Intersilesia McBride Polska, Family Splash, Szampon z rumiankiem
1 HIT!
40 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiSzampon do włosów Family Splash o zapachu rumianku posiada pH naturalne dla skóry głowy, przeznaczony jest do mycia każdego rodzaju włosów. Doskonale oczyszcza i nie obciąża włosów. Specjalnie opracowana formuła zawiera kompleks witamin, które odżywiają i wzmacniają Twoje włosy, a ekstrakty z rumianku i kasztanowca dbają o ich zdrowy i piękny wygląd.
Cechy produktu
- Właściwości
- oczyszczające, wzmacniające, łagodzące, przeciwłupieżowe
- Formuła
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Wykorzystała: kilka opakowań
Szampon family splash
Ja ten szampon kupuje ,bo jest tani dla psa.
Pies zadowolony...
Na psie pieni się bardzo dobrze a za drugom razem jeszcez lepiej.I pięknie pachnie nie zależnie czy to jet oliwka ,pokrzywa czy rumianek.
Niestety stoi pod prysznicem i mąż go używa też jako żelu do całego ciała i włosów jak złapie ręką takiego używa.
Dziwne co?
Mąż zadowolony ,pies zadowolony i ja zadowolona bo rodzina tania w użytkowaniu he he.
Ja niestety go nie używam .Szampon mocno oczyszcza a ja mam zniszczone długie włosy .Po drugom stosowaniu nie mogłam się rozczesać .
I tym sposobem pies ma dużą butlę taniości a mąż jak się załapie to też.
ZALETY: -Tani
-dobry dla całej rodziny (łącznie z psem)
-Nie uczula.
-Wszechstronny (ostatnio myłam nim ręce)
-wydajny
-pięknie pachnie
-konsystencja ok.
-tani
- duuużo go
WADY: -Jak stoi na słońcu każdy czy to zielony,żółty czy oliwkowy robi się przezroczysty.
-Butelka jest wnerwiająca, jak się w połowie ją ściśnie to się nie odkształca, a przewraca i rozlewa.
-Wizualnie opakowanie (trochę prymitywne) jak z czasów PRL.(ale jaka cena taka oszczędność)
-Butelka zbyt duża i czasami nie wiadomo jak lać.A jak jest reszta na dnie to nie wiadomo co z tym zrobić(czasu szkoda na czekanie ,aż zleci)
22 kwietnia 2020, o 00:01
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Nie polecam osobom z przetłuszczającymi się włosami
Szampon bardzo łatwo można pomylić z klasykiem - familijnym. Niestety przydarzyło się to mnie. Skusiła mnie niska cena, bo to typowy rypacz, a nie ma co przepłacać przy takim kosmetyku.
Litrowe opakowanie za kilka złotych wystarcza na długo, bo jakby miało być inaczej. Nieżyt praktyczne otwieranie, może się łatwo wyślizgnąć przy mokrych rękach i wylać. Konsystencja nawet nie tak bardzo wodnista jak w niektórych tanich szamponach. Jednak trudno go spienić. Muszę dwa razy brać na dłoń dość sporą ilość i wtedy dopiero pokrywam całą skórę głowy. Za tym też idzie jego zmniejszona wydajność.
Podoba mi się zapach tego szamponu, przypomina rumianek, ale chemiczny, w Familijnym bardziej do mnie przemawia.
Domywa włosy, choć na chwilę. Mam wrażenie, że przy moich włosach, które trzeba myć przynajmniej co dwa dni, wystąpiło większe przetłuszczenie po używaniu tego szamponu. Dlatego wrócę do oryginału.
ZALETY: - cena
- dostępność
- zapach
WADY: - zwiększa przetłuszczanie włosów
- ciężko go spienić
- wydajność
- opakowanie
30 grudnia 2019, o 15:04
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
Mieszane odczucia
Szampon ten kupił mój chłopak po tym jak mu powiedziałam,żeby kupił familijny,ale nie o ten mi chodziło. Chyba nie do końca sprecyzowałam o który mi chodzi. Szampon został kupiony przez pomyłkę, ale i tak musieliśmy go zużyć.
Szampon jest w dużym litrowym przezroczystym opakowaniu. My mieliśmy rumiankowy. Na etykiecie są wyrysowane kwiatki rumianku. Etykieta wygląda estetycznie, gdyby nie duży czerwony napis na żółtym tle NOWA BUTELKA 1L. Konsystencja szamponu jest dosyć rzadka przez co jest on mało wydajny, mimo ogromnej butelki. Jednak w tak niskiej cenie nie powinnam się czepiać. Dodatkowo ciężko się go użytkuje pod prysznicem. Tak duże produkty powinny mieć pompkę do aplikacji środka.
Sam szampon nie pieni się zbyt dobrze, ale oczyszcza włosy. Niby jest przeznaczony do każdego rodzaju włosów. Przy moich przetłuszczających się włosach jedno mycie tym szamponem nie wystarcz. Minimum muszę umyć głowę dwukrotnie. Duży plus,że nie przesusza i nie podrażnia skóry głowy. U mnie nie wywołał łupieżu a u mojego chłopaka niestety tak ( on ma większą tendencję przy częstej zmianie kosmetyków).
Jak za taką cenę jest to produkt całkiem dobry mimo,że jest mało wydajny i ciężko się pieni, a do całkowitego oczyszczenia skóry głowy i włosów należy użyć go kilkukrotnie.
ZALETY: + zapach
WADY: - słabo się pieni
- opakowanie
- jest rzadki
- może wywołać łupież
- przy przetłuszczających się włosach należy go użyć kilkukrotnie
12 maja 2019, o 15:41
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Wykorzystała: kilka opakowań
4 /5
4 lutego 2019, o 22:23
Kupi ponownie
Używa produktu od: 2 tygodnie
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Family Splash to marka litrowych szamponów dostępnych tylko w Biedronce. W swojej ofercie posiada rumiankowy, pokrzywowy i oliwkowy. Zużyłam dwie butelki pokrzywowego i oliwkowego. Dwa tygodnie temu zaczęłam używać wersji rumiankowej. Moje włosy są krótkie, cienkie, gęste, do niedawna farbowane na rudo. Od tygodnia szampony dostępne są w tej samej litrowej pojemności, ale w mniejszym opakowaniu.
ZALETY: +dobrze myje
+niska cena
+nie podrażnia, nie uczula
+dobry też do prania ręcznego
+nie obciąża
+rumianek, kasztanowiec, pantenol i witaminy w składzie
WADY: - zapach (nie lubię rumianku)
- dostępny tylko w Biedronce
- nie zmniejsza przetłuszczania