Błyszczyki

Clinique Pop Splash Lip Gloss + Hydration Błyszczyk do ust

millane
    18 grudnia 2022 o 21:32
    Nie wyróżnia się
    Spodziewałam się wiele po tym błyszczyku, jednak muszę przyznać, że nie wyróżnia się niczym szczególnym. Ma gęstą konsystencję i lekko nawilżającą formułę. Skleja usta, dlatego nie przepadałam za jego nakładaniem. Ładnie wygląda na ustach, trwałość typowa dla błyszczyków, czyli słaba. Mam wrażenie, że nie różni się niczym od produktów za kilka zł, jednak tutaj cena jest wręcz zaporowa, biorąc pod uwagę działanie.
    • klei się
    • niczym się nie wyróżnia od tańszych błyszczyków
    Medea05
    4 marca 2022 o 21:36
    Delikatne nawilżenie
    Szczerze mówiąc miałam problem, jak powinnam zrecenzowac ten błyszczyk Błyszczyk jaki jest każdy widzi - nabłyszcza :D Ten jeszcze trochę nawilża. Ale żadnego WOW tu nie ma. Ja mam wersje miniaturowa, 1.5ml, odcien Air Kiss. Wersja ta była w kalendarzu adwentowym Clinique. W sumie za blyszczykami nie przepadam, zwlaszcza na zewnatrz gdy wieje wiatr i Twoje wosy przyklejaja Ci sie do ust. Ale ten mam w biurze, wiec tam tego problemu nie mam. W sumie ten blyszczyk zastepuje mi biurowa pomadke nawilzajaca. PLUSY: + nawilża usta, choc delikatnie - zazwyczaj wiekszosc drogeryjnych blyszczykow po prostu je nablyszcza, zapewniajac warstwe ochronna na ustach ale bez nawilżenia. Ten błyszczyk nawilża. Owszem, znacznie delikatniej niż dedykowane do tego pomadki, ale przy niewymahajacych ustach moze to byc wystarczajace + różne wersje kolorystyczne - od nude, przez róże, po czerwienie. Do wyboru do koloru. Nie wiem jak pozostałe kolory, ale mój brzoskwiniowo-rozowy błyszczyk ma takie rozswietlajace drobinki. Zazwyczaj wole matowe kolory, ale te drobinki sa dosc delikatne + wygodne, dosc solidne opakowanie takze w wersji miniaturowej +nablyszcza usta NAUTRALNE *slaba trwalosc - ale to juz chyba kwestia kazdego błyszczyku MINUS: - cena - to jest najwieksza wada tego blyszczyku. Rozumiem, ze ten błyszczyk delikatnie nawilża usta. Aleto nawilżenie nie powinno az tak podbijac ceny. A placenie za markę w przypadku błyszczyka - no mnie nie jara. Dlatego ciesze sie, ze istnieja miniaturki;) Błyszczyk jak błyszczyk, choc ten nawilza. Ale za taka cene spodziewalabym sie wiekszego nawilzenia.
  • 20 lipca 2020 o 22:37
    Według mnie jest słaby
    Używam ten błyszczyk od ponad miesiąca. Dostałam go w prezencie w jakimś zestawie, już sama nie pamiętam. Posiadam odcień Watermelon Pop, który jest fuksją. No i niby wszystko się zgadza. Spoko opakowanie, bez zbędnych udziwnień, aplikator też niby dobry i wszystko byłoby fajnie, gdyby ten błyszczyk nie był taki słaby. Ale może od początku. Aplikacja przebiega bezproblemowo, gdyż pacynka, którą nabieramy produkt nabiera go wystarczająco, ani nie jest kosmetyku na niej za dużo, ani nim nie ocieka, także tutaj na plus. Błyszczyk nie pachnie, to znaczy ma jakiś tam delikatny zapach kleju szkolnego czy czegoś w tym stylu, ale raczej nie pachnie jakoś szczególnie zachęcająco. Po aplikacji wszystko wygląda ładnie i soczyście, w moim kolorze nie ma żadnych drobinek (nie wiem w sumie, czy w innych kolorach są), blask jest lustrzany. I kolor też jest dodany, chociaż tego koloru to nie za dużo, to nie jest lakier do ust, tylko błyszczyk z kolorem, czyli samo z siebie wynika, że odcień ten będzie nieco transparentny. Mnie to nie przeszkadza, osobiście lakierów do ust nie lubię, ale miałam nadzieję, że tutaj będzie jakiś potencjał, bo od razu po aplikacji ten błyszczyk wygląda przepięknie, nic się nie marze, nie wchodzi w linie ust i nie robi nic złego ALE zaledwie po 30 min noszenia już widzę, że zniknął z całego środka ust, używam konturówkę ZAWSZE, żeby utrzymać kosmetyki na ustach w ryzach i w przypadku tego błszyczyka już dosłownie po 20- max 30 minutach widzę tylko kontur, a błyszczyka brakuje. Nie jest to dobry wynik, bo Lip Butter z Nyxa za mniej utrzymywał się lepiej (chociaż tamtych też nie lubię, ale jednak są przyjemniejsze i bardziej długotrwałe). Wiecie, rozumiem, że to błyszczyk i że nie będzie mi się trzymał godzinami, ale 20 minut to jest lekka przesada. Nieważne, czy mówię coś, czy nie, on po prostu znika. Oczywiście posiłku to na bank nie przeżyje, nie ma nawet co na to liczyć. Niestety prócz braku trwałości jest jeszcze jedna cecha, która bardzo zniechęca mnie do używania tego konkretnego produktu. Otóż on wyjeżdża poza kontur ust. I dobra, rozumiem i jestem świadoma, że to jest błyszczyk i tylko błyszczyk, no ale bez przesady. Żeby otrzymać piękny lustrzany blask musze nałożyć go normalną ilość, która ze środka warg znika w 30 min a poza kontur się wyleje, a jak nakładam mniej, to w ogóle blasku nie widać i nakładanie tego kosmetyku po prostu mija się z celem. Jedyne, co mogę zaliczyć jako plus, to to, że błyszczyk się nie lepi i jest dość komfortowy jak na produkt tego typu (znam kilka niekomfortowych kosmetyków z tej kategorii - macowe Lip Glassy i generalnie wszelkie błyszczyki z Maca się kłaniają), nie wysusza, ale też nie nawilża warg, pod tym względem jest raczej neutralny. No ale niestety - kolejny błyszczyk, który nie utrzymał poziomu. Rozumiem, że to nie jest Chanel, czy Guerlain (te dwie marki robią moje ulubione błyszczole), ale jednak za taką cenę spodziewałabym się czegoś więcej, a nie jakości gorszej od błyszczyków z drogerii za kilka złotych.
