Balsamy do ciała

Avon Care, Nourishing with Cocoa Butter, Body Lotion Regenerująco-odżywczy balsam do ciała z masłem kakaowym

• 1 września 2024 o 0:19
    uwielbiałam go, kiedy byłam nastolatką
    Kiedyś podobał mi się jego zapach i uczucie bardzo wygładzonej skóry, teraz zapach mnie już trochę drażni a efekt gładkiej skóry nie cieszy, bo wiem, że to po prostu silikon. Poza tym praktycznie nic nie robi, nie nawilża, nie odżywia. Zużyłam w liceum 4 opakowania, potem zaczęłam kupować sobie przeróżne inne kremy/balsamy i to już do reszty zabiło moje uczucia do tego konkretnego.
    Zalety:
    • niektórym może się podobać słodki zapach
    Wady:
    • oblepia silikonem
    • nie robi nic, co obiecuje producent
  • 14 października 2023 o 8:32
    Świetny zapach
    Kosmetyk zamknięty jest w brązowym, zakręcanym opakowaniu o pojemności 400 ml. W konsystencji jest delikatny, gęstością można go porównać śmiało do delikatnego budyniu, o delikatnie żółtym zabarwieniu. Pachnie bardzo ładnie, mimo słodkiego zapachu jest dosyć subtelny ale mimo to aż ma się ochotę go zjeść jak ciasteczko. Kosmetyk nabrany na dłonie, nigdzie nie spływa - mimo że ma w sobie olej kokosowy to nie jest tłusty. Bardzo delikatnie otula swoją konsystencji ciało pozostawiając na niej przez chwilę delikatny, gladki film oraz cudowny zapach. Zapach pozostaje na dłużą chwilę, a sam balsam idealnie nawilża skórę ciała, pozostawiając ją ogólnie gładką, nawilżoną oraz dodaje naturalnego blasku.
    Zalety:
    • Ładny zapach, szybkie i lekkie nawilżenie
    Wady:
    • Mało wydajny
  • 14 kwietnia 2023 o 23:36
    Słaby produkt
    Jak dla mnie to taki dość słaby produkt z marki Avon. Fakt cena ok około 15 złotych opakowanie ładne ale po otwarciu zapach bardzo mnie mdlił . Konsystencja dość leistą i długo się wchłania w skórę. Po wyschnięciu skóra jest nawilżona i pachnie ale mi się ten zapach nie podoba bo trzeba lubić takiego typu słodkie zapachy.
    Zalety:
    • Ładne opakowanie, niska cena
    Wady:
    • Leisty, długo się wchłania, mdły zapach
  • 28 lipca 2022 o 22:04
    Przyjemny
    Niby skład nie powala, a wręcz zawiera parafinę, PEG, disodium EDTA... Ale muszę powiedzieć, że lubię swoją skórę po tym balsamie ???? Szczególnie teraz, kiedy jest opalona. Używam balsamu na nogi i jest to przyjemny, niezbyt lepki, dobrze wchłaniający się balsam. Nie jest to intensywne nawilżenie, ale wystarcza by przywrócić komfort skórze po kąpieli. Naprawdę nie można mu nic zarzucić, zważywszy na cenę, byłoby to nie na miejscu. ☺️
    Zalety:
    • Tani
    • Wydajny
    • Ładny zapach
    • Przyjemna konsystencja
    Wady:
    • Niezbyt zdrowy skład
  • 25 listopada 2020 o 17:45
    Kakao!
    Uwielbiam słodkie, jadalne zapachy, dlatego musiałam wypróbować ten balsam. Duże opakowanie w promocji można dorwać za ok 9 złotych. Balsam jest odpowiednio gęsty, dobrze się rozprowadza po skórze i dobrze wchłania. Nawilża i PACHNIE cudownie! Dla fanek słodyczy, polecam!