Kremy BB, CC i DD

AA Emoji, Krem BB SPF 15 `Raz, dwa, trzy, kryjesz Ty!`

• 14 października 2021 o 13:31
    Może być
    Są chyba dwa odcienie, bo ja mam akurat do cery ciemnej. Opakowanie to tubka z zakrętką w beżowo-fioletowych odcieniach. Ma lekką konsystencję i nie posiada zapachu. Krycie jak na krem BB przystało jest słabe, ale idzie delikatnie budować. Łatwo się rozprowadza i świetnie się sprawdzi latem, gdy nie potrzebujemy zbyt mocnego makijażu, a chcemy ukryć mniejsze niedoskonałości. Krem BB wyrównuje koloryt, wygląda świeżo, a przy tym daje ładny matowy efekt, który nie wygląda tępo. Dodatkowo delikatnie nawilża. Świetnie współpracuje z pozostałymi nakładanymi kosmetykami. Co do trwałości to jest słaba, bo dosyć szybko wchodzi w zmarszczki, ale na lato myślę, że jest wystarczający. Może być.
    darusza
    8 kwietnia 2020 o 12:20
    wroci?
    mam nadzieje, ze na lato wroci do superpharm. Nigdy nie mialam lepszego podkladu, niezaleznie od firmy i ceny. W koncu cos pieknie żółtego (kolor Cera jasna, ktora wcale nie jest taka jasna ;) ), trwalego, wygladajacego zdrowo, jednoczesnie matujac. Jestem w nim totalnie zakochana, odkupie kazda ilosc jesli komus sie nie sprawdzil ????
  • 10 marca 2020 o 20:23
    Fajny na lato
    Bardzo fajny lekki podklad, tfu krem BB. Używałam go w okresie letnim i bardzo dobrze mi się sprawdził. Oczywiście jak to latem szybciej cera się przetłuszcza, ale przy tym kremie nie było to nadmierne błyszczenie się. Nie zauważyłam żeby się ważył czy rolował. oczywisci używałam pod podkład żel kremu, ktorwgo zawsze używam latem. Jest lekki o średnim, dosyć naturalnym kryciu. Minusem jest to że są tylko dwa odcienie. Do jasnej cery był dla mnie za jasny, A ten do ciemniejsze był ok tylko jak byłam opalona. Ma bardzo przyjemna cenę. Bardzo dobrze radzi sobie z cera tradzikową.
    Zalety:
    • krycie
    • nawilża
    • nie zatyka porów
    • fajny dla cery trądzikowej
    Wady:
    • mała ilość kolorów
  • 15 sierpnia 2019 o 10:33
    Ulubiony!
    Długo szukałam dla siebie idealnego kremu BB. Testowałam różne kosmetyki, jedne mi się podobały bardziej, inne mniej. Ten krem BB jest aktualnie moim ulubionym! Ma delikatne krycie, mniejsze niż mają podkłady, ale rzeczywiście tak jak wskazuje nawet nazwa produktu jest ono naprawdę dobre. Skóra po nim nie jest wysuszona, jest gładka, lekko nawilżona, dodatkowo nie powoduje podrażnień. Świetnie scala się z cerą i dopasuje się do jej kolorytu. W trakcie rozprowadzania nie powoduje smug, nie wałkuje się. Opakowanie także jest dla mnie świetne - tubkę zawsze można przeciąć i wybrać pozostały krem na ściankach. Na wyższym poziomie mogłaby być trwałość produktu- nie utrzymuje się idealnie przez cały dzień, chociaż przyznam, że nie oczekuje tego od kremu BB, tak samo jak nie oczekuje od niego wielkiego krycia. Dodatkowo marka wyprodukowała bardzo małą ilość kolorów, co może wielu osobom utrudnić wybór swojego.
    • Lekkie działanie pielęgnacyjne
    • Ładnie się scala z cerą
    • Wystarczająco dobre krycie
    Wady:
    • Mała gama kolorystyczna
  • 29 grudnia 2018 o 23:12
    Dobry na lato
    Bardzo dobry krem BB na lato, kiedy podkłady łatwo się ważą i spływają - ten trzyma się twarzy, absorbuje nadmiar sebum i bardzo dobrze kryje niedoskonałości. W połączeniu z korektorem jest nie do zdarcia, a i sam daje radę. Mam dużo przebrawień i blizn, oraz drobne krostki, a przy tym dosyć jasną karnację, do której krem świetnie się dopasował. Jedyne, co można mu zarzucić to dosyć "tępa" konsystencja. Trudno się go rozprowadza, ale można szybo dojść do wprawy. Ja nakładałam go palcami. Z pewnością nie będzie się nadawał do cery suchej, ale przy tlustej i mieszanej mogę go polecić z czystym sumieniem. Kupiłam go w Rossmannie i nie był drogi - plus za dostępność i cenę.
    Zalety:
    • Krycie
    • Kolor/dopasowanie
    • Dostępność
    Wady:
    • Konsystencja

Zobacz także inne Kremy BB, CC i DD