WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Bielenda Green Tea Power Luffa Mask Detox Detoksykująca maseczka peelingująca do twarzy 2 w 1

Bielenda Green Tea Power - maseczka 2w1 z peelingiem luffa detoksykująca 8g

• 4 listopada 2024 o 9:11
    Peeling i maska na szybko ♥️
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Uwielbiam takie rozwiązania, gdzie można zrobić peeling i od razu maseczkę na twarz ☺️ Piękny zapach, świetny efekt a jednocześnie zaoszczędzony czas ♥️ Jak się chce szybko wykonać pielęgnacje to ta maska jest idealna ♥️
  • 29 czerwca 2024 o 13:12
    Intrygujący i całkiem przyjemny kosmetyk !
    Maskę zakupiłam w dyskoncie spożywczym. Postanowiłam pozwolić sobie na chwilę rozpieszczenia i zafundować sobie jakiś drobny kosmetyk do weekendowego spa. Maska zaintrygowała mnie tym tajemniczym peelingiem 'Luffa. Jako osoba ciekawska, a momentami wręcz wścibska, musiałam doczytać nieco więcej o tym 'czymś'. Luffa inaczej Trukwa to roślina z rodziny dyniowatych, po wysuszeniu jej owoców otrzymujemy gąbkę, która ma rewelacyjne właściwości peelingującece. W tej masce mamy ją w postaci niewielkich, dosyć długich włókienek. Mam cerę przesuszającą się, bardzo kapryśną. Często mam problem z określeniem tego, jaka ona właściwie jest. W okresie zimowym przesusza się, łuszczy, jest wrażliwa. Natomiast teraz, gdy mamy dosyć ciepło robi się ona mieszana z tendencją do przetłuszczania w strefie T. Lato to właśnie ta pora kiedy sięgam po maski oczyszczające, delikatnie złuszczające i nawet pomimo delikatnej, naczynkowej i wrażliwej cery, pozwalam sobie czasem na peelingi mechaniczne. Ostatnimi czasy bardzo zaczęłam gustować w marce Bielenda. Marka kupiła mnie całkowicie swoim ceramidowym kremem na noc ( ten w żółtym opakowaniu). Opakowanie maseczki ma przyjemny, zielony kolor z delikatnymi motywami roślinnymi. Część opakowania jest przeźroczysta, więc osoba ciekawska może zapoznać się ze strukturą i wyglądem kosmetyku. Maska ma zielony kolor, ma żelową formułę i są w niej zawieszone 'włókienka luffa. Te włókienka baardzo przypominają mi chałwę :). Maska ma bardzo przyjemny aromat zielonej herbaty, co baardzo odpręża! Gorąco polecam Wam włożenie maski do lodówki, dzięki czemu uzyskamy przyjemny, chłodzący efekt zbawienny w upały. Używanie tej maski było dla mnie dosyć niezwykłym doświadczeniem ! Maska przyjemnie odżywia i oczyszcza skórę, a peeling jest baardzo delikatny. Maska nie sprawiła mi problemu ze zmywaniem, gdyż nie zastyga. Co do efektów - jestem zadowolona, chociaż po zużyciu kilku saszetek w ogóle nie dostrzegam normalizacji wydzielania sebum. Maska to bardzo ciekawa propozycja od bielendy i nie wykluczone, że kiedyś sięgnę po nią ponownie.
