Podkłady

Tarte Cosmetics Face Tape Foundation Podkład do twarzy

Sephora
Tarte - Podkład Face Tape - 27s Light-medium Sand - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 12 kwietnia 2025 o 23:43
    Moje nowe odkrycie
    Podkład od Tarte kupiła około miesiąc temu i jest to moje nowe odkrycie :) Opakowanie - bardzo eleganckie, świetnie wykonane. Sam podkład spełnia moje oczekiwania w 100%. Długo szukałam podkładu, który będzie lekki, a kryjący. Ten właśnie taki jest. Podkład jest bardzo wydajny - 1-2 pompki wystarczają by pokryć całą twarz. Świetnie rozprowadza się na twarzy zarówno gąbeczką czy pędzlem. Pięknie współgra z innymi kosmetykami typu puder czy korektor. Podkład jest kryjący, ale także rozświetla buzię. Mam wrażenie, że dostosowuje sie do koloru skóry, utlenia się, ale w minimalnym stopniu. Dla mnie bardzo dobry produkt i na pewno będę sięgać po niego niejednokrotnie.
    W perfumerii
    chvgi3
    30 marca 2025 o 18:08
    Love Hate
    Kupiłam podkład po poradzie od Pani ekspedientki w Sephorze i sama nie wiem co mam o nim myśleć, więc może po kolei. Cena jest wysoka ALE podkład jest naprawdę wydajny! Wystarczy jedna pompka na całą twarz, jeśli ktoś nie lubi dużego krycia wystarczy nawet mniej. Ja lubię mocne krycie, z tego względu kupiłam ten produkt. Moja cera nie jest jednolita, stąd ten wybór - wolę nałożyć cienką warstwę mocno kryjącego produktu niż kilka warstw o lekkim kryciu. Opakowanie jest super pomyślane, nie do końca rozumiem ten mechanizm, ale plastikowa butelka z pompką jest skonstruowana tak, że podkład jest zbierany ze ścianek opakowania od dołu co gwarantuje maksymalne wydobycie produktu, do samego końca. Krycie tak jak wspominałam jest naprawdę mocne, ale ja nie czuję ciężkości na twarzy. Mój jedyny problem z tym podkładem jest taki, że po kilku godzinach on nie wygląda najlepiej na mojej twarzy, rozjeżdża się i ciastkuje na brodzie, pod nosem. I nie mam pojęcia czego to jest kwestia. Dużo lepiej na mojej skórze wyglądał Revlon Colorstay do skóry tłustej i wydaje mi się, że do niego wrócę.
    Zalety:
    • krycie
    Wady:
    W perfumerii
  • 30 września 2024 o 20:03
    Zamiast poprawić, to on pogarsza...
    Podkład ciężki, toporny, tworzący na skórze efekt maski. Pozostawiający na niej pudrowe wykończenie, czego bardzo nie lubię we fluidach. Aplikuje się go nawet całkiem nieźle, nie zastyga bowiem jakoś super szybko, dając czas na dokładne wklepanie go w cerę i chwilę po kontakcie ze skórą wygląda całkiem nieźle nawet, natomiast ta 'niezłość'nie trwa za długo... Niestety zamiast upiększyć twarz, ten robi coś zupełnie odwrotnego. Czuć go na twarzy, podkreśla każdą suchą skórkę, nawet tą o której istnieniu nie miałam pojęcia;P Przesusza cerę. Po całym dniu z nim na twarzy czuję jej niekomfortowe ściągniecie... Podkład wchodzi w pory, uwydatnia je i generalnie nie prezentuje się na buźce dobrze. Kryje owszem, dobrze , ale co z tego ,skoro przy okazji uwydatnia jednocześnie każdy mankament cery... Szybko schodzi nierównomiernie z twarzy, więc jego trwałość pozostawia również sporo do życzenia...Może się sprawdzi lepiej na cerach tłustych, na mojej mieszanej natomiast z tendencją do przesuszeń odpada całkowicie. Boje się nawet pomyśleć, jak zachowałby się na skórze naprawdę suchej...brr;)
  • 9 lipca 2024 o 9:02
    Bardzo dobry, choc ciezki.
    Dziwie sie, ze ocena tutaj jest tak niska - jest to naprawde dobry podklad, choc ciezki, ale nikt nie powinien sie spodziewac mega lekkiej konsystencji przy takim kryciu i takiej trwalosci. Cos za cos. Tarte Face Tape to podklad, ktory kryje w 100%, dzieki czemu wystarczy nalozyc go w naprawde minimalnej ilosci, co nieco niweluje uczucie ciezkosci. Jest to bardzo tresciwy kosmetyk o gestej, ale nie plastelinowej ani tlustej konsystencji. Jest baaaardzo kremowy, ale nie jest wodnisty. Na prozno szukac w nim bajecznej lekkosci. ;) Na skorze gestnieje i zastyga, wiec najlepiej rozprowadzac go dosc sprawnie i szybko. Najfajniej wyglada nalozony gabeczka. Po nalozeniu na twarz robi sie suchawo - pudrowy i lekko matowy, ale nie ma uczucia tlustosci, ktore towarzyszy wielu kryjacym podkladom. Na mojej twarzy trzyma sie caly dzien po utrwaleniu pudrem, choc nie jest to podklad do codziennego uzytku jak dla mnie. Jest po prostu za ciezki, zbyt suchy, zbyt kryjacy, ale na wieksze wyjscia czy inne okazje tego typu jest idealny.
    Zalety:
    • krycie
    • trwalosc
    • wykonczenie
    Wady:
    • za ciezki do uzywania na co dzien
  • 2 grudnia 2023 o 21:08
    fajny
    Podkład całkiem przyjemny - większość po nałożeniu jest suchawa i musi trochę się ułożyć, ten wygląda fajnie od samego początku - niestety coś za coś, szybciej się wyświeca. Ale nie schodzi ze skóry, nie warzy się, trzyma się. Mam go w kolorze 12N i jak na lato mogłam wziąć ton ciemniejszy, ale myślę, że na zimę będzie w sam raz (jestem dość blada). Na zdjęciach nie wygląda jakoś super (wolę inne podkłady). Dobrze kryje. Ogólnie jestem zadowolona i wykorzystam, ale raczej nie kupię ponownie.