Kremy uniwersalne

Merz Spezial, Cream Mousse Hyaluron Kremowy mus w piance

amalath
    15 sierpnia 2022 o 0:02
    Świetne nawilżenie i iście diabelski design
    Największą wadą produktu jest to, że ciężko powiedzieć jaką rolę ma spełnić w pielęgnacji. Nie jest to krem, daleko mu do serum. Nie domyka, sam w sobie nie daje rady z nawilżeniem. Przez długi czas eksperymentowałam wrzucając go w różne miejsca w swojej pielęgnacji. Końcowo wyrzuciłam go z codziennej rutyny, używając jako ratunku na dni gdy moja skóra potrzebowała dodatkowego nawilżającego kopa i głównie w takiej roli go polecam. Miejsce w rutynie znalezione? To teraz następny problem - dawkowanie. Dość ciężko jest nabrać odpowiednią ilość musu. Dla osób chcących spróbować tego produktu poradzę by brać mniej, niż mogłoby się wydawać, że potrzeba. "Jedna pompka" to porcja dla wojska, więc trzeba ostrożnie z wciskaniem dozownika. Przy odpowiedniej ilości ten produkt szybko i fajnie się wchłania. Pozostawia wprawdzie lekko lepką warstwę ale mi ona nie przeszkadzała. Zabawa natomiast zaczyna się, gdy nałoży się go za dużo - robi się mokre, rolujące błotko, z którym trzeba walczyć by jakoś wprowadzić je w skórę twarzy. I rąk. I łokci. Porcja rozkminiona? No to lecimy do trzeciego grzeszku tego produktu, jakim jest dozownik. Pianki mają to do siebie, że z czasem oblepiają swoje dozowniki i trzeba je czyścić. Tu nie jest inaczej. Ponieważ jednak jest to produkt kładziony bezpośrednio na skórę (a nie np. włosy) zachowanie higieny związanej z nabudowywaniem się produktu na dozowniku jest dla mnie podwójnie ważne. I może nie byłoby to takim problemem gdyby nie fakt, że dozownik jest bardzo płaski, a dziubek malutki. W efekcie produkt szybko się na nim zbiera, a nakładając produkt na rękę często nawet przypadkiem się o niego zahacza. Produkt jest naprawdę świetny ale wymaga dużej ilości logistyczno -filozoficznych przemyśleń, na które często nie mam czasu ogarniając swoją rutynę. Byłam zadowolona z efektów ale cała otoczka wokół dawkowania, higieny i opakowania sprawia, że nie jestem pewna, czy do niego wrócę. Wciąż jest to jeden z lepszych produktów nawilżających, jakich używałam w ciągu ostatnich kilku lat.
    Zalety:
    • Odczuwalne nawilżenie
    • Łatwo się rozprowadza
    • Przyjemna konsystencja pianki
    • Łatwo się wchłania
    • Nie podrażnia
    Wady:
    • Produkt nie wybacza zbyt dużych porcji pianki - natychmiast pojawia się rolowanie, grudki, a wchłanianie drastycznie spada
    • Ciężko nabrać odpowiednią ilość produktu
    • Mało higieniczne opakowanie
    • Produkt ciekawostka, który nie wpasowuje się dobrze w codzienną rutynę pielęgnacyjną
    • Klejący, co nie było dla mnie wadą ale może być problemem, jeśli próbuje się go użyć jako ostatniego kroku pielęgnacji
  • 21 stycznia 2022 o 16:56
    TAK!!!
