Balsamy do ciała

The Body Shop Mango, Body Yogurt Jogurt do ciała `Mango` (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 11 kwietnia 2022 o 15:01
    Nie dla mnie
    Tak jak masła do ciała tej firmy uwielbiam, tak jogurty do ciała mi się kompletnie nie sprawdziły. Mam suchą skórę, która wymaga solidnego nawilżenia - ten balsam do ciała tego nie był w stanie zaspokoić w ogóle. Produkt jest lekki, pięknie pachnie, wchłania się bardzo szybko, co jest zgodne z opisem producenta, jednak nie zostawia na ciele uczucia nawilżenia. W przypadku mniej wymagającej skóry być może się sprawdzi, jako balsam, w moim przypadku było to fiasko.
    Zalety:
    Wady:
    • w moim przypadku efekt nawilżenia był bardzo krótki
    • perfum znajduje się bardzo wysoko w składzie - uwaga osoby z wrażliwą skórą
  • 7 czerwca 2021 o 17:38
    Dobrze, że kupiłam w promocji
    Marka The Body Shop jest mi znana od kilku lat. Bardzo lubię ich masła do ciała, natomiast na tym produkcie się zawiodłam. Plusem tego jogurtu do ciała jest formuła vegańska. Dla mnie tutaj zachwyty się kończą. Konsystencja tego jogurtu jest jakby żelowa, osobiście uwielbiam wszystkie zapachy owocowe ale ten mnie drażnił. Zapach jest dla mnie chemiczny i nie ma nic wspólnego z prawdziwym zapachem mango. Nie jest wydajny, zużyłam go w około miesiąc smarując całe ciało. Dodam również, że po aplikacji pozostawiał u mnie nieprzyjemne uczucie lepkości, a skóra nieprzyjemnie mnie piekła po aplikacji. Cieszę się, że kupiłam go w dużej promocji bo za normalną cenę bym była bardzo zła.
    Zalety:
    • formuła vegańska
    Wady:
    • chemiczny zapach
    • uczucie lepkości na skórze
    • mała wydajność
    • wywoływał pieczenie na mojej skórze
    vronov
    2 czerwca 2020 o 16:40
    Soczyste mango
    Jogurt kupiłam zachęcona opisem producenta i muszę przyznać - nie zawiodłam się. Jogurt znajduje się w plastikowym, pomarańczowym słoiczku o pojemności 200ml. Słoiczek ma zamknięcie w postaci nakrętki na której widnieje grafika zatopionego w białym jogurcie mango. Całość prezentuje się naprawdę ładnie i szczególnie ta nakrętka przykuwa wzrok. Jogurt nie ma do końca tak 'jogurtowej' konsystencji jak można by było się spodziewać. Moim zdaniem jest bardziej żelowa, ale dzięki temu jest też lekka i produkt nakłada się na skórę szybko, łatwo i przyjemnie. Wchłania się błyskawicznie i nie zostawia tłustego filmu na skórze. A zapach... Kto zna produkty TBS doskonale wie, że ich kosmetyki mają wspaniałe zapachy i tak też jest tutaj - soczyste, dojrzałe mango. Zapach jest intensywny, nie za słodki. Aż chce się go zjeść! Kolor produktu to jasna, pastelowa brzoskwinia. Skóra po użyciu jest nawilżona, zmiękczona i przepięknie pachnie. Bardzo podoba mi się szybkie wchłanianie o czym pisałam wyżej - bez problemu od razu po aplikacji można się ubrać, co może być kluczowe dla zabieganych osób. Produkt idealny na lato - lekki, pięknie pachnie, fajnie działa i szybko się wchłania. Cena jest dość wysoka, ale warto polować na niego na promocjach.