Balsamy do ciała

Cztery Pory Roku Intensywne wyszczuplenie, Hipoalergiczny balsam do ciała

• 9 kwietnia 2020 o 19:42
    Działa pod warunkiem że nie masz cellulitu :D
    Tak jak zaznaczyłam w tytule recenzji działa pod warunkiem że nie masz cellulitu :), ja do takich nie należę mam cellulit,poza tym nie jestem młodą dziewczyną a kobietą w wieku 40+, moje ciało potrzebuje dużej dawki kolagenu, elastyny, kofeiny,koenzymu q10, od balsamu nie oczekuję że w ciągu tygodnia wyprasuje mi pomarańczową skórkę ( kto by nie chciał :D) ale pragnę żeby było jędrne, "zbite", nie straszyło swoją wiotkością ani kalafiorowymi udami, dodatkowo jak balsam jest wzbogacony o produkt który przyśpiesza nasz metabolizm w postaci chili czy imbiru to jest super. To co mnie skusiło na ten balsam to 70% zmniejszenie cellulitu oraz opakowanie ale jak to mówił Złomek z bajki bujdy na resorach :)). Mamy tu miękką elastyczną tubę o pojemności 250 ml, data zużycia od otwarcia 12 miesięcy,opakowanie można postawić na głowie,klapka w kolorze morelowym typu klik-klak, grafika bardzo przyjemna dla oka w srebrnym kolorze, na tle mamy logo producenta morelę z listkami a także ziarenka kawy. Balsam pachnie delikatnie morelą,natomiast ekstraktu z kawy kompletnie nie wyczuwam,konsystencja jest bardzo fajna,dobrze się rozsmarowuje,nie ucieka z dłoni podczas aplikacji,zostawia delikatny film na ciele ale nie klei się i można od razu się ubrać. A co nam naobiecywał producent ? *efekt elastycznej i jędrnej skóry- nic z tego nie zauważyłam przy systematycznym stosowaniu *zmniejszenie cellulitu i redukcja tkanki tłuszczowej-tu też nic z tego tkanka tłuszczowa ma się dobrze i cellulit tez mnie nie pożegnał *regularnie stosowany wyszczupla sylwetkę i idealnie ją modeluje oraz pomaga zredukować obwody ciała -no ludzie to są obietnice że ho ho,nie wyszczuplił, nie zrobił ze mnie laski modelki a o redukcji bryczesów nawet nie wspomnę *balsam utrzymuje optymalne nawilżenie skóry przez kilka godzin-i to jest TO! Podsumowując balsam powinien mieć w swojej nazwie nawilżający bo rewelacyjnie nawilża, skóra jest delikatna w dotyku,miękka,efekt nawilżonej zadbanej skóry utrzymuje się od mycia do mycia,nie uczulił mnie ani nie podrażnił,kupiłam, zużyłam ale tęsknić nie będę.
    Zalety:
    • design
    • zafoliowana część klapki dzięki czemu wiemy że nikt w sklepie nie otwierał produktu
    • nawilża
    Wady:
    • niespełnione obietnice producenta
    irena63
    13 grudnia 2019 o 11:59
    Fajny balsam
    Balsam w fajnym opakowaniu z moze nie zbyt przejrzysta grafiką .Konsystecja dosc gesty dobrze sie rozprowadza i dobrze wchłania chociaz przez chwile czuc taka śliska powłoke .Ładnie pachnie kawą z cytrusami .Na opakowaniu jest napisane ze zmniejsza widoczność cellulitu niestety nie zauwazyłam zadnej rozncy .Dobrze nawilża
    • Wygodne opakowanie
    • Nawilza
  • 11 listopada 2019 o 18:31
    Słaby
    Balsam zgodnie z obietnicami ma nawilżać i wyszczuplać. U mnie nie zrobił ani jednego, ani drugiego. Doprowadził tylko do jeszcze większego przesuszenia skóry.
    Zalety:
    • zawartość ekstraktu z kawą
    Wady:
    • działanie, a raczej brak tego zgodnego z obietnicami producenta
    • przesuszenie skóry
    • utrzymujący się "film" na skórze po nałożeniu balsamu
    ketii
    10 sierpnia 2019 o 5:51
    fajny
    Balsam posiada dość gęsta konsystencje i zapach przyjemny ma w sobie podobny nuty jak inne produkty tej formi. Opakowanie jest ładne estetyczne i wygodne w użyciu jednak pod koniec trzeba je rozciąć żeby zużyć całość balsamu. Sam balsam nawilża skórę ale nie jakoś spektakularnie jednak ujędrnienie u siebie zauważyłam spore. Początkowo miałam obawy, że balsam będzie bielił skórę i się długo wchłaniał z powodu doświadczeń z innymi produktami tej firmy jednak przy mniejszej ilości w ogóle nie bieli i się wchłania dosłownie w sekundzie.
    Zalety:
    • ładnie ujędrnia skórę
    • nadaję ładny koloryt
    • szybko się wchłania
    • jest niedrogi
    • wystarczy mała ilość żeby dobrze pokryć całe ciało
    • jest wydajny
    • ładne opakowanie
    Frundek
    18 czerwca 2019 o 18:56
    Polecam
    Kupiony na promocji za połowę ceny - czyli za 3,50 :D nie miałam wobec niego najmniejszych oczekiwań, a bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Zapach ma słodki i intensywny, ale nie na tyle, żeby to przeszkadzało. Dobrze się wchłania, ale zostawia na skórze śliski film, który nie do końca lubię. Nawet następnego dnia skóra dalej jest odżywiona. Największe zaskoczenie - rzeczywiście zmniejsza widoczność cellulitu. Nie mam z nim znacznych problemów, więc nie mogę opowiedzieć o spektakularnym efekcie, ale w wyższych partiach ud, po ich ściśnięciu pojawia mi się nieestetyczna pomarańczowa skórka - przy użyciu tego kremu nie zauważyłam tego :) a nie zanotowałam żadnego spadku wagi i centymetrów. Mały efekt, ale cieszy :) Polecam produkt!