Szampony do włosów

Uriage DS Hair, Shampooing Traitant Antipelliculaire Szampon przeciwłupieżowy

• 9 kwietnia 2020 o 20:24
    przeciętny szampon
    Szampon poleciła mi p. dermatolog. Kupiłam więc ładną, poręczną buteleczkę i zaczęłam stosować. Pięknie pachnie, dobrze się pieni i ładnie oczyszcza skórę głowy. Włosy po jego użyciu są wyjątkowo miękkie i delikatne. Efekt jest zadowalający zaraz po użyciu. Następnego dnia odczuwałam już jednak dyskomfort. Szampon nie eliminuje całkowicie łupieżu. Spodziewałam się zdecydowanie czegoś więcej po tym szamponie. Zwłaszcza za tą cenę bo do najtańszych nie należy.
  • 23 lipca 2019 o 19:16
    Na 5 z plusem
    Szampon ma eleganckie, profesjonalne opakowanie o pojemności 200 ml, ale pomimo to jest wydajny. Niewielka ilość wystarczy do umycia moich włosów. Podoba mi się jego konsystencja, która wydaje się być dosyć rzadka, ale nie tak rzadka, by łatwo było go marnować. Formuła jest dosyć lekka, co również uważam za plus. Co do działania produkt pozytywnie mnie zaskoczył. Jest delikatny, ale skuteczny w działaniu. Włosy po jego użyciu ładnie się układają. Są lśniące i dosyć dobrze się rozczesują. Nie są przeciążone. Myślę, że ten szampon to ciekawa odskocznia od produktów drogeryjnych, których mam w zwyczaju używać. Obawiałam się, że niezbyt duża pojemność nie przełoży się na wysoką wydajność, ale byłam w błędzie. Produkt okazał się być wydajny. Z chęcią sięgnę po niego jeszcze niejednokrotnie, bo dobrze się u mnie sprawdza. Doskonale wygładza moje włosy nadając im blasku i miękkości. Na moich delikatnych i niezbyt mocnych włosach sprawdza się idealnie nie przyczyniając się do ich przetłuszczania. Małym i chyba jedynym minusem jest słaba dostępność produktu na polskim rynku.
    • skuteczność
  • 2 kwietnia 2019 o 11:30
    Świetny produkt na łupież
    Przez ostatnie tygodnie miałam okazję testować szampon przeciwłupieżowy marki Uriage. Jest to szampon na bazie wody termalnej z Alp Francuskich oraz wyciągu z szarotki, która koi i chroni głowę. W efekcie szampon pomaga pozbyć się łupieżu i łagodzi uczucie świądu na skórze głowy. Stosując go systematycznie przez ostatnie tygodnie i myjąc głowę systematycznie co drugi dzień zauważyłam, że poprawiła się kondycja mojej skóry głowy. Zdecydowanie zmniejszyło się uczucie swędzenia a łupież się zmniejszył. Szampon ma bardzo przyjemny zapach, który pozostaje na włosach nawet po umyciu głowy. Ponadto łatwo się rozprowadza choć słabo się pieni. Uważam że jest wydajny mimo niewielkiej pojemności -200 ml używam go już kolejny miesiąc Po miesiacu stosowania z całą pewnością mogę powiedzieć że przywrócił moim włosom miękkość i naturalny połysk i myślę, że przy dłuższym stosowaniu wyeliminuje również łupież zapobiegając powstawaniu nowych wykwitów
    Zalety:
    • Ma przyjemny zapach
    • Koi podrażniona skórę
    • Jest łagodny
    • Jest wydajny
    Wady:
    • Zawiera SLS, Glicol i Glicerynę
    • Słabo sie pieni
    Drogeria Super-Pharm