Balsamy po goleniu

Natura Siberica For Real Men Only, Chłodzący żel po goleniu `Jak i yeti`

• 2 października 2022 o 19:54
    Nie tylko dla mężczyzn
    Produkty Naturia Siberica na codzień używa mój mąż I on jest pod wrażeniem tych kosmetyków. Któregoś dnia po depilacji nóg poczułam straszny dyskomfort więc mąż polecił m nałożyć ten żel i o dziwo naprawdę przyniósł natychmiastwą ulgę. Żel posiada zewnętrzne opakowanie kartonowe w bardzo oryginalnym typowo męskim wykonaniu. Kartonik w czarnym kolorze z złotymi elementami i czarno kremowymi napisami . Na opakowaniu znajduje się wizerunek zwierzecia z rogami wydaje mi się że to byk ale co ja tylko jestem kobietą -mąż oznajmił mi że to zwierzę to JAK Napisy na opakowaniu czytelne lecz w obcym języku. Wewnątrz opakowania kartonowego znajduje się tuba z żelem. Tuba w takim samym kolorze co zewnętrzne opakowanie kartonowe. Tuba z nakrętką typu klik. Tubka wykonana z dobrej jakości plastiku -jest miękka więc nie trzeba jej dusić aby wydobyć kosmetyk ze środka. Tubka o ergonominym kształcie dobrze trzyma się w ręce i podczas nakładania nie wypada z dłoni. Konsystencja dość rzadka ale nie wodnista . Żel o kolorze biało mlecznym. Zapach intensywny dla mnie trochę duszący-bardzo mocna mięta ale mój mąż właśnie za to go kocha . Produkt dobrze się nakładau wystarczy naprawdę niewiele aby pokryć dana partie ciała lub twarzy;). Żel bardzo lekki szybko się wchłania I nie pozostawia tłustego i lepkiego filmu. Produkt świetnie chłodzi I łagodzi podrażnienia. Mąż uzywa go po każdym goleniu a ja sporadycznie. Polecam bo mimo zawartości dużej ilości olejków eterycznych nie wywołał reakcji alergicznej ani podrażnień I swędzenia skóry.
    Zalety:
    • Piękne meskie opakowanie
    • Intensywny zapach
    • Nadaje się dla kobiet i mężczyzn
    • Łagodzi podrażnienia
    • Doskonałe chłodzi
    Wady:
    • Zbyt intensywny miętowy zapach
  • 2 grudnia 2020 o 19:14
    Mentolowe orzeźwienie
    Otrzymałam ten żel w paczce dla Recenzentki Miesiąca i nie bardzo miałam ochotę dzielić się nim z mężem ale ostatecznie użyłam kilka razy ( na nogi) aby móc coś o nim napisać a potem on go odziedziczył Opinia będzie oparta na wrażeniach dwóch osób. Nie śmiejcie się ale pierwszy raz użyłam go do golenia nóg bo nie doczytałam że to kosmetyk PO goleniu:) Dał radę , słabo się pienił ale myślałam że skoro to produkt naturalny to normalne:) 1.Opakowanie bardzo męskie .Czarny kartonik z holograficzna grafiką przedstawiająca głowę Jaka. Tubka wykonana z miękkiego tworzywa które wygodnie się trzyma i nie wyślizguje się z dłoni. 2.W składzie cała masa naturalnych ekstraktów i wyciągów ziołowych. m. in. -mleko jaka- zmiękcza naskórek -olejek z mięty pieprzowej- orzeźwia, daje uczucie chłodu -olejek z rozmarynu -ekstrakt z łopianu -ekstrakt z rumianku-łagodzi i koi podrażniania -ekstrakt z orlika -ekstrakt z jałowca i wiele innych których czasem nazwy są tak dziwne i nieznane że nie będę się o nich za bardzo rozpisywać. W każdym razie jest to produkt naturalny. Żel wzbogacony jest witaminami A , E , B (cały complex) 3.Konsystencja mlecznobiała dość rzadka, wystarczy niewielka ilość na pokrycie skóry. Szybko się wchłania i nie daje lepkiej warstwy. 4.Zapach mocno miętowy aż za bardzo. Stosując go na nogi czułam mocna miętę nawet ze znacznej odległości. Mąż stwierdził że nawet oczy mu łzawią od tego zapachu. Owszem fajnie chłodzi skórę i łagodzi podrażniania ale w jego odczuciu zapach mógłby być delikatniejszy. Produkt sprawdził się zarówno stosowany na twarz jak i na nogi po depilacji. Łagodzi podrażnienia i delikatnie nawilża. Podrażnienia szybciej się goją a skóra zyskuje gładkość PLUSY +naturalny skład + wygodna tubka +sprawdza się do golenia nóg :) +łatwo dostępny +daje uczucie chłodu na skórze +łagodzi podrażnienia +zmiękcza naskórek MINUS -zbyt miętowy zapach
  • 3 listopada 2019 o 19:43
    CHŁODZĄCY ŻEL PO GOLENIU
    Generalnie sprawdza się , uczucie chłodu mocne i wyraziste , łatwo się wchłania , nie ma sylikonów i innych cudów techniki , użyłem kilka opakowań to wiem co pisze polecam
    Zalety:
    • szybkość wchłaniania , cena , chłodzenie , znakomicie regeneruje podrażnienia po goleniu wydajny
    Wady:
    • raczej nie dostrzegam , chyba ,że wadą będzie to że pod koniec tuby już tak nie chłodzi jak po otwarciu
    Lycosa
    28 września 2018 o 11:43
    świetny kosmetyk
    Podebrałam mężowi kiedy miałam okropne łydki po depilacji. Od tej pory podkradam regularnie :) Szybko redukuje podrażnienia, skóra jest taka aksamitna, nie wysuszona. Mam wrażenie, że nawilża lepiej niż inne produkty po goleniu. Chłodzi, ale czasami ten efekt czuję, czasami nie - na pewno bardzo delikatnie. Śliczny, świeży zapach, który lubię i u męża i u siebie. Jest wydajny, nie klei się i nie roluje. Na pewno zmiękcza i nawilża.
    Zalety:
    • działanie kojące
    • nawilżenie