Maseczki klasyczne

Fitokosmetik Acne Control Professional, Czarna maska do twarzy odmładzająca `Detoks`

• 14 listopada 2022 o 16:48
    Węgiel nie tylko na biegunkę.
    Maska za psie pieniądze, ze świetnym składem, wręcz wymarzonym dla osób z zanieczyszczoną brzydkimi niespodziankami cerą. Zużyłam już kilka tubek, początkowo rezultaty były lepsze, z czasem skóra już nie reaguje na maskę jak początkowo...ale i tak ją lubię. Wspomaga walkę z niedoskonałościami, fajnie oczyszcza i wygładza. Skóra po zmyciu jest lekko uspokojona. Nie wysusza, nie działa agresywnie, wspomaga rozjaśnianie przebarwień. Owszem brudzi przy zmywaniu ale come on... wytarcie zlewu jest niczym w porównaniu z pozytywnymi efektami tej maski. Dla mnie to nie wada. Warto mieć ją za zanadrzu; świetnie nadaje się też do straszenia domowników ;). Ogólna ocena 3.5/5
  • 13 lipca 2021 o 20:05
    Maska jest bardzo delikatna dla skóry i tania,ale paskudnie brudzi no i nie widzę żadnych efektów po zużyciu całej tubki
    Maskę kupiłam przy okazji zakupów w drogerii internetowej. Zapłaciłam za nią nie więcej jak 5 zł,a tubka przypominająca pastę do zębów jest spora i wystarczy na wiele aplikacji. Maska ma czarny kolor. Szczerze ,gdybym wiedziała o tym przed kupnem zrezygnowałabym z zakupu. Po prostu nie lubię masek wyglądających jak błoto bo podczas zmywania wszystko dookoła jest uświnione. Gąbka,umywalka a i skóra jest jakby szara bo maska pozostaje w porach skóry:( Faktem jest,ze maska po nałożeniu pozostawia przyjemny chłód i jest delikatna jak chmurka. Po zmyciu skóra jest świeża i tyle. Nie zauważyłam zmniejszenia niedoskonałości,wyrównania kolorytu, zmniejszenia wydzielania sebum. No nic.. Tak więc nie kupię jej ponownie.
  • 27 czerwca 2021 o 12:05
    Nie ma lepszej maski oczyszczającej!
    Uwielbiam tą markę. Z każdym produktem zaskakuje mnie jeszcze bardziej - pozytywnie, oczywiście. Ta maseczka jest jednym z moich ukochanych produktów pielęgnacyjnych. Skład bogaty i konkretny- kwasy, węgiel, oleje i inne wspaniałości. Pięknie, a jednocześnie delikatnie i nieinwazyjne oczyszcza skórę. Nie podrażnia- wiem co mówię, jestem posiadaczką cery bardzo wrażliwej. Maseczka nie zastyga, ma konsystencję przyjemnego masełka, mniej jak pasty. Skóra jest czysta, nawilżona, wygląda po prostu zdrowo. Cena? Około 6 zł - śmieszna jak za tak dobry kosmetyk o takiej pojemności. Polecam i jeszcze raz polecam!
  • 7 stycznia 2021 o 19:24
    Czarne wygładzenie
    Ta czarna maska z węglem aktywnym to mój must have. Przyjemnie pachnie, nie brudzi wszystkiego wokół Stosuję ją raz w tygodniu. Doskonale koi i nawilża skórę. Po zmyciu jej skóra jest wyczuwalnie gładsza i bardziej miękka. Łatwo się zmywa, co również stanowi duży plus. Maska posiada raczej rzadką konsystencję, ale to w niczym nie przeszkadza. Jest tania, ma bardzo dobry skład i jest łatwo dostępna.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Znakomity skład
    • Wygładzenie i ukojenie skóry
  • 9 października 2020 o 14:57
    Świetne nawilżenie
    Nie zauważyłam aby ta maseczka w jakiś sposób redukowała niedoskonałości, ale świetnie nawilża , ujednolica koloryt skóry i sprawia , że buźka jest promienna i wygląda ładnie. Na plusik super skład , wydajność i zapach
    Zalety:
    • Skład
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Pojemność
    • Dostępna tylko w necie