WIZAŻ logo
Podkłady

Christian Dior Diorskin, Forever Skin Glow Foundation Podkład do twarzy (stara wersja)

4,2 (49)
22 hity!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar half fullstar empty
star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 49 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 27 czerwca 2026 o 18:36
    Trwałość, luksus i efekt „glass skin”
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Jako wizażystka i dermokonsultantka z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży Beauty, przetestowałam mnóstwo podkładów, ale Dior Forever Skin Glow to jedna z moich perełek w kategorii produktów rozświetlających, wytrzymujących cały dzień . Daje przepiękny i subtelny efekt glow. Tworzy jednolitą, delikatną poświatę oraz przepiękne, zdrowe wykończenie z efektem „glass skin”, przy czym nie powoduje tłustego wyświecania. Wiem, jak ważny jest typ skóry, ponieważ produkt zupełnie inaczej może zachować się na danym typie cery. Moja skóra jest cienka, normalna, ze skłonnością do przesuszeń. Przez to, że jest delikatna, łatwo reaguje zaczerwienieniem na zmianę czynników zewnętrznych. Osobistym strzałem w dziesiątkę jest dla mnie odcień 1N. Jest neutralny i idealnie wyważony ani za ciepły, ani za chłodny. Pięknie tonuje moją cerę. Jedyna moja uwaga jest taka że delikatnie się utlenia, ale przez to że wybrałam odcień biorąc też pod uwagę koloryt mojej szyi i dekoltu które są trochę ciemniejsze, nawet po delikarnym utlenieniu jest idealny, nie wpada w różowe, żółte czy pomarańczowe tony. Co ważne, gama kolorystyczna tej linii jest bardzo bogata, dzięki czemu każdy bez problemu znajdzie odcień idealnie dopasowany do siebie. Podkład ma jedwabistą, lekką formułę, która nie obciąża cery i genialnie rozprowadza się zarówno pędzlem, gąbeczką, jak i palcami. Nie tworzy smug ani efektu maski ładnie stapiając się z cerą. Krycie można bez problemu budować od średniego do niemal pełnego, a skóra wciąż wygląda naturalnie i świeżo. Bardzo ważne jest to, żeby nakładać niewielką ilość produktu. Podkład doskonale odbija światło co sprawia, że genialnie prezentuje się na sesjach zdjęciowych i przed kamerą na planach filmowych – mam to w tym kierunku przetestowane na samej sobie. Mocno zwracam uwagę na składy i pielęgnację oraz na odpowiednie przygotowanie skóry przed nałożeniem podkładu. W tym przypadku musi być ona odpowiednio dobrana względem naszego rodzaju skóry i tylko wtedy osiągniemy wymarzony efekt, a podkład utrzyma się znacznie dłużej i nie przysporzy niespodzianek. Jak mam dobrze wypielęgnowaną skórę podkład nie wysusza, nie wchodzi w załamania skóry i nie zapycha porów.Utrzymuje się przez cały dzień, wymagając jedynie minimalnego przypudrowania strefy T po wielu godzinach. To luksusowy klasyk, który szczerze polecam!
    Zalety:
    • Trwałość Wydajność Rozświetlenie Odcienie
    Wady:
    • Ciemnieje
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    19 marca 2026 o 1:11
    Idealny podkład
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Podkłady od Christian Dior to kosmetyki, które od razu kojarzą się z luksusem i bardzo dopracowanym efektem na skórze. Miałam okazję używać jednego z ich najbardziej popularnych wariantów, czyli serii Forever, i od pierwszego użycia widać, że to zupełnie inna półka niż klasyczne drogeryjne podkłady. Pierwsze, co zwraca uwagę, to konsystencja. Jest lekka, płynna i bardzo „śliska” w dobrym sensie – podkład łatwo sunie po skórze i bez problemu się rozprowadza. Nie zastyga od razu, więc można spokojnie dopracować makijaż. Już przy cienkiej warstwie widać, że produkt ładnie wyrównuje koloryt i wygładza cerę, nie robiąc efektu maski. Krycie określiłabym jako średnie do wysokiego, z możliwością budowania. Jedna warstwa daje naturalny efekt, ale przy dołożeniu produktu można naprawdę dobrze zakryć niedoskonałości. Co ważne – mimo tego podkład nadal wygląda lekko i elegancko. Ogromnym plusem jest wykończenie. W zależności od wersji można uzyskać efekt bardziej matowy albo rozświetlony, ale w obu przypadkach skóra wygląda bardzo „luksusowo” – gładko, świeżo i zdrowo. Wersja Glow daje efekt promiennej cery, natomiast Matte bardziej wygładza i kontroluje sebum. Formuły często zawierają składniki pielęgnujące i bazę opartą nawet w dużej części na składnikach nawilżających, co wpływa na komfort noszenia . Trwałość to kolejna rzecz, która robi różnicę. Podkład utrzymuje się na twarzy wiele godzin, nie znika plamami i wygląda dobrze nawet pod koniec dnia. Producent deklaruje nawet do 24h trwałości i odporność na ciepło czy wilgoć , i faktycznie – w praktyce jest to jeden z bardziej trwałych podkładów, jakie miałam. Nie jest to jednak produkt bez wad. Największym minusem jest oczywiście cena – to już wyższa półka i nie każdy chce tyle wydać na podkład. Przy bardzo suchej skórze może też podkreślić suche miejsca, jeśli nie zadba się o dobrą pielęgnację wcześniej. Dla niektórych osób problemem bywa też dobór odcienia, bo mimo szerokiej gamy, undertony potrafią być specyficzne. Podsumowując — podkład Dior to bardzo dopracowany, elegancki kosmetyk, który daje efekt pięknej, wygładzonej skóry i świetnie sprawdza się zarówno na co dzień, jak i na większe wyjścia.
    Zalety:
    • bardzo elegancki efekt na skórze
    • średnie do wysokiego krycia z możliwością budowania
    • lekka, komfortowa formuła
    • bardzo dobra trwałość
    • różne wykończenia (mat / glow)
    • zawiera składniki pielęgnujące
    Wady:
    • wysoka cena
    • może podkreślać suche skórki
    • dobór odcienia bywa trudny
  • 19 lutego 2026 o 14:05
    Podkład idealny dla cer suchych
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Jeśli mam klientkę z cerą suchą to nie sięgam po żaden inny podkład, ten jest wprost idealny. Idealnie rozświetla, zmiękcza i daje zdrowy wygląd skóry, można nim budować krycie, pięknie się scala ze skórą i przy tym ma idealna trwałość. Klientki zawsze pytają mnie po makijażu jaki podkład używałam i jest to właśnie to cudo!
  • 20 grudnia 2025 o 18:33
    Świeży wygląd
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Podkład bardzo dobrze rozprowadza się i nie mam opcji na rolowanie się, dobrze współpracuje z moją bazą od Bobbi Brown. Niestety troszkę utlenia się na pomarańczową na mojej skórze i nie do końca wtapia się na polikach, to jeden z istotniejszych minusów dla mnie. Wygodne opakowanie, brak zapachu. Nie przesusza i nie obciąża mojej suchej i wrażliwej skóry. Świetne krycie z lekkim blaskiem, nie zastyga do końca, także zawsze warto lekko go przypudrować. Lekko podkreśla zmarszczki. Cena do jakości w moim odczuciu średnia, ale to i tak jeden z moich ulubionych podkładów z górnej półki.
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 18 listopada 2025 o 19:55
    Ideał!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Moja przygoda w szukaniu idealnego podkładu była bardzo długa. Po pierwsze kolor - jestem dość blada, z oliwkowymi podtonami i skłonna do zaczerwienień, istny koszmar w doborze odpowiedniego odcienia. A jednak ten podkład sprostał temu wyzwaniu i idealnie dopasowuje się do mojej cery. Kolejna sprawa to dobór makijażu do pielęgnacji. Wiele moich podkładów nie współgrało z pielęgnacją, ciastkowalo się, znikało z twarzy. Ten świetnie sprawdza sie przy bardziej nawilżającej pielęgnacji. Nie zatyka porów. Nie daje efektu tłustej cery tylko zdrowo rozświetlonej. Polecam go każdej mojej koleżance, która ma problem z wyborem podkładu i jeszcze żadna się nie zawiodła. Zarówno te z mniejszymi niedoskonałościami, ale i te ze skłonnościami do trądziku. Przeżywa ze mną cały dzień w pracy i każdy trening, nie znika, nie ciastkuje się. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • Duży wybór różnych odcieni
    • Dobry stosunek ceny do jakości i ilości
    • Nie zapycha
    • Rozświetla cerę
    • Dobrze kryje, ale bez efektu maski
    • Nie ściera się po całym dniu

szukaj