Toniki i hydrolaty

Under Twenty Anti Acne, Prebiotyczny tonik w mgiełce cera wrażliwa z niedoskonałościami

• 16 marca 2025 o 20:18
    Bardzo go lubię!
    Mam cerę problematyczną, przesuszoną i wrażliwą. Tonik jest dla takiej właśnie cery. Co prawda nie jestem under 20, ale cerę problematyczną mam. Uważam, że może być dodatkiem do pielęgnacji skóry problematycznej. Na codzień raczej polecałabym coś lżejszego. Odejmuje jedną gwiazdkę za przesuszanie skóry.
    Zalety:
    • Łatwo się aplikuje - tonizer jest praktyczny, w mgiełce
    • Nie powoduje nowych niedoskonałości
    • Wygładza skórę
    • Ogranicza wydzielanie serum
    Wady:
    • Przesusza skórę
    Summer
    17 kwietnia 2024 o 21:22
    Paskudny zapach, ale działa
    Tonik działa jak delikatny peeling kwasowy - skóra lekko wygładza się, ale też staje się przesuszona. I tak dobrze, że nie piecze. Także tak - do cery z niedoskonałościami, ale niekoniecznie do wrażliwej. Nie lubię formy sprayu, bo nie wiem, co zrobić z porcją kosmetyku, która osiadła na powiekach i rzęsach - boję się, że przedostanie się do oka. Tak więc spryskuję płatek kosmetyczny i przecieram nim skórę. Zapach, jaki się wówczas rozchodzi, jest wprost okropny, jakby coś się zepsuło. Ale skoro tyle osób ma to samo spostrzeżenie, to widocznie tak ten kosmetyk po prostu pachnie...
    zozell
    21 kwietnia 2023 o 12:38
    Lubię całą serię
    Z całej serii i tak nadal najbardziej wolę piankę, ale ten tonik jest niczego sobie. Mam wrażenie, że ograniczał wydzielanie sebum poprzez podbicie nawilżenia. Nie podrażnił mnie, ma działanie antybakteryjne, nie ściąga, odświeża skórę. Atomizer bardzo dobrze rozprowadzał produkt.
    Zalety:
    • podbicie nawilżenia
    • ograniczenie wydzielania sebum
    • nie podrażnił
    • nie przesuszył
    • działanie antybakteryjne
    • odświeżenie
    • opakowanie z atomizerem
    Wady:
    • zapach (trochę za intensywny)
  • 25 stycznia 2023 o 1:38
    Nic nadzwyczajnego.
    Tonik, który skusił ceną promocyjną. Ciągłe niedoskonałości to moja zmora od nastoletnich lat. ANTI ACNE napisane drukowanymi literami, wcale nie ma nic wspólnego ze wsparciem przy wypryskach. Skóra wydaje się lekko klejąca, dość długo ale jednak coś wchłonie a w tym czasie nawet swędzi w bardziej wrażliwych miejscach. Nie pachnie za ładnie. Produkt jest w sprayu ale mimo to próbowałam też przecierać wacikiem i nie zostawiać mocno spryskanej twarzy. Wypryski były i nadal są (nie oczekiwałam, ze cudem wszystkie znikną), w dodatku swedzące. Używałam kilkanaście dni z nadzieją, że skóra przywyknie. Niestety, moja skóra nie polubi się z tym tonikiem.
    Wady:
    • Lepkość.
  • 12 listopada 2022 o 19:43
    Tonik z kwasem migdałowym
    Jestem zaskoczona niską oceną tego produktu, ja byłam z niego zadowolona. Do zakupu zachęcił mnie skład oraz atomizer (uwielbiam tę formę nakładania toniku - dzięki temu wydajność wzrasta). Jego największym atutem było regulacja sebum i odświeżenie skóry Nie spowodował u mnie zaczerwienienia (cera mieszana, trądzikowa z podatnościa do odwodnień), przesuszenia czy podrażnienia.
    Zalety:
    • atomizer, cena, dostępność, wydajność, działanie