Kremy uniwersalne

Sisley Hydra - Global, Hydratation Intense Anti - Age Nawilżający krem przeciwzmarszczkowy

gringe
    28 maja 2023 o 12:55
    Zaskakująco dobry
    Przyznam szczerze, że z początku zastanawiałam się, co robi ten krem. Pierwsze do czego doszłam, to to, że nie zatyka porów. Jestem ogólnie gapa i nie czepiam się szczegółów jedli chodzi o moja cerę. Mam 41 lat więc trądzik i te sprawy mam już dawno za sobą ale… dowiedziałam się kiedyś od kosmetyczki, że moja cera szybko się zanieczyszcza( zwłaszcza takie białe grudki na brodzie których nie da się w żaden sposób usunąć). Oczywiście próbowałam różnych kremów i stwierdziłam, że tak już pewnie musi być i nic z tym nie zrobię( kremy używam w okolicach cen Estee Lauder czy Diora więc nie takie najtańsze). Po użyciu kremu od Sisley, pierwsze, co zauważyłam, to to, że zaczęły mi z brody znikać właśnie te białe grudki a te większe zdecydowanie łatwo dało się usunać( największy problem mam z brodą i nosem). Na nosie również skóra zaczęła wyglądać inaczej, pory zdecydowanie się zawęziły a cera oczyściła. Gdybym miała możliwości finansowe na ten krem 20 lat temu - nie miałabym chyba żadnych problemów z cerą. Plus, krem nie zostawia dziwnego filmu na buzi, s było się wchłania i jest dobrym podkładem pod mój podkład z Diora. Zapach jest ziołowy - zależy, co kto lubi. Mi nie przeszkadza a wręcz kojarzy się z ekskluzywnym spa( taki majerankowy zapach). Krem w pompce. Polecam choć wiem, że cena zaporowa. Korzystnie zamawiać bezpośrednio ze strony Sisley - jest program lojalnościowy i dużo próbek oraz promocji.
    Zalety:
    • Nie zatyka porów, usuwa zaskórniki, nawilża 24h
    U konsultantki
  • 17 maja 2023 o 7:19
    Żałuję, że poznaliśmy się tak późno
    Krem Sisleya Hydra Global odkryłam stosunkowo niedawno, bo jakieś 3 lata temu. Lubię lekkie kosmetyki, które szybko się wchłaniają, a ze względu na skłonność mojej skóry do podrażnień staram się wybierać preparaty renomowanych firm. Uważam, że ten krem (a właściwie raczej emulsja) spełnia niemal wszystkie obietnice producenta i jest rzeczywiście godny uwagi. Leciutka konsystencja, błyskawiczne wchłanianie, natychmiastowe nawilżenie, które widać gołym okiem (lecz w moim wypadku nie utrzymuje się ono przez cały dzień, a nie mam suchej skóry), absolutny brak podrażnienia... to tylko kilka podstawowych zalet tego kosmetyku. Dodatkowo obłędnie piękny zapach, który bardzo, ale to naprawdę bardzo uprzyjemnia mi aplikację. Oczywiście jest to kwestia gustu i z pewnością nie każdemu będzie odpowiadał. Według mnie jest to zapach nasion lawendy - nie takiej syntetycznej lawendy, z jaką mamy czasem do czynienia w kosmetykach. Hoduje między innymi tę roślinę i kiedy ją przycinam zdarza mi się czasem przeciąć ziarenko. Olejek eteryczny, który wówczas unosi się w powietrzu to moim zdaniem właśnie tym zapachem. Uważam, że rzeczywiście krem błędnie polecany jest u nas jako kosmetyk do skóry dojrzałej. Anti-aging to raczej prewencja i odnoszę wrażenie, że w tej roli spisalby się doskonale. Bardzo żałuję, że nie poznaliśmy się dziesięć czy może naście lat temu, bo wtedy miałby szansę stać się jednym z moich ulubieńców, a obecnie niestety nie zaspokaja wszystkich moich potrzeb. Mimo to prawdopodobnie kupię go jeszcze nie raz - na wiosnę lub lato, na dzień.
    Zalety:
    • Cudownie lekka konsystencja
    • Szybkie wchłanianie
    • Natychmiastowe nawilżenie i wypełnienie skóry
    • Przepiękny zapach
    Wady:
    • Nawilżenie trwa zdecydowanie zbyt krótko
    • Wydajność nie jest rewelacyjna
    • Nie ma właściwości napinajacych i liftingujacych
  • 9 listopada 2020 o 20:32
    Świetne nawilżenie
    Produkt świetnie nawilża skórę. Nie pozostawia tłustej warstwy. Ma bardzo lekką konsystencję, szybko się wchłania. Krem nie uczula, nie wywołuje reakcji alergicznych. Ma delikatny, przyjemny zapach. Krem jest wydajny. Produkt luksusowy.
    Zalety:
    • działanie
    Asenti
    22 czerwca 2018 o 22:59
    Poprawny.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Dostałem 2 próbki tego kremu-żelu i dobrze :) Nie mam bardzo suchej skóry, ale on się wchłania dosłownie w parę sekund i skóra jakby nadal była sucha. Nie widziałem żadnego spektakularnego efektu, a od kremu za prawie 900 zł oczekuję czegoś więcej. Może dla tłustej cery byłby bardziej odpowiedni. Podsumowując, szału nie było, a stosowałem przez kilka dni i takich żeli jest cała masa innych marek, ale za 1/9 ceny.
    Zalety:
    • szybko się wchłania
  • 10 grudnia 2014 o 17:44
    Najlepszy na dzień
    szukałam dobrego kremu na dzień,nawilżającego. Nie mam większych problemów z cerą. Mam 25 lat i to co dla mnie najważniejsze,to nawilżenie. Ten krem szybko się wchłania,nie pozostawia żadnego wyczuwalnego filmu. Zapach jest nieco inny niż inne używane przeze mnie do tej pory kosmetyki. Teraz,po 4 miesiącach mogę powiedzieć,że używałam go z przyjemnością i z chęcią do niego wrócę (moje opakowanie jest na wyczerpaniu).Cera jest nawilżona,gładka i delikatna. Kosmetyk idealnie nadaje się pod makijaż. Tak samo delikatne jak moja twarz teraz, jest też opakowanie-za to odejmuje pół gwiazdki-niestety nie przeżyło upadku na posadzkę,przynajmniej wiem ile jeszcze kosmetyku jest w środku :) Ogólnie polecam :) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno pełnowymiarowe