Podkłady

Alterra Nude & Matt Make-up Podkład matujący

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 lutego 2025 o 16:05
    Porażka
    Podkład kupiłam w Rossmanie skuszona dobrą ceną i dobrym składem. Produkt zawiera m.in kwas hialuronowy i ekstrakt z alg. Do tego miał zapewnić intensywne nawilżenie i jedwabiście miękką skórę. Wszystko brzmiało super. Ale niestety nic z tego. To po prostu porażka. Podkład podczas nakładania roluje się na twarzy, zapewnia nierównomierne pokrycie, plamy i smugi. Do tego po krótkim czasie ciemnieje(a kupilam odcień 03- Toffee)! Nie pomaga nawet nałożenie pudru. Wygladałam po prostu okropnie. Nie polecam nawet za taką cenę.
    Zalety:
    Wady:
    • Roluje się
    • Pozostawia plamy i smugi
    • Nierównomiernie kryje
    Ganette
    17 marca 2023 o 19:32
    Oj oj oj dawno nie miałam nic tak beznadziejnego...
    Kupiłam do przetestowania, niestety nie sprawdził się. Duży plus za fajne opakowanie, wygodne i bezproblemowe. Niestety to tyle z plusów. Dobrze, że cena nie była zbyt wysoka bo naprawdę podniosło by mi się ciśnienie;) Odcień najjaśniejszy nie jest wcale jasny, ciemnieje niemiłosiernie i rozkłada się nierownomiernie, na twarzy robi nieestetyczne plamy i smugi. Najgorsze jest to że ciemnieje bardzo bardzo A nie zakrywa nic, każda niedoskonałość czy pęknięty naczynko jest widoczne. Nie ma się co rozpisywać, nie polecam A wręcz odradzam z całego serca. Szkoda pieniędzy na ten produkt.
  • 14 marca 2023 o 18:09
    Nie, nie i jeszcze raz nie
    Bardzo uwielbiam produkty tej firmy (szampony, odżywki, żele pod prysznic, puder transparenty itp). Więc na pewniaka zakupiłam ten podkład w kolorze porcelany (jestem jasnej karnacji). Za pierwszym razem zwalilam winę na podrażniona cer, więc uznałam, ze może dlatego podkład wyglądał na ciemniejszy.. Ale za drugim razem nie dałam się nabrać, po paru minutach na buzi kolor ciemnieje! Masakra jakaś. Od razu poszło do kosza.
    Zalety:
    • Skład całkiem okej
    Wady:
    • Wszystko inne złe
  • 19 sierpnia 2022 o 12:36
    Moim zdaniem podkład dobrze sobie radzi jeśli ktoś nie oczekuje dużego krycia
    Podkład to taki trochę lepszy krem bb, za tą cenę jest całkiem dobry . Moje oczekiwania spełnia jak najbardziej. Zużyłam już 3 opakowania i pewnie jeszcze kupię jak będzie w promocji . Nie matuje, a powinien do tego mogę się przyczepić.
  • 1 sierpnia 2022 o 13:18
    Tragedia :(
    Jak tylko zobaczyłam podkład Alterry, uznałam że muszę go mieć gdyż tą markę naprawdę lubię i ich produkty z reguły są dobre i przystępne cenowo. Niestety na tym produkcie niesamowicie się zawiodłam. Niestety nie bardzo jestem w stanie wymienić zalet, chyba że jedynie skład jest całkiem dobry, ale wszystko inne to porażka. Najjaśniejszy odcień jest dosyć ciemny. Robi przeokrutne smugi, niezależnie od sposobu nakładania, konsystencja bardzo rzadka i nieprzyjemna. Po użyciu lepiej nikomu się nie pokazywać :) Niestety produkt nie nadaje się do użytku i trafił do kosza. Próbowałam go przekazać komuś innemu, jednak również się nie sprawdził. Szkoda, szkoda.