Kremy uniwersalne

Isana Pflegecreme mit zartem Pfirsisch-Duft Krem pielęgnacyjny o delikatnym zapachu brzoskwini

• 3 kwietnia 2025 o 10:18
    Nie po drodze mi z tym kremem.
    Krem, mimo że tani i dostępny w Rossmanie w różnych wariantach niestety nie spełnił moich oczekiwan. Produkt zamknięty jest w małej, metalowej puszce która ciężko się otwiera a jeszcze ciężej zamyka przy nakremowanych już dłoni, gdzie krem na prawdę się bardzo długo wchłania, zostawiając tłustą warstwę, co nie jest komfortowe w codziennym użytkowaniu. Krem jest biały o zabitej konsystencji, ale szybko się rozprowadza po dłoniach. Zapach? Coś w nim nie tak, jest niby taki lekko owocowy, ale totalnie mi nie podeszedł. Na plus skład, który jest przyzwoity :) czy krem mi coś dał? Tak, uczucie suchości znika, wydaje się być kremem który odżywia dłonie, jego efekty są dość długo utrzymywane na skórze.
  • 20 maja 2023 o 16:50
    Świetny
    WSTĘP Kupiłam ten krem kilka lat temu, na wycieczce. Dostałam wtedy wyprysków od próbek kosmetyków, które wzięłam ze sobą na wyjazd, więc weszłam do Rossmanna z zamiarem kupienia najtańszego kremu do twarzy, który nie będzie miał w składzie parafiny (po kremach z parafiną zawsze mnie wysypuje). I tak w moje ręce trafiła puszka kremu Isana. Zakochałam się w nim od pierwszej aplikacji. Od tamtej pory kupowałam go cały czas, zawsze musiałam go mieć w kosmetyczne i zużyłam kilkadziesiąt opakowań. Niestety, ostatnio jego jakość bardzo się pogorszyła. OPAKOWANIE Krem jest zamknięty w małej, metalowej puszce a'la krem Nivea. W Rossmannie zawsze są dostępne dwa rodzaje tego opakowania (dwa różne kolory etykiet), ale ich zawartość jest taka sama. KONSYSTENCJA, SKŁAD Krem sam w sobie jest biały jak krem Nivea. Jeszcze 1-2 lata temu miał bardziej gęstą i zbitą konsystencję, bo jego bazą było gęste, treściwe i twarde w temperaturze pokojowej masło shea. Ale teraz ma trochę mniej zwartą i bardziej ciągnącą się konsystencję. Mam wrażenie, że zawiera mniej masła shea niż kiedyś, bo również jego działanie się pogorszyło (ale o tym napiszę dalej). ZAPACH Pachnie kwiatowo-owocowo. Świeżo i naprawdę przyjemnie. DZIAŁANIE KIEDYŚ Przez kilka lat to był mój ukochany krem do twarzy. Cudownie odżywiał, regenerował skórę, leczył moje przebarwienia potrądzikowe i był cudownie bezpieczny dla skóry. Bardzo wyraźnie czułam w nim działanie masła shea, bo otulał skórę, dawał ukojenie przesuszonej skórze na policzkach, chronił przed mrozem i wiatrem, a latem stanowił naturalny filtr UV. To był naprawdę wyjątkowy krem doskonałej jakości. DZIAŁANIE TERAZ Ale około 1-2 lata temu coś się zmieniło. Zbiegło się to w czasie ze zmianą szaty graficznej opakowań (kiedyś opakowania były w cętki lub z motywem dżungli, a teraz są dostępne w wersji z nadrukowanym misiem i ejszcze jakiejś drugiej, której teraz nie pamiętam). Niestety, po zmianie opakowań tego kremu zaczęłam zauważać, że na mojej skórze pojawiają się podrażnienia, zaczerwienia, a nawet wypryski (zwłaszcza na policzkach i czole). Przestałam czuć dawny komfort i ukojenie, a zaczęłam czuć się w nim niewygodnie, mam wrażenie, jakby twarz mnie w nim trochę swędziała. Tak naprawdę nie czuję w nim już masła shea - pewnie nadal jest w składzie, ale w zdecydowanie mniejszej ilości, a dominują inne składniki. Ja w każdym razie nie mogę już tego kremu używać, bo po prostu szkoda mi cery. CENA Kosztuje ok. 5 zł (bez promocji). Paradoksalnie, jeszcze 1-2 lata temu kosztował ok. 4 zł (bez promocji), czyli był tańszy, a lepszy. WYDAJNOŚĆ Jedno opakowanie wystarcza na ok. 3 tygodnie, więc krem jest średnio wydajny. PODSUMOWANIE Niestety, musiałam edytować swoją poprzednią recenzję tego kremu, bo bardzo się pogorszył. Obecnie nie mogę go polecić.
