Maseczki klasyczne

Herbal Care Maseczka nawilżająca `Algi błękitne`

Farmona Nawilżająca Maseczka do Twarzy Algi Błękitne

• 22 września 2022 o 21:54
    Poprawna maseczka, ale niczym nie zaskakuje
    Saszetka została podzielona na dwie części, gdzie każda z nich mieści 5 ml produktu. Dzięki takiemu rozwiązaniu jedno opakowanie wystarcza na dwa użycia, przy czym nie trzeba przechowywać otwartej saszetki. Nacięcia ułatwiają otwarcie, nie są potrzebne do tego celu nożyczki. Zapach maski jest przyjemny. Zdecydowanie morski, delikatnie świeży. Jest autentyczny, nie czuć w nim chemicznych nut. Umila cały zabieg. Produkt ma błękitny kolor, jest półtransparentny. Ma konsystencję gęstego żelu, jest niemal jak galaretka. Mimo wszystko łatwo się rozprowadza, nie spływa z twarzy. Dodatkowy plus stanowi fakt, że kosmetyk lekko chłodzi przez ok. 2 minuty po nałożeniu. Szkoda, że po tym czasie uczucie chłodu zanika. Po 15 minutach zmyłam maseczkę ciepłą wodą. Kosmetyk zostawia warstwę ochronną, która nie jest tłusta ani klejąca. Po zabiegu czuć przyjemne odświeżenie. Produkt nawilża cerę, ale z pewnością nie jest to "ultranawilżenie", jak deklaruje producent. Dla cer tłustych może będzie wystarczające, ale dla cer suchych to za mało (dla mojej mieszanej w kierunku suchej też jest trochę za słaba). Maska lepiej sprawdziła się, jeśli chodzi o ujędrnienie - skóra jest elastyczna i sprężysta, sprawia wrażenie bardziej napiętej. Ponadto kosmetyk przynosi ulgę zmęczonej cerze, koi i rozjaśnia zaczerwienienia. Maseczka była przyjemna w użyciu, ale efekty były dość przeciętne. Krzywdy mi nie zrobiła, jej działanie jest pozytywne, ale nic mnie w niej nie zachwyciło. Nie odradzam jej kupna, ale raczej nie należy nastawiać się na spektakularne efekty.
    Zalety:
    • odświeża cerę,
    • skóra staje się elastyczna i sprężysta,
    • łagodzi i zmniejsza zaczerwienienia,
    • trochę nawilża,
    • saszetka podzielona na dwie części,
    • zapach,
    • cena.
    Wady:
    • nawilżenie jest dość przeciętne.
  • 13 września 2021 o 19:28
    Zero działania, brak efektów
    Maseczka ma żelową, przyjemną formułę, nie spływa z twarzy, miły zapach, dwie saszetki w zestawie. Dobrze się ją nakładało na twarz, dobrze zmywało, ale niestety nie zauważyłam totalnie żadnych efektów po użyciu - zarówno jednej, jak i drugiej saszetki. Z drugiej strony jednak lepiej, że nie było żadnych pozytywnych efektów, jakbym miałam dostać jakieś niemiłe niespodzianki ;)
  • 8 kwietnia 2021 o 11:08
    Świetna maseczka
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Maseczka z Herbal Care to dwie saszetki, każda z nich wystarczy na jedno zastosowanie. Ma błękitny kolor i żelową konsystencję. Łatwo się rozprowadza i spłukuje. Mimo faktu, że jest żelowa, jest na tyle gęsta, że nie spływa z twarzy. W trakcie trzymania jej na twarzy całkiem nieźle się wchłania, a warstwa, która pozostaje na skórze, robi się lepka. Ma bardzo przyjemny zapach. Maseczka daje natychmiastowe uczucie komfortu, ukojenia, złagodzenia podrażnień, odświeżenia cery i lekkiego schłodzenia. Dodatkowo cudownie nawilża cerę. Od kilku tygodni zmagam się z odwodnieniem cery (ogólnie moja cera jest mieszana w kierunku tłustej) i dopiero po tej maseczce odczułam dużą różnicę w nawilżeniu cery. Polecam!
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Uczucie odświeżenia, schłodzenia
    • Ukojenie, złagodzenie podrażnień
    • Efektywne nawilżenie
    • Brak obciążenia cery
  • 2 kwietnia 2021 o 9:05
    Fajna!
    Maseczka bardzo przypadła mi do gusty. Po pierwsze jest dostępna w bardzo przystępnej cenie, a w zestawie mamy dwie saszetki czyli dwie aplikacje, bardzo ekonomiczny zakup. Sama maska spełnia obietnice producenta. Po aplikacja skóra była nawilżona i nawodniona, miękka i przyjemna w dotyku do tego podrażnienia zostały złagodzone. Bardzo jestem zadowolona z efektu. Zapach maski przyjemny i relaksujący. Aplikacja była prosta i przyjemna, kosmetyku bez problemu starczyło na całą twarz. Zmycie nie było problemem. Podsumowując użycie maski było chwilą relaksu, przyjemne i odżywcze dla skóry. Zalety: - nawilżenie i nawodnienie skóry, - złagodzenie podrażnień, - zapach, - łatwa aplikacja, - 2 saszetki w jednym opakowaniu, - cena, - dostępność. Wady: - brak.
    shewild
    13 stycznia 2021 o 19:24
    Brak działania
    Raz na jakiś czas trafiam na produkt, który w finalnej ocenie zachowuje się tak jakby go wcale nie było. Zazwyczaj zdarza się to przy maseczkach. Tak jest niestety również w wypadku tej maski. Po dwóch użyciach stwierdzam, że nie widzę różnicy i równie dobrze maski mogłoby w ogóle nie być. Jest ona w postaci dwóch saszetek, więc wystarczy na dwie aplikacje. Ma żelową konsystencję i lekko niebieski kolor. Na twarzy nie zastyga, tworzy powłoczkę, którą dość łatwo zmyć. I właśnie po zmyciu nie widzę aby skóra była nawilżona, odświeżona czy gładsza. Po prostu coś tam nałożyłam, zmyłam i tyle. Dla mnie to zbędny krok w pielęgnacji - mam oczekiwania, że produkt powinien coś tam robić, a ta maseczka wydaje mi się zbyt słaba w tym aspekcie. Być może mam bardziej wymagającą cerę i maska sprawdzi się lepiej u normalnej lub tłustej skóry, ale choć minimalne nawilżenie mogłoby się pojawić. Zużyłam i nie wrócę.