Ziaja Nawilżający krem do rąk dla skóry bardzo suchej to produkt, który znam od dawna i zawsze chętnie do niego wracam. Na co dzień zmagam się z problemem suchych dłoni, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, dlatego zawsze szukam skutecznych rozwiązań nawilżających. Ten krem to dla mnie idealne rozwiązanie, szczególnie na zimowe miesiące, kiedy skóra potrzebuje szczególnej uwagi. Sama używam kremu do rąk po każdym mycia rąk, także jestem heavy userem tego typu produktów ;)
Składniki aktywne:
Krem zawiera kilka kluczowych składników aktywnych:
- Mocznik (5%): Głęboko nawilża skórę, wiążąc wodę i zapobiegając jej utracie.
- Masło ucuuba: Bogate w kwasy tłuszczowe oraz witaminy A i C, które regenerują i łagodzą podrażnienia.
- Sód mleczan: Działa nawilżająco, zmiękczając naskórek i chroniąc skórę przed utratą wilgoci.
Konsystencja i zapach:
Krem ma gęstą, bogatą konsystencję, co sprawia, że aplikacja jest bardzo przyjemna. Jest na tyle kremowy, że łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Zapach jest delikatny i nienachalny, co dla mnie jest dużym plusem, gdyż nie przepadam za intensywnymi aromatami w kosmetykach do pielęgnacji rąk. ????
Efekty i wydajność:
Po regularnym stosowaniu kremu zauważyłam znaczną poprawę nawilżenia skóry dłoni. Skóra stała się miękka, gładka i wyraźnie bardziej nawilżona. Co ważne, krem dobrze sprawdza się nawet przy bardzo suchej skórze, zapewniając jej intensywną pielęgnację. Krem jest również bardzo wydajny – wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całe dłonie, co sprawia, że jedno opakowanie wystarcza na długi czas. ????
Produkt szybko się wchłania, co jest wielką zaletą. Krem doskonale radzi sobie z suchą i skórą. Dodatkowo, jego delikatny zapach sprawia, że aplikacja jest przyjemna i relaksująca. Opakowanie z zamknięciem typu "klik" jest bardzo praktyczne i ułatwia codzienne używanie. ????
Wady
Jedyną wadą, jaką zauważyłam, jest to, że krem ma dosyć bogatą formułę, co może nie być idealne na lato, kiedy preferuję lżejsze produkty. ????
Podsumowanie, Ziaja Nawilżający krem do rąk dla skóry bardzo suchej to produkt, który spełnia swoje obietnice. Jego gęsta konsystencja, delikatny zapach i skuteczne działanie nawilżające sprawiają, że jest idealnym rozwiązaniem, głównie na zimowe miesiące. Dlatego właśnie uważam, że jest to krem godny polecenia dla osób zmagających się z problemem suchych dłoni. ????
Zalety:
- Gęsta, bogata konsystencja????
- Szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu????
- Delikatny zapach????
- Skutecznie nawilża i regeneruje suchą skórę????
- Praktyczne zamknięcie typu "klik"????
- Bardzo wydajny????
- Niska cena ????
Wady:
- Może być zbyt ciężki na lato ????