Kremy pod oczy

Flos-Lek Przeciwzmarszczkowy krem pod oczy Świetlik i kwas hialuronowy, 15 ml

Agafii
    8 marca 2024 o 18:19
    Idealny prezent dla mamy
    Jest to przeciwzmarszczkowy krem pod oczy ze świetlikiem i kwasem hialuronowym. Ma on za zadanie wyglądać skórę pod oczami. Rzeczywiście już po krótkim czasie widać lekkie wygładzenie. Poza tym, nawilża i koi skórę. Po zastosowaniu kremu wyglądamy na bardziej wypoczętych i poniekąd młodszych, jednak wyraźne zmarszczki każdemu dodają lat. ???? Choc mama mówi, że będzie go używać chyba wieki przez tą wydajność, to jednak z chęcią będzie jej towarzyszył, zarówno rano, jak i wieczorem.
    Ann_ek
    13 września 2019 o 21:15
    Bardzo przyjemny kremik
    Mam dość duże zmarszczki mimiczne, pomimo tego, że nie dobiłam jeszcze 30-stki. W związku z tym pielęgnacja delikatnej skóry pod oczami jest u mnie koniecznością już od paru lat. Po zdenkowaniu poprzedniego kremu wybrałam się do Super-Pharm w celu przejrzenia oferty kremów pod oczy tej marki. Potrzebowałam wówczas czegoś w miarę taniego, a skutecznego. Na sklepowej półce natknęłam się na tę nowość i pomyślałam, czemu nie? Krem zawiera świetlik i kwas hialuronowy więc uznałam, że powinien mi się sprawdzić. Zapakowany jest w kartonik, w środku znajduje się plastikowy słoiczek o zawartości 15 ml. Jest on zabezpieczony przed pierwszym użyciem dodatkowo sreberkiem. Wolałabym, aby opakowanie było szklane, ale ten plastik nie prezentuje się źle. Zatyczka biała, reszta zielonkawa. Całość jest bardzo lekka, idealna na wyjazdy. Opakowanie to taki słoiczek, czyli z okręcanym wieczkiem. Jeszcze nigdy takiego nie miałam, zwykle korzystałam z tubek, więc na początku ciężko było mi się przestawić, nabierałam zbyt dużo produktu. Teraz już jest ok. Zakrętka łatwo się okręca i zakręca, nie zacina się. Nie mam więc większych zarzutów. Krem posiada białą barwę i jest praktycznie bez zapachu, są to dla mnie cechy neutralne. Jego konsystencja jest raczej po stronie tych rzadkich, ale nie spływa z dłoni. Pięknie i gładko się rozprowadza na skórze. Wchłania się sprawnie i szybko, za to ode mnie ogromny plus. Nie pozostawania lepkiej warstwy, ale czuć, że skóra jest nawilżona. Nadaje się świetnie zarówno do pielęgnacji na noc, jak i dziennej, pod makijaż. Korektor nałożony na ten krem nie zjeżdża, nie roluje się ani nie warzy. Testowałam z czterema rodzajami korektorów i z każdym było bardzo spoko. Kiedy krem dostanie się do spojówki, może nam trochę oko załzawić – lekiem na to jest po prostu ostrożna aplikacja, oraz oszczędna. Jak już mówiłam na początku aplikowałam go zdecydowanie za dużo, co przełożyło się też na wydajność. Używam od miesiąca i niedługo dobiję do połowy opakowania. Gdybym od początku nakładała odpowiednią ilość to myślę, że starczyłby mi na około 3 miesiące, czyli jak u mnie standardowo na tego typu produkty. Zresztą taka jest też data ważności od otwarcia, zwracam na to Waszą uwagę. Dostępność jest w porządku, wiem, że na pewno dostaniemy go stacjonarnie w drogeriach Super Pharm, na pewno też w internecie. Cena ok, regularnie kosztuje ok. 20 zł. Czy zmniejsza zmarszczki? Nie jestem pewna, czy jakikolwiek krem jest w stanie to zrobić ;) Na pewno jednak mogę powiedzieć, że fajnie nawilża. Wygładza i lekko napina okolicę pod oczami. Myślę, że krem może być niedostateczny dla skóry dojrzałej, ale na moje potrzeby jest odpowiedni i najprawdopodobniej jeszcze kiedyś do niego wrócę, chociaż pewnie po drodze będę testować również inne produkty.
    Zalety:
    • nawilża
    • wygłasza
    • dobrze sobie radzi jako krem na noc
    • jest również odpowiedni na dzień, pod makijaż
    • szybko się wchłania
    • ma lekką konsystencję
    Wady:
    • obietnica producenta, że „krem zmniejsza zmarszczki” to jednak troszkę za dużo
    • opakowanie to słoiczek, chyba jednak wolałabym jakąś tubkę lub z pompką

Zobacz także inne Kremy pod oczy