Kosmetyki po opalaniu

Kolastyna Balsam po opalaniu, S.O.S `Kojący kompres`

Elednor
    18 lipca 2024 o 20:42
    Fajny produkt, chociaż pianka była o wiele lepsza
    Opakowanie i produkt: Klasyczne opakowanie, w postaci tuby o pojemności 150ml. Ładna szata graficzna, która jest już raczej charakterystyczna dla tej marki, tak samo jak zapach produktu. Zapach jest intensywny i długo utrzymuje się na skórze. Opakowanie jest może niewielkich rozmiarów, ale spokojnie wystarczy Wam na całe lato. Balsam ma biały kolor i jest dosyć rzadki, ale nie przeszkadza to w aplikacji. Aplikacja i działanie: Balsam posiada kojący kompleks, który jest idealny w łagodzeniu podrażnień wywołanych promieniowaniem UV. W jego skład wchodzą: Pantenol, Alantoina oraz Bisabolol pozyskiwany z olejku eterycznego z kwiatów rumianku. Produkt z pewnością nawilża skórę. Może nie aż na 48h, jak twierdzi producent, ale na 12h to spokojnie. Pomaga ukoić zaczerwienienia i podrażnienia oraz daje skórze uczucie komfortu. Nie wyczuwałam tutaj efektu chłodzenia jak przy piance, ale nie umniejsza to jego działaniu. Ulga jest odczuwalna natychmiast. Skóra jest miękka, dobrze nawilżona i pachnąca. Jego lekka formuła szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego film. Dzięki niemu uniknęłam schodzącej skóry i mogłam cieszyć swoją opalenizną trochę dłużej. Dostępność i cena: Produkt dostępny jest w dwóch wersjach pojemnościowych. Mniejsza opcja ma 150ml zamknięta jest w tubce, zaś większa ma 200ml i tutaj mamy już butelkę. Stacjonarnie znajdziemy go w kilku drogeriach. W wersji mini (150ml) dostaniecie go w drogeriach: Natura i Hebe, zaś wersję 200ml znajdziecie w Hebe i Rossmannie.
  • 31 lipca 2022 o 18:28
    Świetny w okresie letnim
    Moja skóra jest jasna i początki chwytania promieni słonecznych nie zawsze jest przyjemne ze względu, że skóra opala się na czerwono. Z natury jestem ruda, więc karnacja jasna, jednak nie blada. Słońca bardziej unikam ale wiadomo nie zawsze można się od niego uchronić. Stosowanie SPFu pomaga ale niestety nie jestem w tym regularna i czasami zapomniałam a wtedy efekt czerwonej skóry murowany w szczególności przebywania nad wodą. Balsam SOS to świetne rozwiązanie dla osób, które borykają się z poparzeniami słonecznymi lub po prostu kiedy słońce za mocno przygrzeje. Balsam sprawdzał się rewelacyjnie bo nie tylko łagodził podrażnienie ale sprawiał, że skóra regenerowała się znacznie szybciej i tym samym nie schodziła. Gruba warstwa balsamu wchłaniała się bez większych problemów i częste stosowanie przyczyniło się do regeneracji!
    Zalety:
    • przynosi ulgę
    • łagodzi
    • regeneruje skórę
    • nawilża
    • szybko się wchłania
    • trzymany w lodowce bardziej chłodzi
    • wydajny
    • dobrze działa
    • nie podrażnia
    • nie uczula, nie przesusza
  • 15 czerwca 2020 o 7:49
    Łagodzi poparzenia słoneczne i ładnie pachnie.
    Balsam po opalaniu S.O.S. 'Kojący kompres' znam nie od dziś. Jak co roku kupuję go jako sprawdzony produkt na poparzenia słoneczne. Produkt ślicznie pachnie. Ma postać białej lejącej mazi. Moim zdaniem konsystencja przypomina mleczko do ciała. Dość szybko się wchłania, gdy sparzone plecy dosłownie go "piją". Pozostawia tłustą warstwę (dlatego ja przed spaniem kładę ręcznik na poduszkę, aby nie pobrudzić nim pościeli). Kosmetyk koi skórę, łagodzi podrażnienia i nawilża. Ja zawsze nakładam dość grubą warstwę i przez to produkt zużywa się szybko. Cena w promocji to około 10 zł, bardzo przystępna. Dobry krem w dobrej cenie. Lubię jego zapach, ponieważ przypomina mi zawsze wyjazdy wakacyjne. Polecam!
    Zalety:
    • działanie, - zapach, - przystępna cena.
  • 24 kwietnia 2019 o 18:27
    Przynosi ulgę.
    Konsystencja: mleczko Zapach: przyjemny, już sam zapach chłodzi Opakowanie: plastikowa tubka Balsam dobrze się rozsmarowuje, dość szybko się wchłania. I co najważniejsze: działa jak powinien. Nadaje uczucie ukojenia i lekkiego chłodu. Całkiem nieźle nawilża.