Kremy na dzień

La Roche-Posay Rosaliac UV Legere, Anti - redness Moisturizer SPF 15 Wzmacniający krem nawilżający do skóry naczynkowej z ochroną UV

• 3 lipca 2022 o 11:57
    Nie
    To jest pierwszy krem, którego użyłam i od razu mnie uczulił. Nigdy nie miałam z tym problemu, dlatego chciałabym przed nim ostrzec i zalecam zrobić najpierw test a nie tak jak ja nałożyć go na noc. Rano byłam cała spuchnięta i czerwona. Twarz mnie parzyła, a przecież miał być to krem do cery wrażliwej. Nie polecam.
    Kaisja
    6 marca 2021 o 20:14
    Powinien być świetny, ale coś jest z tym kremem nie w porządku
    Nie mam aż takich problemów z naczynkami, ale niestety zdarza mi się rumienić w żenujących sytuacjach towarzyskich, a i ta moja cera jest wrażliwa, a do tego mieszana, ze skłonnością do niedoskonałości, więc korzystając z okazji, że znalazłam ten krem u mojej Mamy w łazience, wzięłam go do przetestowania na sobie. I... Nie polubiłam tego kremu. Coś jest z nim nie tak. Być może powoduje redukcję widoczności naczynek, ale jeśli tak – to po bardzo długim czasie stosowania, a ja musiałam z niego zrezygnować już po kilku dniach, i – tych kilka drobniutkich żyłeczek, jakie u siebie płytko pod skórą zauważyłam, było w tym czasie równie widocznych, jak przy stosowaniu kosmetyków nie przeznaczonych do cery naczynkowej. Już od początku aplikacji krem budził u mnie pewne obawy. Z miękkiej, zwyczajnej tubki w skromnej estetyce produktów La Roche-Posay, wydostaje się aptecznie bezwonny dość treściwy krem o specyficznej konsystencji. Niby gładki, i dobrze wmasowujący się w cerę, ale – nie dający mi żadnego poczucia nawilżenia, a sprawiający ulotne wrażenie, jakby jedynie powierzchownego pokrycia skóry, przy czym jednocześnie kosmetyk skutecznie matowił mi cerę. Lubię na dzień matujące specyfiki, bo odstawiłam pudry, ale miałam wrażenie, że ulotnie dziwna tekstura tego kremu – już po nałożeniu na twarz nie zgrałaby się z innymi kosmetykami – np. z podkładem. Podkreślam, że to tylko moje wrażenie – sama nie próbowałam. Już pierwszego dnia aplikacji, kilka godzin od zastosowania, zauważyłam w strefie T nieładnie rozszerzone pory, który to efekt niestety z każdym kolejnym dniem testowania kremu się nasilał, i nasiliło się też pojawianie się drobnych zaskórników. Miałam wrażenie, że ten krem nie nawilża mi cery, a "tynkuje" – dosłownie - ją po wierzchu – być może w celu "zamalowania" naczynkowej, zaróżowionej cery. Jeśli tak – to słabo, a przy okazji zapycha pory, wywołując niedoskonałości. Dłużej zatem nie ryzykowałam, a i wrażenia Mami, spytanej o stosowanie kremu, w zasadzie były tożsame z moimi, przy czym okazało się, że specyfiku przestała jakiś czas temu w ogóle używać, bo nie czuła, żeby nawilżał, a i nie koił jakoś szczególnie Jej lekko naczynkowej cery.
    Zalety:
    • wydajność,
    • zmatowienie cery (choć koniecznie proszę poczytać o wadach poniżej),
    • zapach – bezwonny, bez "aptecznych" nut,
    • opakowanie – poręczna, miękka tubka w skromnej estetyce produktów La Roche-Posay
    Wady:
    • brak skuteczności – krem nie niweluje widocznych naczynek,
    • uczucie jedynie powierzchownego działania,
    • uczucie zapchania skóry,
    • przy mojej mieszanej cerze, w czasie kilku dni testowania kremu z każdym dniem nasilało się pojawianie niedoskonałości – rozszerzonych, zapchanych porów,
    • cena - wysoka, przy czym tubka nie ma nawet 50 ml, tylko 40 – przy dość dobrej wydajności
  • 23 lutego 2021 o 22:01
    Nie spełnił obietnic producenta
    Do tej pory miałam dość dobre zdanie o kremach tej marki. Używałam toleriane sensitive rich oraz toleriane ultra i muszę przyznać, że rewelacyjnie nawilżały moją wysuszoną skórę twarzy. Mam skórę suchą, zaczerwienioną, z widocznymi pajączkami w okolicy nosa. Krem rosaliac obiecuje redukcję zaczerwienienia. Nic takiego jednak się nie dzieje. Zaraz po nałożeniu kremu skóra jest wręcz bardziej czerwona niż przed. Mimo tego, że wydaje się on treściwy, mam wrażenie, że nie nawilża dobrze. Ciężko rozprowadza się na skórze i pozostawia tłusty film. Nie wiem, jaki był zamysł producenta w kwestii koloru kremu, ale jeśli taki by maskował zaczerwienienie, to nic takiego nie ma miejsca. Na mojej twarzy również się roluje. Nie stosowałam pod makijaż, ale nie odważyłabym się właśnie ze względu na efekt rolowania się. Nie oczekiwałam całkowitej likwidacji widocznych naczynek, gdyż nie wierzę, że jakikolwiek krem to potrafi. Miałam jednak nadzieję, że skóra będzie mniej czerwona, co jednak się nie stało. Ma także mało przyjemny zapach - niby nie wyczuwalny, ale jednak.
    Zalety:
    • Opakowanie, filtr UV.
    Wady:
    • Nie spełnia oczekiwań producenta - nie łagodzi zaczerwienień.
  • 26 stycznia 2021 o 12:29
    Działanie kremu niewystarczające dla cer naczynkowych
    Choć ten krem z nazwy jest dedykowany cerze naczynkowej, niestety nie spełnia do końca swego zadania. Choć znalazłam podczas stosowania plusy: • krem jest lekki i nadaje się pod makijaż • trzyma nawilżenie • mnie nie zapycha • wygodne opakowanie • bezzapachowa formuła Minusy niestety są zbyt znaczące bym mogła go lepiej ocenić: • zielona konsystencja kremu nie maskuje nawet w minimalnym stopniu naczynek • filtr jest za niski (SPF 15) • cena nieadekwantna do jakości (zimą lepsze efekty i ukojenie przynosi mi o wiele tańsza Tołpa)
  • 18 kwietnia 2020 o 21:49
    Zatyka pory
    mam wrażenie, że jest trochę lepszy niż La Roche Posay Effaclar Duo [+] bez filtra, chyba lepiej nawilża, być może wynika to z faktu, że kremy z filtrami przeważnie są bardziej tłuste. Ten jednak w p orównaniu z niektórymi kremami z filtrami (innych firm) nie jest tłusty, czego się obawiałam. Stosuję na przemian z kremem Posay Effaclar Duo [+] bez filtra. Ta marka jednak chyba nie dla mnie. Mam wrażenie, że kremy zamykają pory, matują, ale równocześnie mam wysyp wągrów i krostek.
    Zalety:
    • Wymieniłam wyżej
    Wady:
    • Wymieniłam wyżej