dość mocno odcina się od naturalnej barwy naszej skóry. Stosuję go na nogi i muszę uważać, aby nie wyglądać śmiesznie gdybym źle go rozprowadziła. Ma jakieś drobinki w sobie, bo skóra lekko się świeci. Przy dotyku skóra jest trochę lepka i wolę nie ryzykować aby czymś dotknąć, bo pewnie zostałyby białe ślady. Poza tym strasznie brudzi ubrania, więc trzeba uważać co się zakłada i na czym siada. Jak dla mnie ten kosmetyk to nietrafiona propozycja Sorai, którą bardzo lubię. Z pewnością koryguje niedoskonałości, jednak za tyle wad, które w sobie posiada warto poszukać czegoś innego.
ZALETY: wygodne, poręczne opakowanie
WADY: Nienaturalny kolor, brudzi ubrania, lepi się
20 września 2018, o 15:24
Używa produktu od: tydzień
Kupiony w: Drogeria Super-Pharm
- Zapach: 3
- Opakowanie: 2
Jedyne co robi to faktycznie maskuje niedoskonałości. W moim przypadku kropeczki po goleniu nóg.
I to by było na tyle z zalet.
A co producent obiecuję..?
- pomoże ukryć niedoskonałości I TO SPEŁNIA ROLĘ
- wygładza i długotrwale nawilża TO CHYBA JAKIŚ ŻART- JEDYNIE CO TO POZOSTAWIA LEPKĄ POWŁOKĘ która się kleji i wszystko brudzi. Oczywiście nie wsiąka i zostaje na skórze.
- rozświetlający pigment i efekt delikatnego muśnięcia słońcem-HA HA TU JESZCZE WIĘKSZY ŻART.
ZERO ROZŚWIETLENIA jestem po lecie opalona i wręcz zmatowił mi kolor oraz sprawił że nie widać muśnięcia słońcem a chodziło mi właśnie o podkreślenie koloru opalenizny.
- dzięki lekkiej i nietłustej konsystencji równomiernie się rozprowadza , szybko wchłania i nie pozostawia smug. HI HI
TAAAA, MOŻE I RÓWNOMIERNIE SIĘ ROZPROWADZIŁ nie wiem bo nie byłam w stanie w słońcu się przyjrzeć. WIĘC PEWNIE I TAK Z TYM ZE SMUGI JEDNAK MOGĄ SIĘ ZDARZYĆ. NIE WCHŁANIA SIĘ A POZOSTAJE JAK JUŻ WCZEŚNIEJ WSPOMNIAŁAM.
JEDNYM SŁOWEM NIGDY WIĘCEJ.
NAWET NIE WIEM CO ZROBIĆ Z TYM OPAKOWANIEM BO UŻYŁAM RAZ I NIE ZAMIERZAM WIĘCEJ.
ZALETY: Maskuje to co powinien
WADY: Cała reszta to porażka. Szczególnie że zostaje na skórze i brudzi wszystko do okoła.
5 /5
- Wydajność: 5
- Zgodność z opisem producenta: 5
- Stosunek jakości do ceny: 5
- Opakowanie: 5
Początkowo mnie nie zachwycił, potem bardzo go polubiłam
Używałam wcześniej balsamu do ciała CC z Bielendy - i bardzo go sobie chwaliłam, zużywałam go latami po kilka tubek. Kiedyś postanowiłam jednak przetestować coś nowego (ach ta kobieca niestałość w kosmetycznych fascynacjach!) i padło na balsam od Sorai.
Początkowo nie byłam zachwycona, bo przyzwyczaiłam się do odcienia balsamu Bielendy, który jest cieplejszy w tonacji. Balsam Soraya ma tonację raczej neutralną, ale w kontraście do mojej karnacji, która na ciele ma tonację zdecydowanie ciepłą (po opaleniu mam ciało w odcieniu typowo oliwkowym) wydaje się jednak chłodny. Z początku myślałam, że nie będzie to do mnie pasowało, ale po przyglądnięciu się stwierdziłam, że moje nogi wyglądają tak pięknie, gładko i idealnie, że ta tonacja o dziwo nawet mi pasuje.
