Emulsje, esencje i boostery

SYS Skincare Collagen Manager Drops Krople kolagenowe

• 17 stycznia 2020 o 12:54
    Magia!
    Kupiłam próbkę SYS w Douglasie w kalendarzu adwentowym :) Konsystencja wody na początku mnie przeraziła ale po przetestowaniu jestem w tych kroplach zakochana! Skóra pod oczami jest wygładzona, napięta. Krople wchłaniają się w moment - to wielki plus. Polecam!
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    Wady:
  • 11 grudnia 2019 o 21:35
    Szybko się wchłaniają, mają ładny zapach, ale efektu odmładzającego brak.
    Pierwszy raz mam do czynienia z marką SYS i szczerze mówiąc, nigdy nawet o niej nie słyszałam. Kropelki kolagenowe SYS dostałam w formie próbki 5 ml przy zakupach w Douglasie i bardzo się ucieszyłam, bo buteleczka tego ,,serum" kosztuje sporo. Kropelki kolagenowe mają za zadanie walczyć ze zmarszczkami, wspomóc produkcję kolagenu i odmłodzić skórę. Zawierają ekstrakt Chlorelli, peptydy i wegański probiotyk. Kropelki mają bardzo przyjemny zapach, jak dla mnie jest on aloesowo-owocowo-kwiatowy. Konsystencja wodnistego, przezroczystego żelu. Są lejące, trzeba nakładać mało i dokładać według potrzeby, inaczej ciekną po ręce. Są bardzo wydajne, mam wrażenie, że moja próbka (5 ml) nigdy się nie skończy. :-) Kropelki można nakładać od razu na twarz jako serum lub mieszać z ulubionym kremem. Przeznaczone do stosowania rano lub/i wieczorem. Szybko się wchłaniają, nie pozostawiają żadnej warstwy na twarzy i za to je uwielbiam. Niestety stosowane jako serum na całą twarz spowodowały u mnie wysyp krostek. :-( Dlatego zaczęłam wklepywać je tylko pod oczy pod krem i problem zniknął. A jakie dają efekty? Jak dla mnie słabe. Wspomagają nawilżenie skóry to na pewno, ale nie zauważyłam efektów odmłodzenia, młodzieńczego blasku czy efektu liftingującego. Po przetestowaniu próbki wiem, że nie kupię ich ponownie.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta