Bazy pod makijaż

Wibo #Wibomood, Highlighting Base Rozświetlająca baza pod makijaż

• 19 września 2023 o 14:20
    Mocno rozświetlająca baza
    Baza jest malutka! Opakowanie to mała, wąska i poręczna tubka, ale raczej do wakacyjnej kosmetyczki, niż do codziennego używania. Opakowanie ma ładny pastelowy kolor, a aplikator jest w postaci dziubka. Konsystencja jest niezwykle lejąca, dlatego trzeba uważać, żeby nie wylać zbyt dużej ilości produktu. Przez tak rzadką konsystencję nie jest w ogóle wydajna. Baza daje efekt mocnego glow na twarzy, ma w sobie milion zatopionych drobinek. Bardzo szybko i ładnie wchłania się w skórę, nie pozostawia widocznego filmu, nie jest ciężka. Podkład bardzo dobrze się na niej rozprowadza i nie waży się. Ogólnie to byłaby całkiem spoko rozświetlająca baza, gdyby nie fakt, że wychodzi całkiem drogo, bo za 15 ml płacimy 20 zł za produkt jednak drogeryjny. W Rossmannie była już wyprzedawana, ale da się ją nadal znaleźć on-line. Baza nie ma parabenów, a wzbogacona jest dodatkiem ekstraktów z owoców i alg morskich, co zaliczam na plus.
  • 25 kwietnia 2023 o 15:52
    Jak dla mnie świetna
    ✔️Baza została kupiona poprzez dobre oponie jak i na promocji w Rossmannie całkiem nie drogo. ✔️Produkt znajduje się w małej i podręcznej tubce o pojemności 18 ml. Tubka ma ładny jasny kolorek u lekkie napisy. Ma fajny dziurek co dzięki niemu można wycisnąć odpowiednią ilość. ✔️Bazy konsystencja jest taka nie za rzadka ani gęsta. Produkt ma bardzo fajne małe drobinki złote, które pięknie się błyszczą zwłaszcza pod słoneczko. ✔️Bez problemu idzie rozprowadzić bazę a do tego świetnie współpracuje z podkładem. Wcale nie zauważyłam żadnego rolowania ani nic takiego. ✔️Jednak nie zauważyłam żeby dłuższa trwałość była podkładu, ale jednak jakoś z nim polubiłam się i napewno będę wracać do niego raz na jakiś czas.
  • 2 lutego 2021 o 12:16
    super po lekki makijaż
    produkt lejącej konsystencji, delikatnie drobinkowej. uwielbiałam nakładać go pod bb krem, do lekkiego makijażu. dzięki temu skóra wyglądała o wiele promienniej. niestety nie zauważyłam aby pokład na nim utrzymywał się dłużej czy ab baza robiła cokolwiek innego
  • 11 kwietnia 2020 o 15:32
    Super na lato albo dla cer "idealnych"
    Osobiście nieco boje się używać jej w połączeniu z podkladami przez jej tłustą konsystencję. Latem gdy nie uzywam podkładu sprawdza mi się świetnie jednak lekko ją pudruje by pozbyc się tej lepkości. Wydajność jest jednak kiepska. Przy codziennym uzywaniu znika w okolo 3 tygodnie.
    Zalety:
    • Rozświetlenie
    Wady:
    • Cena w przełożeniu do ilości (15ml za około 20zł)
    koshe
    4 listopada 2019 o 23:26
    Średniaczek
    Opakowanie: Baza wibo zamknięta jest w małej uroczej tubeczce. Jak dla mnie ilość produktu- (15 ml) to trochę za mało. Baza nie jest wydajna. Aplikator jest szeroki, przez co rzadka baza wylewa się za każdym razem z nadmiarem. Z drugiej strony ilość potrzebna do pokrycia twarzy jest spora. Konsystencja: Bardzo rzadka, trochę wodnista, trochę kremowa. Zawiera malusieńkie drobinki. Po rozprowadzeniu na twarzy tworzy ładnie rozświetlającą taflę. Działanie: Rozświetlenie na pewno jest zauważalne, jednak po aplikacji podkładu trochę znika. Nie zaobserwowałam, żeby baza przedłużała trwałość makijażu. (Testowałam ją z podkładami nawilżającymi, zastygającymi, długotrwałymi i rozświetlającymi). Cera po aplikacji jest nawilżona i delikatnie wygładzona (ale bardzo delikatnie). Podkreśla rozszerzone pory i niedoskonałości, dlatego lepiej uważać na takie miejsca. Zapach: Sztuczny, lekko drażniący. Kolor: Baza ma zabarwienie. Nie jest przezroczysta. Kolor przypomina kolor opakowania. Jest lekko brzoskwiniowy, z małymi drobinkami. Nie wpływa to jednak w żaden sposób na kolor podkładu.
    Zalety:
    • rozświetlenie (delikatne)
    • bardzo delikatne wygładzenie
    • lekkie nawilżenie
    Wady:
    • małe opakowanie
    • zbyt szeroki aplikator
    • nie przedłuża trwałości makijażu
    • konsystencja jest zbyt wodnista, utrudnia to aplikację