Maseczki klasyczne

Institut Esthederm Nutri System, Cream Mask Nutritive Bath Kremowa odżywcza i regenerująca maseczka do twarzy

5 na 51 opinię

• 24 marca 2020 o 19:29
    Wow
    Institut Esthederm - maseczka do twarzy Nutri System. Cóż mogę rzec o tym świetnym produkcie . Sam opis producenta mówi o niej wszystko - Kremowa, cudownie odżywcza i regenerująca...  Dzisiaj było bardzo zimno ( a do pracy chodzić muszę), dodatkowo ciepłe, suche powietrze w pomieszczeniach bardzo dokuczyło mojej buzi bo bardzo prosiła mnie nie tyle o nawilżenie co o ukojenie i odżywienie. Powiedziałam sobie, przecież mam na to cudowny sposób - po kąpieli i peelingu zaaplikuję sobie na twarz ową maskę. Stosowałam ją już wielokrotnie dlatego wiedziałam, że da radę. Opakowanie zarówno pod względem graficznym jak i wykonania jest świetne, bardzo podoba mi się kolorystyka. Sama maska jest koloru lekko brzoskwiniowego o konsystencji niewodnistej. Gładko się rozprowadza po twarzy, producent zaleca nałożenie grubej ilości maski, ja natomiast nie preferuję grubych warstw, więc daję cieńsze, dlatego może po wielokrotnym użyciu nie widzę żadnego ubytku w opakowaniu a mimo to działa rewelacyjnie. Ślicznie pachnie, niechemicznie tylko tak prawdziwie tak jakby propolisem i tymi żółtymi środkami kwiatów ( nie pamiętam jak się nazywają , wiem, że bąki i pszczoły bardzo lubiły na nie siadać) z babcinego ogródka  Same przyjemności. Zaskoczeniem było dla mnie to, że tak łatwo się ją zmywa, nie rozmazuje się w nieskończoność po twarzy i nie muszę zużywać hektolitrów wody. Po użyciu skóra jest mięciutka, odżywiona. Nic mnie nie uczuliło, nie podrażniło, nie piekło. Uczucie ściągnięcia skóry jest całkowicie zlikwidowane. Przytoczę jeszcze unikalne patenty i składniki aktywne maseczki jakie nadmienił producent: - High Definition Nutritional Coctail Technology: 8 witamin, 5 minerałów, kwasy tłuszczowe Omega 3 i 6 - Time Control System Patent: kreatyna, bioflawnoidy, oligonukleotydy, wit. E, rozpuszczalna wit. C - Cellular Water Patent: woda komórkowa Maseczka nadaje się do każdego typu cery. Znalazłam jej jeden jedyny minus - cena, która jest wysoka, ale jeżeli będziecie miały ją okazję przetestować nie wahajcie się, jest świetna