Maseczki w płachcie

Bielenda Skin Shot 2 Step Pro Care, Maska w płacie + ampułka `Algi morskie nawilżenie i antyoksydacja`

BorIza
    8 marca 2022 o 23:18
    Trudno powiedzieć
    Używa od:próbka
    Maseczka na pewno wyróżnia się na sklepowych półkach. Składa się z 2 części - ampułki oraz nasączonej płachty. Użyłam jej gdy czułam, że moja skóra jest przesuszona i nieco podrażniona. Po otwarciu i rozłożeniu płachty byłam zdziwiona - tak źle wykrojonej płachty jeszcze nigdy nie widziałam, jeden z otworów był nawet urwany. Może to błąd produkcyjny, ale za to odejmuję gwiazdkę. Samo działanie ok, ale jest pewne "ale". Podrażnienia zostały ukojone, minęło uczucie suchości, ale pory wydawały mi się jeszcze bardziej rozszerzone, niż były przed użyciem tej maski :(. Pojawiło się też kilka zaskórników, ale nie potwierdzam ani nie zaprzeczam, że to wina tego produktu. Także w moim przypadku produkt nie wywołał efektu wow. Cena produktu dosyć wysoka. * Moja skóra ma tendencję do zaskórników, jest skóra mieszaną z nadmiarem sebum w strefie T. Zaskórniki jednak lubią się pojawiać nie tylko na twarzy. Stosuję retinol w pielęgnacji, więc od czasu do czasu moja skóra bywa przesuszona i lekko podrażniona, ale suche skórki się nie pojawiają.
    Kafe81
    19 kwietnia 2021 o 18:58
    ???
    Używa od:próbka
    Maska intryguje swoim wyglądem, zwłaszcza dzięki tej ampułce przyciąga wzrok przez co takie zakuchopoliczki jak ja dają się nabrać. Opakowanie podzielone jest na dwie części, w jednej znajduje się ampułka z serum, w drugiej płachta, całość ładnie się wtapia w grafikę liści, wygląda to fajnie, na pewno inaczej. O ile opakowanie z ampułką otwiera się łatwo, to to z płachtą stawia opór, a sama płachta złożona jest w kosteczkę i trzeba się gimnastykować, żeby ją otworzyć, strasznie mnie to irytowało. Trochę nie rozumiem tej koncepcji, bo równie dobrze płachta mogłaby być nasączona serum i wszystko poszłoby o wiele sprawniej, a tak trzeba się naszarpać z opakowaniami. Serum jest oleiste i trzeba uważać przy jego nakładaniu, bo przecieka przez palce. Płachta jest cieniutka i dobrze docięta, przez 20 minut trzyma się skóry, nic się nie odkleja, ani też płachta szybko nie wysycha. Po nałożeniu maski niestety poczułam na skórze lekkie uczucie pieczenia, które ustało z czasem, ale sprawiło, że relaks zamienił się w obawę jak ta "przygoda" się skończy. Efekt nawilżenia? według mnie zwykły krem do twarzy daje lepsze efekty. Sorry, nie rozumiem o co chodzi w tym produkcie? Niestety moja skóra nie polubiła tej maski, miałam wrażenie, że została tylko obklejona różnymi substancjami, to nie było fajne odczucie. Szybko musiałam ratować się kremem nawilżającym, bo uczucie ściągnięcia było nie do zniesienia. Maska nie zrobiła dla mnie nic... Nie mogę jej polecić, u mnie kompletnie się nie sprawdziła, a najbardziej rozczarował mnie fakt, że nawet tego nawilżenia zabrakło, nie wspominając o innych efektach.
    Zalety:
    Wady:
    • produkt nie spełnia żadnych obietnic producenta
  • 30 maja 2020 o 8:40
    Maseczka albo mandat! #7 - Nie każdemu zielone służy...
    Z okazji wypadającego w tym tygodniu Dnia Matki zostałam hojnie obdarowana przez swoją watahę działającą w zmowie z Mężem. Otrzymałam między innymi zestaw paru maseczek Bielenda. Zaraz kolejnego dnia korzystając z luźniejszego wieczoru postanowiłam wypróbować jedną z nich. Padło na zieloną wersję "skin shot". No i nawet coś by się w tej nazwie zgadzało. Bo był to strzał, owszem, ale w kolano choć liczyłam, że będzie to strzał w 10. *posiadam cerę mieszaną ze świecącą strefą T i suchymi policzkami.
    Zalety:
    • Okej, przejdźmy do plusów:
    • Zarówno serum jak i maska są bardzo przyjemnej konsystencji.
    • Serum spokojnie starcza na porządne pokrycie twarzy równą warstwą. Jest żelowo-wodniste ale aplikując je nie zdarzyło mi się ubrudzić ubrania.
    • Płachta jest bardzo mocno nasączona. Zatkało mnie, kiedy po otwarciu zobaczyłam jakiś zwitek pływający w mlecznobiałym płynie. Myślałam, że będę zmuszona ją wyciskać. Jednak chwyciłam w dwa palce tą kupkę materiału (musicie wiedzieć, że te maski składają chyba fachowcy od origami) i po rozklejeniu nie było już tak tragicznie. Maska jest wykonana z bardzo chłonnej tkaniny i nic nie spływało podczas noszenia, ba! Było mi nawet przyjemnie! Płachta w połączeniu z serum zasysała się na twarzy szczelnie ją oklejając.
    • Serum ma lekki zapach, coś jakby oliwkowy? Nasączenie płachty za to pachnie typowo kosmetycznie, ale ładnie.
    • Dizajn jest bardzo zachęcający. Motywy roślinne, białe tło no i ta zielona ampułka jak bijące serce maseczki! Wygląda trochę jak kroplówka i właściwie tak ma służyć, jako nawodnienie skóry. Opis maseczki czytelny, aktywne składniki przystępnie opisane dla każdego.
    Wady:
    • Ktoś pracując nad dizajnem wykonał kawał dobrej roboty. Bo gdyby ująć to całe tło, piękną estetykę, czcionki, kwiatki, zielony kawałek plastiku to zostałaby nam smutna przeciętna zawartość paru kropli przezroczystego serum i biała płachta. Trochę mi było wstyd, bo oceniłam "książkę po okładce" i byłam pewna, że będzie wow a to był po prostu show...
    • Po zdjęciu płachty według wskazówek producenta wmasowałam resztki w skórę. Już coś czułam, że jest nie tak, produkt wysychając zaczynał się nieprzyjemnie kleić. Wytrzymałam z tą błyszczącą, klejącą warstwą prawie 2 godziny po czym skapitulowałam bo na nosie owa zaschnięta maź zaczęła mi się ścierać jak gumka... Zmyłam resztki wodą - a okazało się, że było co zmywać, jakby w ogóle nic nie wchłonęło się w skórę.
    • Produkt nie nawilżył mojej skóry, nie odświeżył jej ani nie rozpromienił. Za to rozszerzył pory i zmusił do ponownego kontaktu z wodą.
    • Sprawdziłam z ciekawości cenę, oscyluje ona w granicach 13 złotych; tyle jestem w stanie wydać za jednorazową maseczkę tylko gdy mam gwarancję świetnych efektów. Tu bardzo daleko do tego...

Zobacz także inne Maseczki w płachcie