Balsamy do ciała

Barnangen All Over Rescue, Body Balm Balsam do ciała

Ailrune
    10 listopada 2022 o 10:28
    Świetny do suchej skóry
    Produkt kupiłam w jednym z popularnych w Polsce marketów, gdzie niestety był to element tzw. "akcji", więc nie jest już dostępny. Skusiła mnie... flaga Szwecji, ponieważ wiem, że w tym kraju istnieją wysokie wymagania pod względem jakości produktów, a kosmetyki tego producenta znam z wielu swoich wyjazdów do Szwecji, jednak przed kupnem nie znałam jeszcze tego konkretnego balsamu. Rzeczywiście, konsystencja produktu jest bardzo gęsta, zdecydowanie nie "balsamowa". Ja jednak lubię zbierać palcami cienką warstwę kremu z wierzchu, która szybko się topi pod wpływem temperatury skóry, i ta porcja produktu już zdecydowanie bardziej przypomina balsam. Używając produktu w ten sposób dużo łatwiej kontrolować jego zużywaną ilość - balsam Barnängen jest na tyle wydajny, że naprawdę nie trzeba nakładać go garściami. Nawilżenie po zastosowaniu produktu na suchej skórze jest natychmiastowe, intensywne i długotrwałe. Balsam szybko się wchłania i nie zostawia na skórze tłustej warstwy, a mimo to skóra pozostaje nawilżona przez CAŁY dzień! Większość kosmetyków nawilżających do ciała po nałożeniu na wybitnie wysuszone lub podrażnione partie szczypie, ale temu balsamowi udaje się nawilżyć moją skórę nie powodując nieprzyjemnych odczuć. Zapach produktu jest wyraźny, ale nie drażniący ani "zatykający", nieco świeższy niż typowy, "kremowy" zapach. Osobom, które nie lubią "kremowych" zapachów, ten zapach też może się nie spodobać, ale przyznaję, że ja do tych osób należę, a zapach produktu zupełnie mi nie przeszkadza. W skrócie - bardzo polecam każdej suchej skórze :)
    • szybko się wchłania
    • intensywne nawilżenie na długo
    • brak tłustej warstwy
    Wady:
    • zapach (może przeszkadzać niektórym, ale nie jest bardzo intensywny)
  • 8 stycznia 2022 o 4:55
    Rewelacja!
    Balsam do Ciała dostałam od siostry i totalnie podbił moje serce! Zacznijmy od aspektów wizualnych. Krem zamknięty jest w plastikowym okrągłym pudełku w którym to biała część zatopiona jest w przezroczystym, bezbarwnym plastiku. Samo opakowanie ma niebieskie akcenty i srebrna przykrywkę. Ze względu na kształt pudełka, 0rodukt jest bardzo łatwo wydobyć do ostatniego grama. Sam krem na bardzo gęsta konsysyrncje masła, mimo to rozprowadza się bez najmniejszego problemu, zostawiajac skórę z uczuciem nawilżenia. Ma biały kolor i mocno intensywny zapach, dobrze się wchłania bez problemu w zasadzie zaraz po aplikacji można nakładać ubrania. Polecam! Jedyny balsam do którego chętnie wrócę jak skończę zapasy!
    Zalety:
    • Dzialanie
    • Wydajnosc
    • Desing
    Wady:
    • Intensywny zapach
  • 16 listopada 2021 o 11:17
    Nie będzie z tego dłuższej relacji
    Miniaturowe opakowanie 30ml kremu otrzymałam już jakiś czas temu w jednym z boksów kosmetycznych. Niestety, sam fakt że nie jestem w stanie zużyć tak małego opakowania w przeciągu kilku miesięcy już o czymś świadczy... Krem zapowiadał się znakomicie: miał chronić i odżywiać skórę całego ciała, otulać ją przed szkodliwymi czynnikami, takimi jak mróz i ogrzewanie. Ja niestety tego nie doświadczyłam aplikując ten produkt. Krem ma dosyć gęstą i zbitą konsystencję, która przypomina mi oryginalny krem Nivea w granatowej tubie. Rozumiem, że krem który ma dogłębnie odżywiać musi być gęsty, jednak po aplikacji przez cały czas wyczuwam tłustą i nieprzyjemną warstwę na skórze, która jest dodatkowo śliska. Nie lubię tego efektu i odstrasza mnie on od dalszego używania produktu. Również skład tego kremu pozostawia wiele do życzenia... Jeżeli chodzi o działanie, to również nie powala, a moje suche zimą ręce powierzam lepszemu produktowi z mojej kolekcji. Podsumowując, to nie jest produkt dla mnie i nie jestem nawet pewna czy zdołam zużyć go do końca. Nie polecam, bo za tą cenę można kupić o wiele skuteczniejszy kosmetyk.
    Wady:
    • Tłusta formula, która źle się wchłania
    • Skład
    • Nie nawilża
  • 23 sierpnia 2021 o 13:22
    Bardzo dobry
    Balsam do ciała od Barnangen. Produkt zamknięty jest w plastikowym słoiczku. Konsystencje ma lekko zbitą, ale nie przeszkadza w idealnym rozprowadzeniu. Balsam szybko się rozprowadza, szybko się wchłania i pachnie dość neutralnie, podobnie do kremów Nivea. Po rozsmarowaniu nie ma uczucia tłustego filmu. Kosmetyk bardzo fajnie nawilża skórę i przy tym nie jest drogi Jest bardzo fajnym produktem, godnym polecenia, jednak nie uwiódł mnie czymś szczególnym, przez co raczej do niego nie wrócę.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Fajna konsystencja
    • Nawilża
    _inga
    1 lipca 2021 o 14:40
    Balsam do ciała, All Over Rescue, Barnangen
    Krem kupiłam na jednej z aukcji internetowych Opakowanie to słoik o pojemności 200 ml zapłaciłam 18 zł Balsam ma przyjemny zapach, szybko się wchłania, nie pozostawia lepkiej czy tłustej warstwy na skórze. Skóra jest nawilżona, wygładzona, miękka miła w dotyku. Opakowanie pozwala łatwo zużyć kosmetyk do końca. Podsumowując kosmetyk warty polecenia. dobry dla wrażliwców alergików i atopowców.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • nawilża
    • wygładza
    • regeneruje
    • dobrze i szybko się wchłania
    • nie pozostawia tłustej warstwy na skórze
    • skład 95% składników pochodzenia naturalnego
    • opakowanie pozwala łatwo zużyć kosmetyk do końca
    Wady:
    • moim zdaniem brak