    Zalety:
    • delikatny, przyjemny peeling
    • ładnie pachnie
    • detoksykuje
    • gdy ją schłodzimy to ma właściwości 'orzeźwiające'
    Wady:
    • troszkę było jej za mało, miałam problem z pokryciem całej twarzy
    • nie normalizuje
  • 24 maja 2024 o 17:44
    Pomoc w redukcji niedoskonałości o przyjemnym zapachu
    Saszetka z roślinnym motywem na seledynowym tle z okienkiem w dolnej części ukazującym zawartość to ciekawa propozycja od Bielendy. Konsystencja żelowej galaretki z dużymi, ostrymi drobinkami i elementami roślinnymi podobnymi suszonym drobnym kwiatom - szybko rozprowadza się na twarzy i szyi, drobinki w trakcie aplikacji trochę szorują po wierzchni skóry, nic nie spływało Po kwadransie zwilżyłam dłonie i masowałam już lekko zastygającą maskę - drobinki już nie drapały nieprzyjemnie, a roślinne kawałki niespecjalnie chciały migrować podczas masażu; zmycie całości chwilę zajęło, ponieważ galaretka na krańcach minimalnie przyschła. Zapach zielonej herbaty bardzo przyjemny, niestety chwilę po aplikacji przestaje być wyczuwalny. Moja cera nadal wraca do siebie po nieudanym eksperymencie z pastą mającą oczyścić ją, bo z mieszanej z przetłuszczaniem w strefie T i rozszerzonymi porami i zaskórnikami na nosie i jego okolicach, suchymi obszarami pod oczami i policzkami przeobraziła się w przesuszoną i silnie podrażnioną, wrażliwą z mocno podkreślonymi zmarszczkami i rozszerzonymi oraz zapchanymi porami na nosie i brodzie. Skóra po zabiegu była lekko rozświetlona oraz zmiękczona, odrobinę wygładzona i jakby bardziej wypełniona - spulchniona, bo wszystkie zanieczyszczenia w porach zostały wypchnięte do wierzchu, przez co łatwiej można było je usunąć przy pomocy silikonowego płatka do mycia i masażu twarzy. Później skóra szybciej wchłonęła serum i krem na noc. Następnego dnia nie pojawiły się nowe niedoskonałości, a wcześniejsze stany zapalne zostały zredukowane. Producent sugeruje, żeby używać tego produktu codziennie - przy takiej częstotliwości stosowania myślę, że drobinki mocno poraniłyby już i tak wrażliwą cerę.
  • 30 sierpnia 2023 o 10:21
    Świetna
    Maseczka GREEN TEA 2w1 z delikatnym peelingiem luffa to pielęgnacja w wersji INSTANT dla każdego rodzaju cery, szczególnie zanieczyszczonej od marki @bielenda Zapewnij skórze codzienny DETOKS dzięki naturalnym składnikom aktywnym zamkniętym w hydro-żelowej formule maseczki 2w1 z delikatnym peelingiem luffa. EKSTRAKT Z ZIELONEJ HERBATY-źródło polifenoli, witamin i soli mineralnych, posiada silne właściwości przeciwutleniające i antybakteryjne, walczy z problemami skóry skłonnej do przetłuszczania, normalizuje ją i zapobiega powstawaniu wyprysków, chroni naskórek przed podrażnieniami. LUFFA-naturalny składnik eksfoliujący, tak zwana gąbka roślinna", doskonale oczyszcza skórę, usuwa martwy naskórek. wygładza go. Produkt oczyszcza skórę, nadaje jej promienny i świeży wygląd, wygładzają przywraca miękkość naskórka. Maseczka wspiera walkę ze zmianami trądzikowymi, poprawia wygląd skóry, pozostawiają odświeżoną i zdetoksykowaną Peeling zapewnia delikatną eksfoliację, dzięki której wchłanianie składników aktywnych jest bardziej skuteczne. EFEKT: idealnie odświeżona, zdetoksykowana, gładka skóra.
    KIN0183
    7 lipca 2023 o 12:15
    Delikatny peeling dobry na okres letni :)
    Maseczki kupiłam już jakiś czas temu ,ale jakoś musiały chyba dojrzeć żeby je użyć. Kupiłam je ponieważ byłam ciekawa tej luffy to wzięłam odrazu 6 sztuk na promocji w Rossmanie za 0,99 zł. Maseczke wykonywałam tak średnio co 3 dni i powiem, że jestem zaskoczona jej działaniem :) oczywiście na plus. A oto zalety tej maseczki: * przyjemne orzeźwienie dla cery bo długim dusznym dniu * delikatny peeling skóry twarzy i szyji bo na tyle starczy saszetka- mówię delikatny ponieważ tych pesteczek jest malutko, a luffy ( czyli tzw.gąbki ) też nie ma za dużo więc krzywdy na twarzy sobie nie zrobimy masując twarz :) * maseczka mimo właściwości peelingujących nie wysuszyła mi cery co dla mnie jest ważne bo mam suchy typ skóry * szybko się zmywa * ma ładny zielony kolor i dość przyjemny zapach * opakowanie typowa saszetka ale łatwo się ja zrywa więc nie trzeba nożyczek:) . Czy bym ją kupiła jeszcze :) jak tylko się trafi to tak :) . Mam jeszcze do wypróbowania wersję z bioaktywnym fermentem drożdżowym, mam nadzieję że zrobi tak samo dobre wrażenie:).