Szampony do włosów

Halier Re:flect, Shampoo Coloursafe Care Szampon do włosów farbowanych

4 na 51 opinię

• 25 września 2019 o 18:51
    Dobry, ale drogi.
    Mam włosy farbowane na jasny blond i jak to bywa z tym kolorem, trudno je utrzymać w dobrej kondycji, dlatego ogromną wagę przywiązuję do kosmetyków, które nie tylko zachowają ładny odcień włosów na dłużej, ale też odpowiednio je nawilżą. Szampon Halier, Re:flect ma przedłużać trwałość koloru oraz nawilżać i odżywiać zniszczone włosy po farbowaniu, dlatego chętnie go kupiłam. Wydatek rzędu 79 zł za 250 ml buteleczkę to dość dużo, jak na moją kieszeń, ale czego nie robi się dla włosów, jak się jest taką włosomaniaczką jak ja. Opakowanie to buteleczka z pompką, wykonana z przyjemnego w dotyku miękkiego plastiku. Szampon jest dość rzadki i trzeba kilka pompek do umycia włosów do ramion. Początkowo bardzo słabo się pieni, dopiero po drugiej aplikacji tworzy się piana. Zapach dość trudny do określenia, delikatny, ale trochę jakby chemiczny, co dziwi, bo w składzie są rokitnik, kwiaty bawełny, marakuja czy ananas. Jest też gliceryna, która sprawia, że włosy są bardziej elastyczne oraz lepiej nawilżone i można wyczuć jej działanie już po pierwszym umyciu. Włosy są delikatne w dotyku i gładkie. Ja używam Shampoo Coloursafe Care wraz z odżywką z tej samej serii i włosy bardzo dobrze się rozczesują (wcześniej miałam z tym problem). Trudno mi ocenić czy szampon przedłuża trwałość koloru, bo używam go niedługo.
    Zalety:
    • Bogaty, naturalny skład.
    • Odpowiednie nawilżenie włosów już po pierwszym użyciu.
    • Bardzo ładne w wygodne (butelka z pompką) opakowanie.
    Wady:
    • Produkt nie należy do najtańszych.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta