Szampony do włosów

Intersilesia McBride Polska Family Splash, Szampon z rumiankiem

• 10 września 2024 o 7:59
    Maksymalne oczyszczenie
    Szampon znajduje się w dużej litrowej butli z zamknięciem na klik. Niezbyt wygodnie się z niej korzysta dlatego przelałam do butelki z pompką. Szampon rumiankowy ma intensywnie żółty kolor, gęstą żelowatą konsystencję i podczas mycia uwalnia dosyć mocny rumiankowy aromat z lekką nutą sztuczności, która mi jakoś bardzo nie przeszkadza. Dobrze się pieni co nie jest zdziwieniem patrząc na skład. Domywa wszelkie brudy i kosmetyki do stylizacji. Nie nadaje się do codziennego mycia, gdyż wysusza i podrażnia skalp. Jest to idealny szampon do mycia raz w tygodniu. Pamiętać należy, że po jego użyciu koniecznie na włosy odżywka lub maska, by móc je rozczesać. Plącze i robi je tępe. Mój mąż, gdy przelałam do butelki z pompką używa jako żelu pod prysznic, więc i w takim celu może się sprawdzić. Szampon mega wydajny i tani. Polecam wypróbować, bo nawet jeśli nie przypasuje to tych paru złotków żal nie będzie.
  • 13 maja 2023 o 11:52
    Wysuszacz
    Szampon chyba najtańszy jaki można znaleźć. Litrowa butelka kosztuje kilka złotych. Niestety odbija się to na jakości kosmetyku. Recenzja dotyczy wersji rumiankowej. Opakowanie duże, nieporęczne w użytkowaniu. Konsystencja bardzo rzadka. Zapach delikatny, dość przyjemny. Szampon dobrze się pieni. Włosy po umyciu są tuż przy głowie miękkie i delikatne jak u dziecka, ale niżej stają się suche i plączące. Szybko zaczyna mnie swędzieć głowa, pojawia się łupież, i przetłuszczanie włosów u nasady. Podsumowując - tragedia. Normalnie myję włosy co 4 dni (mam ogólnie dość suchy skalp), a tu już na drugi dzień czułam się źle. Z pewnością nie jest to szampon do codziennego mycia, a co najwyżej raz na jakiś czas, tylko w sumie po co? Szamponu zdecydowanie nie polecam, chyba że do mycia podłogi. Moja mama dodaje go do prania szmat i ogrodowych akcesoriów typu rekawice. W takiej roli jest ok.
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Spoko zapach
    Wady:
    • Rzadka konsystencja
    • Przesuszenie włosów
    • Szybkie przetłuszczanie się włosów, swędzenie głowy i łupież
  • 23 kwietnia 2023 o 9:28
    Rypacz - wysuszacz
    Szampon o dużej pojemności dostępny jest na co dzień w bardzo niskiej cenie w Biedronce. Z pewnością przyciąga to wielu potencjalnych klientów, którzy lubią wydajne produkty za grosze. Muszę przyznać, że niestety kiedyś były to dla mnie najważniejsze czynniki przy kupowaniu szamponu, co negatywnie wpłynęło na kondycję włosów. Gdy zainteresowałam się tematyką "włosingu", produktu tego już więcej nie kupiłam... ;) Szampon umieszczony jest w przezroczystej butelce pojemności 1 litra, zwieńczonej żółtą nakrętką. Szata graficzna jest prosta, zawiera najważniejsze informacje dotyczące tego produktu, umieszczona jest również naklejka rumianku. Butelka ta jest dosyć ciężka, zwłaszcza przy pierwszym użyciu szamponu. Konsystencja produktu jest żelowa, wylewająca się z dłoni i dość intensywnie pachnie rumiankiem, posiada też wyrazisty, żółty kolor. Szampon co prawda, dobrze się pieni, ale włosy po umyciu są bardzo wysuszone, plączą się i są ciężkie do rozczesania. Nawet odżywki i maski nie radzą sobie ze stanem włosów, jaki wyrządza ten szampon. Konieczne jest ponowne mycie. Skóra głowy niestety również była w kiepskim stanie, często była podrażniona, niekiedy też pojawiał się łupież. Aż boję się pomyśleć, co by było, gdybym dalej używała tego produktu... Niestety, regularne mycie tym szamponem powodowało nadmierne wysuszenie i skłonność do podrażnień. Po odstawieniu tego produktu, potrzebowałam długich miesięcy aby przywrócić stan włosów i skóry głowy do porządku. Obecnie, jeśli miałabym kupić ten produkt, użyłabym go jedynie do wytworzenia piany w wannie, ale na pewno nie do umycia włosów. Może i jest to dobra propozycja dla osób mało wymagających, ale z doświadczenia nie polecam nikomu tego szamponu,
    Zalety:
    • niska cena
    • wysoka dostępność w Biedronce
    Wady:
    • SLS w składzie
    • wysusza skórę głowy
    • włosy są obciążone, szybciej się przetłuszczają
    • powoduje plątanie włosów
    • skłonność do podrażnień
    • wyrządził długotrwałe, negatywne skutki codziennego użycia
  • 3 października 2021 o 9:44
    Ekonomiczny
    Szampon jest bardzo ekonomiczny, duże opakowanie za małe pieniądze. Dobrze się pieni i myje włosy, jednak polecam osobą o krótkich włosach go bardziej oraz włosą które się nie przetłuszczają. Gdy miałam włosy dłuższe szybciej się przetłuszczały, szampon niestety jeszcze bardziej pogarszał tą sytuację, przez co włosy wyglądały okropnie. Jednak gdy włosy obciełam szampon lepiej się sprawdzał. A więc takie 4- jak dla mnie.
  • 20 maja 2021 o 17:18
    Tanie, typowe rypacze
    Mam włosy długie, średnioporowate, suche, lekko zniszczone i mocno przetłuszczające się. Dlatego tak ważne jest odpowiednie ich oczyszczenie z zanieczyszczeń i pozostałości kosmetyków. Szampon ten można kupić w każdej Biedronce. Zapakowany jest w butelkę o pojemności 1 litra, jest bardzo wydajny, bardzo dobrze się pieni i dobrze myje. Zawsze przelewam go w mniejszą butelkę, ponieważ tak duża oryginalna butelka jest niewygodna w użytkowaniu. Niestety nie mogę się zgodzić z producentem w kwestii zmniejszania przetłuszczania włosów, wzmocnienia czy odżywienia włosów. Szampon ten jest typowym "rypaczem", na początku, gdy jeszcze nie stosowałam świadomej pielęgnacji, myłam nim włosy codziennie. Teraz używam go tylko od czasu do czasu, by dokładnie domyć włosy z resztek kosmetyków. Niestety w moim przypadku zbyt częste używanie tego produktu powodowało przesuszanie włosów. Jeśli chodzi o zapach, to najładniejszy jest w wersji oliwkowej. Podsumowując, za takie pieniądze warto go wypróbować, ale nie ma co się nastawiać na rewelacje. Dobrze domywa włosy i skórę głowy lecz na dłuższą metę może wysuszać.