Odżywki do włosów

Saponics Odżywka wcierka z wyciagiem z pokrzywy i mydlnicy lekarskiej do skóry głowy i włosów cienkich i delikatnych

Farmona SAPONICS odżywka wcierka dla bardzo delikatnych włosów 100ml

• 28 września 2020 o 22:28
    Przebiła mojego wcześniejszego ulubieńca
    Przez długi czas używałam Jantaru, ale trochę mi się znudziła i chciałam wypróbować czegoś nowego. Zdecydowałam się na Saponics, ponieważ ma dokładnie taki sam aplikator i butelkę jak Jantar, którą bardzo lubiłam za wygodę oraz to, że widziałam ile produktu mi zostało. Wcierka ma bardzo bogaty skład, w którym znajdziemy m.in. wyciąg z pokrzywy, ekstrakt z mydlicy lekarskiej, ekstrakt z rozmarynu oraz inne ekstrakty roślinne, które regulują sebum, pomagają w walce z łupieżem czy wypadaniem włosów. Moje włosy przetłuszczają się szybko, dlatego myję je codziennie, a wcierka sprawdziła mi się rewelacyjnie. Nakładałam ją po umyciu i nie przetłuszczała mi bardziej skóry głowy, a wręcz przeciwnie ładnie odbijała włosy u nasady. Przy codziennym stosowaniu produkt starczył mi na miesiąc czasu. Jednak już po 2-3 tygodniach zauważyłam mnóstwo baby hair, a włosy mniej wypadały. Najbardziej jestem jednak zadowolona z tego, że wcierka pomogła mi w pewnym stopniu przedłużyć świeżość i zdarzało się, że myłam je co drugi dzień oraz to, że pomogła w walce z tłustym łupieżem (wcierka, regularne peelingi oraz łagodne szampony skutecznie zniwelowały problem z łupieżem). ✔️ bogaty skład w ekstrakty roślinne i witaminy, a co najważniejsze bez alkoholu, ✔️ wygodny aplikator, ✔️ wydajność, ✔️ odbija włosy u nasady, ✔️ zmniejszyła wypadnie włosów, ✔️ mnóstwo nowych baby hair, ✔️ przedłuża świeżość.
  • 24 marca 2020 o 15:47
    Zapach nie, reszta tak!
    Nie polubiłam sie z zapachem tej wcierki, jest trochę duszący! Ale moge ja wcierać dwa razy dziennie poniewaz jako jedyna wcierka nie przetluszcza mi włosów. Lubie objętość włosów po jej wcieraniu! Pojawiły sie babyhair wiec działa, włosy rownież mniej wypadaja!
    Zalety:
    • włosy nie przetłuszczają sie
    • włosy mniej wypadają
    • pojawiły sie babyhair
    Wady:
  • 7 lipca 2019 o 18:36
    Taka sobie
    To moja kolejna wcierka, której bardzo długo szukałam, jednak w mojej okolicy ciężko dostać ją stacjonarnie. Kiedy niedawno udało mi się ją znaleźć (niestety ostatnią sztukę) bez namysłu kupiłam. Po przeczytaniu opinii na jej temat miałam nadzieję, że się u mnie sprawdzi. Efekty są jednak średnie, chyba wcierki nie są dla mnie, bo mało która mi pomaga. Nie chodzi tutaj o systematyczność w stosowaniu, bo nie mam z tym problemu, chyba moja skóra głowy nie czerpie z nich takich korzyści jak większość piszacych. OPAKOWANIE Wcierka zamknięta jest w małej buteleczce o pojemności 100ml wykonanej z półprzezroczystego plastiku. Posiada aplikator typu spray ułatwiający precyzyjną aplikację. Opakowanie zdobi srebrno-zielona naklejka z nazwą produktu, sposobem stosowania, składem i ilustracją przedstawiającą gałązkę brzozy. WCIERKA Wcierka to jasnożółty płyn o bardzo mocnym, alkoholowym zapachu z domieszką ziół, głównie pokrzywy. Perfumy to to nie są i zapach na początku mnie odrzucał, na szczęście nie przenosi się na włosy i po umyciu szamponem nie pozostaje na nich. Z uwagi na sporą zawartość alkoholu trochę obawiałam się wysuszenia skóry głowy, jednak nic takiego mnie nie spotkało. Płyn ma lekka konsekwencję, więc nie obciąża włosów. Aplikowałam po każdym myciu włosów na jeszcze mokre kosmyki. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam lekko zmniejszone przetłuszczanie skóry głowy, włosy mniej wypadały, jednak nie pojawiły się wyczekiwane przeze mnie baby hair, więc pod tym względem się zawiodłam. Dla mnie produkt sprawdził się pół na pół i więcej już raczej po niego nie sięgnę. Cena jak za 100 ml jest dość wysoka (15 zł cena regularna, kupiłam jednak na promocji kilka złotych taniej) a produkt mało wydajny – zużyłam w około 3 tygodnie. PLUSY ogranicza przetłuszczanie nie obciąża tani MINUSY brak baby hair i wzmocnienia czupryny trudno ją dostać mało wydajna okropny zapach
  • 3 maja 2019 o 4:39
    Delikatna
    Lubię z dwóch względów: po pierwsze - w składzie nie ma alkoholu, można ją więc stosować dosyć często, po drugie - bardzo fajny atomizer, aplikacja jest szybka, łatwa i przyjemna (po zużyciu wykorzystuję opakowanie do innych kosmetyków) Działanie może nie oszałamia natychmiastowym efektem, ale jeśli skóra wymaga przerwy od bardziej intensywnych kosmetyków - to wcierka Saponics jest idealna, pięknie łagodzi skórę i nieco odżywia włosy. Spłukuje się bez problemu - a to również duży plus. Pachnie ziołowo, niezbyt intensywnie. Generalnie - polecam do wypróbowania, ale nie w sytuacjach podbramkowych, kiedy włosy naprawdę wołają o pomoc, to raczej kosmetyk o działaniu profilaktycznym
    Zonja
    14 listopada 2018 o 1:33
    Działa ale bez efektu wow
    Niska cena i dobre opinie skusiły mnie do zakupu gdy przez przypadek zobaczyłam ją w hipermarkecie auchan. Wcierka jest raczej słabo dostępna ale do dostania w stacjonarnych sklepach. Działanie nie powala ale jest ok (zwłaszcza przy bardzo niskiej cenie). Głównie spowalnia przetłuszczanie się skóry głowy, trochę działa na porost. Opakowanie po niej służy mi do aplikacji inynch wcierek gdyż jest mega wygodne. Nie zawiera alkoholu.
    Zalety:
    • spowalnia przetłuszczanie się skóry głowy
    • trochę działa na porost
    • nie zawiera alkoholu
    Wady:
    • średnia dostępność