Kremy pod oczy

Dermika Sebio Intelligence, Metamorfoza cery tłustej, Liftingujący krem na przetłuszczające się powieki i pod oczy

• 28 stycznia 2021 o 10:44
    Najlepszy krem pod oczy dla cery tłustej!
    Kremu zaczęłam używać kiedy zauważyłam kilka drobniutkich prosaków pod dolną powieką (mam tendencję do zapychania się skóry, ale z prosakami nie miałam nigdy problemu). Odkąd zaczęłam używać tego produktu problem szybko ustąpił. Krem posiada lekką, żelową konsystencję, widocznie napina cienką skórę pod oczami i estetycznie ją matuje. Nałożony na skórę szybko się wchłania. Idealnie nadaje się również pod makijaż- stosuję go zarówno na dzień, jak i na noc. Ma neutralny zapach. Nie podrażnia, nadaje się również do skóry wrażliwej. Produkt zauważalnie zmiękcza i wygładza skórę pod oczami- to by się zgadzało, gdyż pierwsze w składzie są emolienty (na dodatek niekomedogenne)- Di c12-c13 alkyl malate, C13-15 alkane (emolient z trzciny cukrowej). Kosmetyk jest wydajny, a opakowanie minimalistyczne i estetyczne. Cena w internecie waha się od 10-40 zł, choć myślę, że zawsze uda się znaleźć kosmetyk w atrakcyjnej cenie. To najlepszy krem pod oczy jaki do tej pory używałam i z pewnością nie zdradzę go z żadnym innym! :)
    Zalety:
    • Lekka formuła
    • Matuje skórę
    • Nie zapycha
    • Nie podrażnia
    • Widocznie napina skórę
    • Idealny pod makijaż
    • Minimalistyczne i estetyczne opakowanie
    • Wydajny produkt
  • 29 kwietnia 2019 o 17:17
    Wygładza i napina skórę wokół oczu
    Lekki krem od Dermika pod oczy i na powieki totalnie mnie zaskoczył. Cała seria Sebio Intelligence dedykowana jest dla kobiet z cerą tłustą i mieszaną. Docelowo krem ten przeznaczony jest na przetłuszczające się powieki. Mnie urzekł natychmiastowym działaniem liftingującym! Krem Dermiki spełnia wszystkie obietnice producenta. Przede wszystkim, co jest dla mnie ogromnym plusem, znakomicie matuje on miejsca, w których jest nałożony. Nie muszę chyba mówić posiadaczkom tłustych powiek, jaka to ulga. Leciutki lifting i napięcie skóry sprawiają, że nadaje się on także do cer dojrzalszych. Krem ma bardzo lekką konsystencję, dzięki czemu szybko się wchłania - wystarczy chwila i powieki oraz okolice pod oczami są zmatowione i gotowe do nakładania makijażu. Pięknie współgra z podkładem, korektorem i bazą pod cienie - nic się nie roluje, nie waży... Nakładanie kolejnych warstw makijażu oka znowu stało się przyjemnością. Dodatkowym plusem jest opakowanie - bardzo proste, estetyczne, z dbałością o detale. Pompka to bardzo higieniczne rozwiązanie, a jedno naciśnięcie wydobywa akurat tyle kosmetyku ile potrzeba na jedno oko. Ostatnio moja cera pod oczami stała się mega wrażliwa i ciężko mi było dobrać krem, który by mnie nie uczulał. W przypadku Dermiki nie ma to absolutnie miejsca. Ja jestem bardzo zadowolona! Polecam!!!

Zobacz także inne Kremy pod oczy