WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Podkłady

Perfecta Endorfinium Aroma, Stress Control, Matujący podkład nawilżający

• 19 października 2019 o 19:10
    Kupiony bo był śmiesznie tani;)
    Stał w szafce wyprzedażowej Rossmana. Kupiony był za 7 zł:) Dlatego wzięłam...Pomyślałam ,że nawet jak okaże się beznadziejny to choć będę miała o czym napisać:) Kolor był nude . Dość ciemny, a teraz nawet za..lepszy jest to odcień na lato choć niebezpiecznie jak dla mnie wpada w różowy odcień. Nie zauważyłam żeby specjalnie ciemniał. Jest dość gęsty. Rozprowadza się w miarę dobrze. Na pewno niektórym może przeszkadzać jego zapach. Baaardzo mocny i charakterystyczny dla całej serii endorfinum. No dla mnie jest stanowczo za mocny i dość długo wyczuwalny. Trochę rzeczywiście to wydaje się mało prawdopodobne żeby był i mat i nawilżenie:), ale powiem Wam,że nie jest najgorzej nie za tę cenę:) Podkład na początku , po nałożeniu jest dość lepki na twarzy i nie ma mowy o macie. Jednak po przypudrowaniu, po jakimś czasie ten mat jest rzeczywiście widoczny. Moja cera ze skłonnością do wysuszania nie czuję w nim dyskomfortu więc jako takie nawilżenie jest. Co do stres control i itp to się nie będę wypowiadać bo to dla mnie brzmi enigmatycznie :), a akurat tego typu i taka aromaterapia na mnie nie działa:) Wchodzi mi jednak w zmarszczki na czole i przy ustach.. Nie jest długotrwały .Na połowę dnia może się nadać, ale już pod koniec tej połowy brzydko się ciastkuje pomiędzy brwiami na czole:) To tyle. Czytałam recenzje koleżanek. Składu nie analizuję bo się na tym nie znam. Mnie nie zauważyłam żeby zapchał, ale do tłustej cery się nie nadaję tak sobie myślę, z racji tego ,że on po prostu jest lekko lepki. Mogę go polecić do przetestowania osobom z młodszą cerą, ale w kierunku suchej:) Był pewnie wyprzedawany więc nie wiem czy jest jeszcze dostępny. Buteleczka jest ok, z pompką działąjącą wieć nie ma na co narzekać :)
    Zalety:
    • nawilża, nie odczuwam dyskomfortu w postaci suchości na twarzy
    • ładnie wyrównuje kolor cery
    • dogadał się z pudrem, bronzerem, korektorem itp
    Wady:
    • podkreśla zmarszczki
    • za mocno pachnie
  • 3 marca 2019 o 17:17
    Przypadkowy a okazał sie hitem
    Kupiłam przypadkiem, szybko byle bym miała jakis, bo potrzebowałam na wyjazd. Okazał sie świetnym zakupem! Od konsystencji do zapachu! Co prawda szybko się wchłania i po ok 6h powinnam nałożyć nowa warstwe, ale pomimo tego kupilam drugie opakowanie i jestem zachwycona
    Zalety:
    • Nawilża
    • Ładnie kryje mikro niedoskonałości
    • Nie odznacza sie od skory
    Wady:
    • Szybko sie wchlania i znika
  • 23 lutego 2019 o 2:09
    zdecydowanie nie
    Kupiłam zachęcona recenzjami na wizażu. No i się rozczarowałam. Podchodziłam do niego kilka razy, na różne pielęgnacje, różne kremy, bazy, i bez baz też i za każdym razem efekt był ten sam. Podkład nie matuje - twarz strasznie się po nim świeci, i nie wina tu mojej cery mieszanej, gdyż świeci się CAŁA buzia jak księżyc w pełni. Zresztą jak zapewnia producent to kosmetyk dla cery mieszanej właśnie. Trudno ocenić czy kryje czy nawilża, bo efekt liźnięcia przez krowę przysłania wszystko. Niestety.
    Wady:
    • efekt mokrej twarzy
    • podkład się wyciera i ślizga po twarzy
  • 23 stycznia 2019 o 22:14
    Podkład Perfecta
    Testowałam różne podkłady, wielu różnych firm. Podkład Perfecta do tej pory jest najlepszym podkładem jaki miałam. Zapach jest przepiękny, opakowanie wydajne, a skóra promienna
  • 19 listopada 2018 o 11:18
    Lekki niedrogi podklad
    Zdecydowanie zaskoczyl mnie swoja lekkoscia i pieknym owocowym zapachem. Cudownie nawilza. A przy mojej suchej skorze uczucie jak po swietnej maseczce. Calkiem niezle kryje choc nie utrzymuje sie dlugo na skorze ale niespecjalnie mi to przeszkadza bo to w koncu podklad na co dzien. Cera wyglada w nim promiennie i zdrowo a to jest duza zaleta.
    Zalety:
    • dobre krycie i nawilzenie skory
    • piekny owocowy zapach
    • niska cena
    Wady:
    • nie jest zbyt trwaly