Kremy z filtrem do twarzy

The Ordinary Mineral UV Filters SPF 30 with Antioxidants Krem z filrem UV

• 2 kwietnia 2023 o 11:08
    Bardzo średni
    Po marce The Ordinary spodziewałam się czegoś zdecydowanie lepszego. SPF bardzo długo się wchłaniał. Często musiałam czekać kilka minut przed nałożeniem makijażu, co było dość frustrujące. Ponadto, gdy w końcu udało mi się wchłonąć SPF, czułam, że na mojej skórze jest bardzo ciężki i kosmetyki nie chciały sie dobrze „przyczepić” do twarzy. Dodatkowo bardzo wybiela twarz, wiec jezeli chcecie go nałożyć w dzień bez makijażu, to przygotujcie się na białą maskę na twarzy.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • bieli
    • bardzo długo się wchłania
  • 24 lipca 2022 o 22:19
    Bardzo słaby bubel
    Tak jak kocham inne produkty tej marki i używam ich od kilku lat, tak nie mogę przeżyć tego produktu. Krem okropnie bieli twarz. Wracają wspomnienia z nad wakacji za dziecka, gdy rodzice smarowali mnie kremem z filtrem i przez pierwsze 30 minut byłam biała jak ściana. Wchłania się długo, co jest udręka przy porannej pielęgnacji.
    Wady:
    • bieli twarz
    • słabo się wchłania
    SylGrem
    3 czerwca 2022 o 20:48
    Nie kupię ponownie
    Z zalet należy wskazać, że po użyciu skóra staje się gładsza, jedwabista, wyrównana i dobrze aplikuje się na nią podkłady. Jednak krem jest dość ciężki, daje uczucie lepkości. Trochę bieli. Po aplikacji cera się znacząco świeci. Sama aplikacja też pozostawia nieco do życzenia – ciężko dobrze rozprowadzić krem na twarzy, sprawia wrażenie tępego, a jednocześnie tłustego. No nie jest to za przyjemne odczucie. Cena jest wysoka, a efekt nie jest zadowalający. Ponownie nie kupię.
  • 30 kwietnia 2021 o 8:25
    Trzy razy "Nie"!
    Formuła kremu jest tak odporna na aplikację, że idealne rozprowadzenie go graniczy z cudem. Do tego ta trupia biel... Meh! I oczywiście cena nie adekwatna do jakości!
    Wady:
    • produkt jest oporny w aplikacji,
    • efekt z prosektorium gwarantowany,
    • cena nie odpowiada jakości.
  • 14 marca 2021 o 23:09
    Dobry spf, ale...
    Bardzo dobry krem. Optymalna wartość SPF z dodatkiem cynku. Krem nie ma jakiegoś szczególnego zapachu. W konsystencji jest dość gesty i trochę tępy w rozprowadzaniu. Bardzo dobrze współgra z podkładem, mam wrażenie że nawet trochę wygładził cerę. Jest mocno wyczuwalny na twarzy, nie wchłania się całkowicie, ale nie sprawia wrażenie tłustego, raczej lepkie przez co moim zdaniem robi za dobrą bazę pod podklad. W każdym razie mojej mieszanej cerze to nie przeszkadza, ale...... niestety poza wrażeniem lepkości pozostawa mocno widoczny biało - siny film. Da się to wpracowac aczkolwiek nie całkowicie, przez co stosowany solo beż podkładu kompletnie się nie nadaje. Gdyby nie to byłby super
    Zalety:
    • Gęsta, tępa formuła (mi pasuje)
    • Wygładza twarz
    • Przyzwoita wartość SPF
    • Nie zapycha
    • Pasuje mojej mieszanej cerze
    • Dobry sklad
    • Całkiem przyjemny zapach (ale bez substancji zapachowych)
    Wady:
    • Pozostawia bialo-siny kolor
    • Dostępność (w Polsce jest chyba tylko wersja SPF 15. Wersję 30 można dostać na stronie producenta.