Szampony do włosów

Petal Fresh Pure Hair Rescue Thickening Treatment, Anti Dandruff Shampoo Szampon przeciw wypadaniu włosów z kompleksem przeciwłupieżowym

• 7 marca 2020 o 21:08
    Ta konsystencja jest nie dla mnie
    Spodziewałam się świetnych efektów po cenie, za jaki kupiłam ten szampon (ok. 32 zł w Rossmannie), ale się zawiodłam. Najbardziej nie podoba mi się konsystencja - strasznie gęsty szampon, trudny do spienienia, przez co mało wydajny. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. W dodatku jak się kończył, to ciężko było go ,,wytrzepać" z opakowania, taki gęsty i przyklejony do ścianek. Działanie: nie przesusza włosów, ale nie działa też przeciwłupieżowo. Włosy mi nie wypadały, więc ciężko mi go ocenić pod tym kątem. Zapach - zwykły, przyjemny. Jedyne, co dobre, to skład. Uważam że można znaleźć lepsze szampony z dobrym składem i do tego tańsze, np. seria Garnier Fructis Hair Food. Zawiodłam się, więcej na pewno nie kupię tego kosmetyku. Nie wart swojej ceny.
    Wady:
    • bardzo gęsta konsystencja, wydajność, cena, brak działania przeciwłupieżowego
  • 9 lutego 2020 o 12:48
    Świetnie usuwa łupież
    Jeden z lepszych szamponów przeciwłupieżowych. Delikatnie usuwa i jednocześnie dba o włosy. Naturalny o przyjazny skład. Zapach przyjemny, miętowy. Łatwo się spłukuje. Dzięki niemu uwolniłam się od łupieżu. Włosy miękkie i puszyste.
    Zalety:
    • Skuteczny
  • 22 stycznia 2019 o 1:14
    Bardzo intensywny
    Aż za bardzo...ja używałam go w ramach wypłukiwania koloru z włosów, partner z racji skłonności do łupieżu. W obu przypadkach zadziałał bardzo intensywnie, ale niestety nie z korzyścią dla włosów. Trzeba je było potem bardzo mocno zakwaszać i zamykać łuski a włosy partnera (kręcone i grube wręcz ratować i bardzo mocno odżywiać i olejować), ale jego łupież zlikwidował (oczywiście doraźnie, jakby nie patrzeć łupież to tylko źle łuszcząca się skóra głowy plus czasem inne problemy jak łojotok). Używał już wcześniej np head and shoulders i włosy nie były aż taką kopą siana i bliską kołtuna jak tu. Ja łupieżu dostałam po kilkukrotnym użyciu tego szamponu, co było do przewidzenia przy tak intensywnym działaniu (na co dzień nie mam problemów z łupieżem, chyba że zapomnę o peelingu głowy lub dobrym oczyszczaniu). Czy wypłukał kolor ? (w tym przypadku casting złota henna, serdecznie nie polecam na rozjaśniany blond, ani to złote, ani w kolorze henny, prawie brąz...). Trochę tak, ale głównie poradził tu zmywacz koloru z rossman (chociaż do ideału nadal daleko, włosy do blondu wracają bardzo powoli). Na pewno otwiera łuski włosów w intensywny sposób, ważne więc aby przy ostatnim płukaniu używać tu zimnej/chłodnej wody, ale i to może nie wystarczyć i będą szorstkie (wtedy zostaje zakwaszanie i dobra odżywka). Co do pozostałych cech szamponu: Konsystencja jest gęsta, kremowa, bardzo wydajna,zapach przyjemny, skład przyzwoity.Rzeczywiście działa przeciwłupieżowo dla skóry głowy z takim problemem.Czy wzmacnia, ciężko ocenić, na pewno dobrze oczyszczona skóra głowy przyjmuje wartości odżywcze np z wcierek. Przy wysokoporowatych włosach (czy rozjaśnianych, kręconych i suchych), po prostu zalecałabym ostrożność w jego używaniu. My raczej do niego nie wrócimy (dawno partner nie napsioczył tak na jakiś kosmetyk :D) Partner wybierze tu prędzej nizoral a ja szampon oczyszczający lub domowe metody. Cena mogłaby być niższa. Opakowanie wygodne,estetyczne,solidne, na klik. Dla mnie to 3 w ogólnej ocenie z racji intensywności, ale nasze włosy są bardziej wymagające także wystawiam tu 4, ponieważ spełnił swoje zadanie i nie każdy musi mieć takie odczucia.