Konsystencja balsamu - dość gęsta, ale nie przesadnie, dobrze się rozprowadza. Dużym atutem tego produktu jest to, że formuła nie zostawia smug, rozprowadza się gładziutko i ma naprawdę ładne krycie. Wyrównuje różne plamki, przebarwienia, mniejsze siniaki (jestem człowiekiem z całą kolekcją siniaków na nogach, bo nie potrafię nawet przejść koło stołu, żeby ten choć raz dziennie mnie nie zaatakował). Wygładza wszelkie nierówności w kolorycie i skóra wygląda naprawdę zjawiskowo. Zdarzało mi się wiele razy słyszeć komplementy, że moja skóra pięknie wygląda, albo pytania, czy mam jakieś delikatne rajstopy. Efekt jest świetny!
To, co bardzo mi się podoba, to że balsam nie nabłyszcza skóry. Daje elegancki, gładki, matowy efekt - co w przypadku nóg bardzo mi odpowiada. Jeśli mam ochotę na połysk, nakładam balsam z drobinkami, ale w przypadku koloryzujących balsamów typu CC przerzuciłam się już wyłącznie na te matowe. Właśnie wtedy nogi wyglądają jak pokryte niewidoczną siateczką, jak dyskretne, matowe pończochy.
Trwałość - oceniam bardzo pozytywnie. Jeśli nie drapiemy się, nie obcieramy skóry - balsam dobrze się trzyma, niczym fluid do ciała. Nie wiem jak zachowa się w kontakcie z wodą, gdy na przykład dopadnie nas deszcz - tego nie miałam okazji sprawdzić.
Nie zauważyłam brudzenia, zostawiania śladów (oczywiście zawsze czekam, aż balsam dobrze się wchłonie). Dla bezpieczeństwa jednak raczej nie używam na styku z białymi rzeczami - wolę nie ryzykować, bo jakby nie było, jest to rodzaj fluidu.
Kosmetyk ładnie pachnie, jest delikatny dla skóry (choć nie będzie działał jak balsam nawilżający - ja pod spód nakładam klasyczny balsam pielęgnujący).
Cena jest ok, bo produkt starcza na bardzo długo (zresztą Soraya często bywa na promocji).
Opakowanie wygodne, tuba stawiana na zakrętce, łatwo wykorzystać zawartość i przeciąć opakowanie pod koniec (wykonane jest z elastycznego tworzywa). Duży plus za zamknięcie na zatrzask - bardzo nie lubię używać odkręcanych tub, które są problematyczne w zamknięciu, gdy mamy ubrudzone kosmetykiem dłonie.
U mnie sprawdził się świetnie - dlatego zdecydowanie mogę go polecić. Jak wspomniałam, wielokrotnie zdarzały się pytania, po czym moja skóra tak ładnie wygląda, a to chyba świadczy o tym, że daje fajny efekt :)
UWAGA: to nie jest żaden balsam rozświetlający z drobinkami, rozświetlający balsam itp - jeśli tego oczekujecie, to nie będzie to produkt dla Was. To balsam KORYGUJĄCY - czyli balsam typu CC, z zawartością fluidu, i trzeba to brać pod uwagę podczas zakupów.
ZALETY: łatwo rozprowadzająca się formuła, świetnie wygładza, wyrównuje koloryt, kryje siniaczki, przebarwienia; ładny, neutralny odcień; daje efekt matowych rajstop; nie tworzy smug; trwały; opakowanie; dostępność, cena
3 /5
9 marca 2018, o 10:03
Używa produktu od: rok lub dłużej
Brudzi ubrania
Balsam kupiłam w zeszłym roku na lato i myślałam, że będzie fajny lekki, lekko korygujący produkt. Okazało się, że to po prostu fluid do ciała. Mocno kryje jak na ciało, daje efekt podobny trochę do rajstop w sprayu. Najjaśniejszy kolor, który zakupiłam, jest faktycznie jasny, dla mnie trochę za jasny. Właściwości nawilżające słabiutkie. Wszystko było by nawet fajnie, gdyby nie to że mocno brudzi ubrania, co nie jest zbyt estetyczne. W lato miałam też wrażenie, że mocno zatyka ciało, przez co bardziej się pociłam.
Podsumowując, produkt nadaje się tylko okazjonalnie i to tylko na odkryte części ciała.
