Maseczki w płachcie

Mediheal Mediental, Boost Vitamin B Alpha Mask Maska do twarzy z witaminą B5

• Wczoraj o 16:44
    Przyjemna
    Jako posiadaczka cery dojrzałej (48 lat), suchej, cienkiej jak papier, miejscami odwodnionej i z widocznymi oznakami starzenia, nieustannie testuję produkty, które mają szansę realnie poprawić jej wygląd i kondycję. Maski w płachcie traktuję raczej jako rytuał "od święta", bo nie każda z nich daje spektakularne rezultaty, a ja oczekuję czegoś więcej niż tylko chwilowego uczucia świeżości.Mediheal Boost z witaminą B5 wyciągnęłam z szuflady ze swoich zapasów aby zrobić miejsce na nowe kosmetyki ;). Maska znajduje się w solidnej saszetce z estetyczną, czytelną grafiką Sama płachta jest miękka, bardzo dobrze wycięta na okrągłe azjatyckie buźki,jest świetnie nasączona,nie skapuje z niej esencja,ale też nie wysycha po kilku minutach. Idealnie przylega do twarzy, mimo że mam dość pociągłe rysy i wysokie czoło.To komfortowe dopasowanie pozwoliło mi spokojnie zanurzyć się w wannie pełnej piany i oddać się relaksowi bez ciągłego poprawiania maski. To, co poczułam zaraz po nałożeniu, to delikatne, przyjemne chłodzenie coś, czego bardzo potrzebuję po całym dniu, kiedy skóra jest napięta i zmęczona. Po około 25–30 minutach, kiedy maska lekko przeschła, moja skóra była wyraźnie nawilżona, elastyczna, miękka w dotyku i pozbawiona uczucia ściągnięcia. Panthenol świetnie wywiązał się ze swojej roli skóra została ukojona, a wszelkie drobne zaczerwienienia zniknęły. Wyciąg z liści kamelii rzeczywiście działa oczyszczająco i odświeżająco, twarz nabrała zdrowego kolorytu i wyglądała na zregenerowaną,to wszystko zostało „domknięte” przez hydrolizowany kolagen,który dał efekt subtelnego liftingu zmarszczki mimiczne były jakby mniej widoczne, a skóra odzyskała sprężystość i jędrność. Co ważne, efekt utrzymywał się nie tylko tuż po zdjęciu maski, ale jeszcze przez dwa kolejne dni,cera była bardziej zbalansowana, nie przesuszona i gotowa na kolejne etapy pielęgnacji Podsumowując: ta maseczka to prawdziwy koktajl ukojenia, nawilżenia i odżywienia, spełnia wszystkie obietnice producenta, jest skuteczna i przyjemna w użyciu, ale mnie bardziej zaciekawiły różnego rodzaju płatki do twarzy tej marki :).
    Zalety:
    • skutecznie nawilża i koi,daje efekt ukojenia i odświeżenia,poprawia elastyczność i wygładza skórę
    • nie podrażnia, nie zapycha, nie uczula, nie uwrażliwia
    • całkiem dobrze dopasowana płachta, komfortowa w użyciu, nie zsuwa się, przyjemny materiał
    • efekt utrzymuje się dłużej niż kilka godzin
    Wady:
  • 28 września 2021 o 15:13
    Nie idealna
    Płachta maseczki jest mocno nasączona żelową esencją która ma delikatnie pudrowy zapach. Materiał płachty jest dosyć gruby i niestety po pary minutach noszenia zaczyna odstawać od twarzy. Po ok 15 minutach noszenia cera nadal jest pokryta esencją która nie wchłania się całkowicie i pozostawia lekko lepką ale nie tłustą warstwę na twarzy. Cera jest wygładzona, aksamitna w dotyku, i dobrze nawilżona. Gdyby nie problem z aplikacją o którym wcześniej wspomniałam była by bardzo dobra.
    mm2991
    29 marca 2021 o 5:20
    Bardzo fajna
    Maseczke nałożyłam na bardzo podrażnioną, przesuszoną i zmęczona cerę. Maseczka charakteryzuje się bardzo przyjemnym i delikatnym zapachem. Tkanina maseczki jest dość średnio gruba dzięki czemu po otwarciu bardzo łatwo maseczkę się rozkłada i nakłada na twarz. Maseczka jest bardzo mocno nasączona ale po mimo wszystko esencja nie spływa po twarzy. Po nałożeniu od razu czuć ulgę ukojenie. Podczas użytkowania nie pojawia się uczucie dyskomfortu, maseczka nie powoduje ściągania cery oraz nie przesusza skóry. Po ściągnięciu pozostałość pozostaje. Po zdjęciu maseczki zdecydowanie widać że cera została nawilżona, odżywiona oraz wygładzona.
    Zalety:
    • dobrze nasączona
    • dobrze dopasowana do cery
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • cera pozostaje odżywiona po zastosowaniu
    • przynosi ulgę zaraz po nałożeniu
    • nie spływa z cery
  • 15 lutego 2021 o 10:54
    Cudo :)
    Esencja maski zawiera w swoim składzie witaminę B5, która działa przeciwzapalnie i przyspiesza regenerację skóry. Oprócz tego znajdziemy w niej wyciąg z liści kamelii i hydrolizowany kolagen. Maska ma wspaniałe działanie odżywiające, nawilżające i wygładzające skórę. Po jej użyciu skóra była promienna i wyglądała zdrowo. Na pewno będę do niej wracać kiedy będę potrzebowała regeneracji i ukojenia skóry. Esencji jest dużo, ale nie jest ona lepka, a warstwa, która pozostaje na skórze długo jeszcze na nią oddziałuje. Płachta jest dość spora, ale z małymi otworami na oczy. Dopasowując otwory na oczy, nos i usta płachta zakrywała mi brwi. Podobało mi się jednak wycięcie na nos, ponieważ płachta ma w tym miejscu odcięty po bokach, swobodnie wiszący pasek materiału, który przyklejamy dokładnie na nosie. Po bokach i u dołu płachta jest dosyć szeroka, więc po dopasowaniu się do twarzy tworzą się zakładki. Aplikując maskę na twarz przeważnie robię milion rzeczy zanim upłynie mi czas, dlatego ważne dla mnie jest aby taka płachta trzymała się twarzy. Ta płachta trzymała się w miarę dobrze, chociaż parę razy podciągałam ją ku górze. Materiał płachty jest elastyczny i mięsisty, przyjemny dla skóry.
  • 8 stycznia 2021 o 12:09
    Może być.
    Używa od:próbka
    Kupiłam ją w auchan za 4 złote, więc nie spodziewałam się czegoś specjalnego. Maseczka jest nasączona w sam raz esencją, otwory są wycięte źle. Posiada za małe otwory na oczy przez co bałam się, że płyn dostanie się do oka. Działanie: nawilża i wygładza. Efekt jej działania nie jest długotrwały. Skóra po użyciu jest lepka, w opakowaniu zostaje esencji na dekolt. Do 4 zł jestem w stanie za nią dać tylko dlatego, że lubię rollować jadeitem maski w płacie

Zobacz także inne Maseczki w płachcie