    Zalety:
    • treściwy, przyjemnie nakłada się na twarz
    • makijaż dobrze na nim leży
    • wygodne opakowanie
    • śliczny słodko-owocowy zapach
    • łatwo dostępny
    • tani, często jest na promocjach
    Wady:
    • niestety, kiedyś był lepszy, a teraz podrażnia i powoduje denerwujące wypryski
    • mam wrażenie, że kiedyś zawierał więcej dobrej jakości masła shea, a teraz więcej w nim jakiś wypełniaczy, które nic nie robią
    • tuż po nałożeniu na skórę tworzy białe smugi, które po kilku chwilach znikają
    • mało wydajny, mi wystarcza na 2-3 tygodnie
    Ganette
    16 listopada 2022 o 23:09
    Mały słoiczek idealny na wyjazdy.
    Krem kupiłam w Rossmannie szukając małego kremu który bez problemu zabiorę na wakacje. Jest to krem do twarzy, ja stosowalam na ciało i spisał się świetnie. Zapłaciłam za niego 1.99 w promocji a opakowanie starczyło mi na 3 użycia, na ciało oczywiście. Piękny owocowy zapach, gęsta konsystencja, dobrze się wchłania. Skóra jest odzywiona i przyjemna w dotyku. Nie wiem jak się sprawdzi do twarzy bo szczerze z powodu gęstej konsystencji i tlustosci oraz mocnego zapachu nie nałożyłabym go na twarz z obawy o wysyp niedoskonałości i wystąpienie alergii. Na ciało super i pewnie jeszcze nie raz będę go kupować.
    Lusia90
    15 października 2022 o 11:38
    Świetny do stóp
    W końcu znalazłam krem, który dobrze działa na moje stopy! Jest tłusty, otulający, ma fajny skład i boski zapach - jak dla mnie pachnie soczystą marakują i to bardzo intensywnie. Uwielbiam ten wieczorny rytuał nakładania go na stopy. Ma kilka wersji szat graficznych, wszystkie są śliczne. Cena super, szkoda, że pojemność taka malutka.
    Zalety:
    • pięknie wygładza stopy
    • cudny zapach
    • ładne opakowanie
    • cena i do tego często jest w promocji, można kupić na zapas :)
    Wady:
    • malutkie opakowanie
  • 19 czerwca 2022 o 12:44
    Do czego on właściwie jest?
    Słyszałam, ze jest fajny dlatego kupiłam. Jednak ja w sumie nie wiem do czego on jest. Słyszałam porównanie, że to naturalny odpowiednik kremu nivea. Mi nivea najlepiej sprawdza się na ustach, ten nie. Do twarzy jest za ciężki. Na suche miejsca jak kolana, łokcie? Jak regularnie używam balsamu to nie mam tych miejsc przesuszonych, ale ok- można użyć. Na ręce - ok, to jedyne do czego go używam, jednak jest zbity, ciężko się rozprowadza, więc używam tylko na noc. Zapach ma przyjemny.