    O moj Boże! Coż to za produkt! Jest cudowny i coś czuję, ze będę do niego regularnie wracać! Pianka jest bardzo lekka, tak jakby otula przyjemnie twarz, ale nie jak ciepły kocyk, tylko bardziej jak letni powiew łagodnego wiatru. Bardzo przyjemny, lecz jednocześnie orzeźwiający w gorący dzień. Wspaniale się wchłania i na dłuuuugo pozostawia twarz miękką i rześką. Cudowny na letni okres. nie jestem pewna co do tej piankowej konsystencji. Niby na początku było śmiesznie, ale później jendnak doszłam do wniosku, że wolałabym zwykłą kremową. Niemniej, to moja subiektywna ocena. Jak produkt byl prawie na wykończeniu, pianka naprała dziwnego, nieprzyjemnego zapachu. Jendnak przez cały pozostały okres użytkowani zapach byl bardzo przyjemny i nienachalny.
    izalacz
    22 lipca 2021 o 12:29
    Dla mnie OK
    Produkt znajduje się w pojemniczku o pojemności 50 ml, którym przed użyciem należy dobrze wstrząsnąć. Aplikując piankę należy pamiętać o tym, żeby nie przyciskać zbyt mocno dozownika, bo w przeciwnym wypadku wydobędzie się z niego zbyt dużo kosmetyku. Według informacji na opakowaniu, kosmetyk ma starczyć na 60 zastosowań, jednak ja uważam, że nawet na więcej, gdyż jest on bardzo wydajny i niewielka ilość pianki wystarcza na posmarowanie twarzy, szyi i dekoltu. Pianka ma biały kolor, a jej konsystencja jest lekka, ale przy tym dość zwarta (jednak nie aż taka jak np. pianki do golenia) co powoduje, że bardzo łatwo i przyjemnie rozsmarowują się na skórze. Szybko się wchłania nie pozostawiając na skórze lepkiej warstwy. Ma delikatny, miły zapach, który sprawia, że ich aplikacja jest dodatkowo przyjemna. Mus stosowałam na dzień i powiem wam, że rewelacyjnie sprawdził się jako kosmetyk pod makijaż. Praktycznie zaraz po jego aplikacji można nakładać podkład, który bardzo dobrze się z nim łączy (nie warzy się, ani nie roluje). Zauważyłam, że po jego zastosowaniu moja skóra jest bardzo dobrze i trwale nawilżona, gładka i miękka oraz stała się bardziej sprężysta.
    lalaxo
    5 maja 2021 o 14:22
    Love/hate
    Pianka fajnie nawilża skórę, jest lekka, o przyjemnej konsystencji. Ma delikatny nie drażniący zapach. Jak dla mnie dobrze sprawdza się pod makijażem, nic z niego nie spływa, nie robią się placki na twarzy lecz gdy nałożę go na twarz i zostawię tak bez nakładania niczego po czasie zaczyna się rolować jakby łuszczyła się skóra. Wiec z jednej strony fajny produkt bo nie obciąża skory, dobrze nawilża i jest super bazą pod makijaż,a znowu z drugiej bez nakładania makijażu roluje się i jest po nim uczucie lepkości na twarzy. I jest to produkt malo wydajny, ciężko wycyrklować odpowiednią ilość pianki. Zawsze nabieram albo zbyt mało albo zbyt duzo produktu.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • nie zapycha porów
    • dobra baza pod makijaż
    Wady:
    • mało wydajny
    • bez nałożenia makijażu roluje się
  • 11 kwietnia 2021 o 16:33
    Bardzo dobry, lekki krem o super formule
    Dostałam jako nagrodę w konkursie. Ciekawy produkt. Ma bardzo intrygującą formę pianki- jest lekka i doskonale nawilża. Wystarczy naprawdę niewielka ilość, by nawilżyć twarz. Przy bardzo podrażnionej twarzy lekko piecze, ale na codzień moja skóra toleruje go bardzo dobrze. Świetny zarówno pod makijaż, jak i na wieczór. Jest super, ale dla mnie trochę za drogi (prawie 50 zł)- dla siebie potrafię znaleźć tańsze, a równie dobre kremy.
    Zalety:
    • fajna forma
    • dobry dla tłustej cery-nie obciąża
    • dobry pod makijaż, ale też na wieczór
    • w miarę wydajny- wystarczy niewielka ilość
    Wady:
    • nie najtańszy- znajdę podobne kremy za mniejszą cenę (choć może nie w piance, ale nie jest to dla mnie niezbędne)