ZALETY: + kryje, wyrównuje koloryt
+ ładne opakowanie, zapach
WADY: - brudzi ubrania, zapycha, wzmaga pocenie się latem,
16 stycznia 2018, o 00:05
Używa produktu od: 2 tygodnie
Kupiony w: Otrzymałam w prezencie
- Wydajność: 1
To jakiś żart
-nie mogę uwierzyć, że produkty tak słabe jak ten trafiają normalnie na rynek,
-tego nie da się używać, myślałam, że to normalny balsam, ewentualnie z jakimiś tam drobinkami, ale niestety, to jest coś bardzo podobnego do kremu CC z Bielendy do ciała, coś w rodzaju fluidu, ale tutaj jest gorzej, bo zostawia różową warstwę, totalnie różową...,
-gdyby ktoś wylał ten produkt na rękę i kazał zgadywać co to, powiedziałabym, że płynny rozświetlacz,
-barwi ubrania i to bardzo barwi, tak, że natychmiast trzeba ściągać i prać, dla mnie to logiczne, dokładnie tak samo jakby nakładać balsam na fluid, no tragedia,
-to się nigdy nie wchłania na tyle, żeby nie brudzić ubrań,
-zużyłam to do rąk i nóg na lato, generalnie do tych rejonów, które są na wierzchu i nie stykają się z ubraniami, ale brudziłam krzesła i takie tam,
-przy okazji dowiedziałam się, że jest bardzo niewydajny,
-działania pielęgnacyjnego nie zauważyłam żadnego,
-producent pisze, że nie robi smug, a robi i to jakie! naprawdę ciężko się tym dobrze nasmarować, zwłaszcza samemu,
+szeroko dostępny, w każdej drogerii,
+produkt polski,
+bardzo ładne opakowanie, poręczne i estetyczne,
+skóra faktycznie wygląda atrakcyjniej, szkoda, że nie dopracowali tego tak, żeby się dało używać bez obaw:)
+ładnie pachnie,
+efekt jest długotrwały, aż do zmycia,
+konsystencja ok, jak normalny krem, dobrze się smaruje
Nie rozumiem jak można zrobić płynny rozświetlacz i nazwać go balsamem do ciała:)
6 listopada 2017, o 15:26
Używa produktu od: miesiąc
Kupiony w: Nie podano
Zdecydowanie nie!
Balsam jest zamknięty w miękkiej tubce z solidnym zatrzaskiem. Ma dość ładny, subtelny zapach.Jego działanie można porównać do fluidu lub kremu BB. Ma za zadanie ukryć niedoskonałości skóry i wyrównać jej koloryt. Już podczas pierwszego użycia nie polubiłam się z nim. Ma dość tłustą kosnytencję, wolno się wchłania i pozostawia na skórze oblepiającą warstewkę. Bardzo nierównomiernie się rozprowadza, tworzy smugi, plamy i prześwity, co wygląda bardzo nieestetycznie i trudno tu mówić o wyrównanym kolorycie skóry. Nie kryje też dobrze niedoskonałości. Ciężko jest go zmyć ze skóry i gdy wydawać by się mogło, że zmyłam go dokładnie, to ręcznik po osuszeniu skóry pokazuje, że tak jednak nie jest. Oprócz tego, że barwi ręcznik, pozostawia także ślady na ubraniach. moim zdaniem to zbędny kosmetyk, który przynosi więcej kłopotu niż pożytku. Nie sięgnę po niego więcej.
ZALETY: -wydajność
-wygodna tubka
-ładny zapach
WADY: -pozostawia ślady na ubraniach
-ciężko go rozprowadzić
-tworzy plamy, smugi i prześwity
-ciężko go zmyć
-tłusta konsystencja, pozostawiająca takową warstwę na skórze
-wolno się wchłania.
-kiepsko kryje niedoskonałości
-nie wyrównuje kolorytu skóry.
4 /5
6 lipca 2017, o 16:38
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: tydzień
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Stosunek jakości do ceny: 4
Fajny ale są lepsze
Przyjemny krem, ładnie pachnie, nie szkodzi, ale nie czyni cudów. Jeśli chodzi o kremy korygujace, to póki co nic nie przebiło u mnie Bielendy. Ładnie podkreśla koloryt skóry, nie zostawia smug. Ogólnie polecam
ZALETY: Przyjemna konsystencja, nie leje się jak szalona, daje sie łatwo rozprowadzić
Zapach, delikatny, nie drażniący, przyjemny i kobiecy
Opakowanie poręczne, w ładnej kolorystyce, wyróznia sie na półce swoją prostotą i nowoczesnością
WADY: Szybko sie zużywa, cena troszkę wysoka.
produktów70
recenzji1240