Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Cien Food For Skin, Żel-peeling do mycia twarzy `Wygładzanie z kokosem`

• 24 lipca 2024 o 0:06
    Wygładzenie skóry twarzy z żelem-peelingiem Cien Food For Skin 'Wygładzenie z kokosem'.
    Żel-peeling do mycia twarzy 'Wygładzanie z kokosem' marki Cien Food For Skin kupiłam podczas zakupów spożywczych w sieci sklepów Lidl. Do zakupu skłoniło mnie opakowanie oraz to, że pory skóry mają być odblokowane przynosząc efekt wygładzenia za sprawą peeelingującego kokosa. Hmmm.... produkt trochę mnie rozczarował, ponieważ liczyłam na piękny słodki zapach rajskiego owoca. Tutaj niestety był on dla mnie praktycznie nie wyczuwalny i przypominał mi on zapach mydła. Liczyłam też na to, że zaskórniki na czole, brodzie a szczególnie na nosie staną się mniej widoczne, tak się też nie stało. Uważam, że z takim problemem lepiej poradziłby sobie peeling enzymatyczny czy składniki takie jak węgiel czy różnego rodzaju glinki. Jak dla mnie konsystencja była trochę zbyt płynna i potrafiła mi uciekać przez palce u dłoni zanim rozprowadziłam ją na skórze twarzy. Jeśli chodzi o pozytywne aspekty jakie przyniósł mi ten produkt to po pierwsze delikatnie oczyszczał skórę i peelingował martwy naskórek dzięki drobnym łupinkom z kokosa. Po drugie nie podrażniał jej, chociaż nie odważyłabym się go stosować przy większych wypryskach tudzież przy trądziku. Po trzecie skóra została przyjemnie wygładzona oraz miękka w dotyku. Po czwarte cena za ten kosmetyk była atrakcyjna ok. 10 zł. Po ostatnie wygodnie korzystało mi się z opakowania, a pod koniec z łatwością rozcięłam opakowanie, aby wykorzystać końcówkę produktu. Niska cena i ładne opakowanie przyciągnęły mój wzrok, ale raczej nie sięgnęłabym po ten produkt ponownie, jeśli pojawiłby się na sklepowych półkach w sieci sklepów. Produkt całkiem przyjemny w stosowaniu, ale nie do końca spełnił moje wszystkie wyobrażenia jakie o nim miałam na wstępie.
    Zalety:
    • niska cena
    • drobinki, które dawały efekt wygładzenia skóry
    • delikatnie oczyszczał skórę
    • nie podrażniał skóry
    • wygodne opakowanie, które pod koniec łatwo było rozciąć i wykorzystać resztki produktu
    • 95% składników pochodzenia naturalnego
    • pozostawiał po sobie delikatne uczucie ściągnięcia sebum w strefie T
    Wady:
    • mydlany zapach
    • produkt nie pojawia się już w sieci sklepów Lidl
    • jak dla mnie zbyt wodnista konsystencja
    • magicznie nie odblokował moich porów
  • 21 marca 2023 o 13:26
    Żel, który bardzo płynnie oczyszcza skórę
    Miękka tuba nie pozwala na precyzyjne dozowanie dosyć leistego żelu, trudno jest też wydobyć końcówkę bez rozcinania opakowania. Zapach standardowy, nie wyróżnia się, nie przypomina kokosa jakby mogło się wydawać po wyglądzie etykiety kosmetyku, szczęśliwie nie jest nachalny ani drażniący. Sam żel ma dosyć wyraźne drobinki, które nie szorują zbyt mocno skóry, a jedynie usuwają martwy naskórek; jest mocno płynny. Skóra po zastosowaniu jest miękka, oczyszczona. Nie czułam żadnego ściągniecia, wysuszenia. Nie pojawiły się żadne niedoskonałości ani podrażnienia. Używałam dawno temu, mam nadzieję, że formuła i opakowanie się zmieniły.
  • 9 listopada 2022 o 20:17
    Ma w sobie ... coś :)
    Ten produkt najbardziej mnie przekonał. Na mojej cerze (mieszana, trądzikowa, niekiedy odwodniona) sprawdzał się dobrze. Kupiłam głównie ze względu na dobry skład i cenę - i nie żałuję
    Zalety:
    • dobry skład i cena, dostępność
  • 28 listopada 2021 o 11:14
    Zaskoczenie
    Używam od ok. 3 tygodni ???? w skład  wchodzą naturalne składniki. O tym produkcie mogę powiedzieć  że bardzo delikatnie pachnie , ma malutkie drobinki które nie są wyczuwalne na skórze twarzy . Fajnie oczyszcza skórę twarzy. Czy efekt złuszczenia naskórka jest  ? A no jest  jak to w sumie na peeling przystało. Czasami odczuwałam mocne ściagniecie skóry..powód ? Nie mam pojęcia , może zbyt często go używałam? Ok co 3 dzień. Jak na taką cenę produktu i dostępna w sklepach jestem  pozytywnie zaskoczona .
  • 9 września 2021 o 7:22
    Jestem z niego zadowolona
    Ogólnie produkt nie jest zły, nie ściąga buzi, nie wysusza, ma piękny zapach, dobrze się pieni, ma w sobie drobne drobinki. Wydajność wiadomo zależy od ilości nakładanego kosmetyku ale nie trzeba go specjalnie dużo nakładać na buzie. Nie wiem P co chodzi z tym wygładzeniem bo takiego zjawiska na buzi nie zauważyłam ale jako codzienna pielęgnacja buzi nadaje się super. Będę po niego sięgać
    • Drobne drobinki
    • Dobrze myje twarz