Kremy pod oczy

Bielenda Japan Lift, Nawilżający krem pod oczy

• 18 marca 2023 o 10:31
    może być, może go nie być - dla mojej skóry bez znaczenia
    Kremy Bielendy często są świetne. Ale nie w tym przypadku. Stosowałam wcześniej bardzo z wyglądu podobny krem z żeńszeniem, który jest niezły i to mnie zachęciło do spróbowania kremu Japan Lift. OPAKOWANIE I kartonik i tubeczka są ładne. Ale dlaczego kartonik taki ogromny? I dlaczego jeszcze folia na wierzchu? Kupuję często kosmetyki azjatyckie i miałam szereg kremów pod oczy, gdzie kartonik jest tylko takich rozmiarów, by zmieściła się tubka. Czekam na podobne eko działania ze strony Bielendy. KREM Dość rzadki. Bez zapachu. SKŁAD Producent powołuje się na inspiracje kosmetykami azjatyckimi. Stąd w składzie słynny peptyd, który ma działać jak jad węża. Oprócz tego wyciąg z ryżu (łagodzący) i szereg wyciągów roślinnych. Wysoko w składzie emolienty, które mogą być komedogenne, ale często są stosowane w produktach pod oczy, bo tam raczej mała szansa na trądzik. DZIAŁANIE Krem na skórze zachowuje się dziwnie. Jest białawy, rzadki i trochę się trzeba nawklepywać. Moja skóra jest dojrzała i w zasadzie ten krem nie robi nic. Nawet nie nawilża. Producent zapewnia o silnym nawilżaniu. Krem leciutko rozświetla. Chyba nigdy jeszcze nie miałam kremu pod oczy, który ma tak obojętne działanie. Żeby nie wyrzucać, stosuję go pod inny, solidniejszy krem, więc traktuję go trochę jak serum. Choć czy ma dość substancji czynnych, by na to miano zasłużyć? Nie wiem. Krem nie podrażnia, nie spływa do oczu. PODSUMOWUJĄC Ten krem nawet nie stał obok kremów azjatyckich. Może sprawdzi się dla bardzo młodej skóry? Ale miał mieć działanie przeciwzmarszczkowe, silnie nawilżające i liftingujące. Więc brzmi jak przeznaczony dla dojrzałej skóry. Nie jest. Duże rozczarowanie.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie spływa do oczu
    • lekko rozświetla
    Wady:
    • nie dość nawilża
    • nie redukuje zmarszczek
    • nie liftinguje
    • za duży karton
  • 28 marca 2022 o 11:10
    Pomocny
    Kremu zaczęłam używać codziennie rano i wieczorem, po tym jak skóra na powiekach wysuszyła mi się po kuracjach trądzikowych. Widzę ogromną różnicę w strukturze skóry, jest nawilżona i po prostu ładniejsza. Czasami na krem stosuję jeszcze dodatkowo coś natłuszczającego, efekt jest wart polecenia.
    Zalety:
    • Opakowanie, cena, wydajność, nawilżenie
    Szpaksa
    7 września 2021 o 13:17
    Szału nie ma
    Bardzo lubię bielendę i miałam dość wysokie oczekiwania wobec tego produktu. Niestety mimo obietnic o silnym działaniu przeciwzmarszczkowym i nawilżającym - krem robi niewiele. Lekko nawilża i nie podrażnia wrażliwej skóry wokół oczu. Są to jego niewątpliwe atuty. Zaletą jest też poręczne opakowanie i wydajność. Myślę, że prędzej sprawdzi się na młodej, mało wymagającej skórze.
  • 11 stycznia 2021 o 18:02
    Bez szału
    Zakupiłam krem w zestawie z serum. Po dłuższym stosowaniu nie widzę żadnych efektów. Na dodatek mój podkład się z tym kremem nie polubił :( Sama konsystencja kremu fajna - lekka i szybko się wchłania . Podsumowując nie odradzam ale też i nie polecam :)
  • 21 grudnia 2020 o 16:58
    widzę różnicę
    Zwykle nie używam kremów pod oczy, latem wystarcza mi ten sam, którego używam na całą twarz. Zimą, kiedy zwykły krem odpowiada potrzebom całej twarzy, skóra pod oczami wymaga odrobinę więcej. Do zakupu tego produktu skusiła mnie aktualna promocja w drogerii. Z kilku wybrałem akurat ten. Pierwsze co dało się wyczuć po wyciśnięciu, to piękny, ale raczej zbędny zapach. Osoby z wrażliwymi oczami nie będą z niego zadowolone. Krem jest, moim zdaniem, dosyć treściwy, lekko tłusty, ale nie zapycha skóry. Niewielka ilość wystarczy, aby dokładnie pokryć skórę wokół oczu. Zostawia lekki film na skórze, ale dobrze sprawdza się to w nocy, chroni skórę przed wysuszeniem. Rano skóra pod oczami jest napięta, gładka, dobrze nawilżona i jędrna. Nie mam już problemów z workami pod oczami. Widzę też różnicę w wygładzeniu zmarszczek mimicznych i wyrównaniu kolorytu, zniknęły lekkie sińce. Ze względu na konsystencję, nie żywam go na dzień, ale jedna noc bez niego, robi sporą różnicę. Krem wydaje się odpowiedni dla młodych osób, nie wiem, czy poradzi sobie z zaawansowanymi zmarszczkami, czy utratą jędrności.