    Sabi01
    12 czerwca 2020 o 10:56
    Dobry
    Błyszczyk otrzymałam w prezencie, jest dobrej jakości, ma solidne opakowanie. Lekko barwi usta, nieznacznie. Ja osobiście używam go na pomadkę, aby uwypuklić i optycznie powiększyć usta sprawdza się rewelacyjnie. Usta nabierają głębi dzięki temu, że tworzy efekt tafli wody. Nie ma zapachu, jest śliczny, mój zawiera maleńkie drobinki, ale nie wyglądają one tandetnie. Jest trochę lepki, mimo iż producent zapewnia o braku lepkości. Nie utrzymuje się zbyt długo, jednakże pomimo tego, że używam go na szminkę ładnie i równomiernie się ściera. Używałam w życiu wiele błyszczyków i ten jest na prawdę dobrej jakości. Cena według mnie jest trochę za wysoka, ale to już kwestia relatywna.
    Zalety:
    • pięknie wygląda
    • ma subtelny kolor
    • jest wydajny
    • nie lepi się za mocno
    • harmonijnie współgra z pomadkami
  • 30 stycznia 2020 o 8:47
    Błyszczyk jaki jest każdy widzi :D
    Błyszczyk odnalazłam w kalendarzu adwentowym marki Clinique. Sama bym go pewnie nie kupiła bo nie przepadam za błyszczykami ale jak już był to czemu nie używać ?? Ogólnie słowem wstępu nie jest to błyszczyk który czymś specjalnym się wyróżnia - ot zwykłe smarowidło. Ja ponownego zakupu nie przewiduje , ale znam sporo kobietek które używają tylko błyszczyków , więc na pewno swoje zwolenniczki znajdzie. Opakowanie błyszczyku niczym specjalnym się nie wyróżnia. Ot zwykła transparentna plastikowa tuba która nie pęka. Dobrej jakości jest również zatyczka z wytłoczonym logo marki. Aplikator bardzo wygodny , średniej wielkości , z gatunku tych włochatych i ukośnie ściętych. Posiadam odcień Air Kiss . Jest do delikatny jasny róż z drobinkami. Lekko barwi usta ale nie jest to kolor w żaden sposób wyrazisty. Nie wyczuwam w nim żadnego zapachu ani smaku , no i już wolę to niż jakieś tam chemiczne aromaty drapiące w gardło. Konsystencja lekko żelowa , dość gęsta i jak to na błyszczyk przystało lepka. Rozprowadza się równomiernie , nie zbija się w grudki. O głębi koloru w przypadku takiego odcienia błyszczyku to nie może być mowy , ale wystarczają mi dwie cienkie warstwy by uzyskać efekt delikatnie zaróżowionych i roziskrzonych drobinkami ust. Można nakładać go również na matowe szminki gdy mat nam się znudzi i chcemy jakoś ożywić sobie makijaż ust - kolorowych szminek które mam nie rozpuścił i nie wpłynął negatywnie na ich trwałość ( to tak na marginesie ) Lekko się lepi gdy mówimy , no i oczywiście nie mam odwagi używać go gdy na dworze mocno wieje a ja mam rozpuszczone włosy - efekt przyklejenia włosów do ust gwarantowany - a każda kobieta wie jakie to zło . Trwałość no jak to błyszczyk - dwie , no w porywach trzy godziny gdy akurat nic nie jemy czy nie pijemy. Ale kto by wymagał od błyszczyku nie wiadomo jakiej trwałości ?? Efekt który daje na ustach jest bardzo ładny - takie pełne i błyszczące usta jakby zanurzone w wodzie. Faktycznie jakieś delikatne właściwości nawilżające posiada - ust nie wysusza i gdy już całkiem '' się zje '' albo jego resztki zmywam wieczorem to usta nadal są wygładzone i w dobrej kondycji. Nie masie za bardzo do czego doczepić , ale też żadnej części ciała nie urywa. To zwykły błyszczyk jakich na rynku jest wiele. Ale nie mogę powiedzieć , że to bubel , sztucznie zaniżać oceny też nie ma sensu. Pozostawiam mu cztery gwiazdki za całokształt ( chociaż ponownego zakupu nie planuje ) i niech się zdrowo chowa .
    Zalety:
    • wygodny aplikator
    • trwałe opakowanie
    • delikatnie nawilża usta
    • nie wysusza ich
    Wady:
    • średnia trwałość jak na błyszczyk przystało