Balsamy do ciała

Nivelazione Hialuron Power, Bio-infuzyjny intensywnie nawilżający balsam do ciała

_Sasha_
    25 listopada 2022 o 0:55
    w porządku
    Jestem bardzo wymagająca co do balsamów-moja skóra potrzebuje super nawilżenia i odżywienia, bez względu na to ile wypiję i jak o siebie dbam, to skórę mam zawsze zbyt odwodnioną i suchą, może wina tarczycy, może taka moja uroda, ale bez smarowideł bym nie przeżyła i przywiązuję ogromną wagę do ich skuteczności. Pierwsze użycie balsamu jest pozytywne-przede wszystkim nie poczułam żadnego agresywnego zapachu, który zawsze atakuje w kosmetykach drogeryjnych. Nie lubię kosmetyków zapachowych, a ten ma bardzo subtelny i nienachalny zapach, bardzo przyjemny. Jeżeli chodzi o formułę i działanie, to balsam jest średnio gęsty, gdyby był cięższym tłuściochem, to bym się nie obraziła. Szybko się wchłania, pozostawia skórę przyjemną, nie lepi się, skóra jest przyjemna w dotyku. Dla mnie mógłby być jeszcze bardziej tłusty. Skład ok. Czy daje radę z bardzo suchą i odwodnioną skórą-przyniesie komfort ale nie na tak długi czas, jak pisze producent, na pewno nie 24h Bio infuzja..bla bla bla, tego akurat nie możemy w żaden sposób sprawdzić i wygląda mi to na tani chwyt marketingowy bo skłądniki z kosmetyków nie przenikają do głębszych warstw skóry. Opakowanie jest estetyczne, ładna szata graficzna, pompka ok. Gorzej z dostępnością, nie ma już w Hebe a chętnie bym kupiła drugi.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • w porządku nawilża
    • dobrze się wchłania, nie lepi się i nie brudzi
    • wąskie i estetyczne opakowanie
    • dobra cena
    • wydajny
    Wady:
    • brak dostępności w popularnych drogeriach
    Iccgk
    17 listopada 2021 o 15:54
    Treściwy produkt, który faktycznie intensywnie nawilża
    Szukałam odpowiedniego balsamu do codziennej pielęgnacji mojej przesuszonej skóry. Zależało mi na produkcie, który zawiera duże ilości mocznika, a tutaj jest już na drugim miejscu w składzie, co bardzo dobrze o nim świadczy. Konsystencja jest bardzo aksamitna i treściwa, produkt wchłania się bardzo szybko, a skóra się nie lepi. Zapach jest lekki, może odrobinę perfumowany, ale nie jest to nic nieprzyjemnego. Balsam faktycznie zapewnia długotrwałe nawilżenie i dzięki zawartości witaminy E, odżywienie skóry. Pomógł mi w walce z suchą i podrażnioną skórą. Dodatkowo pomógł mi lekko w walce z krostkami po goleniu nóg i zredukował szorstkość skóry, z jaką mierzyły się moje odkryte kostki. Przy pierwszym opakowaniu niestety nie działała mi pompka, po skontaktowaniu się z producentem (Farmona) wysłano mi drugi produkt. Opakowanie bardzo dobre, pozwala na idealne odmierzenie ilości produktu.
  • 21 lutego 2021 o 7:29
    Będac na zakupach w drogeri rzucilly mi się w oczy barwne opakowania najnowszych balsamów marki Nivealzione, Kojarzyłam ją wcześniej głównie ze względu na kosmetykui do stóp i nie wiedziałąm, że wprowadzili także linię do pielęgnacji ciała. Jest to już m
    Będąc na zakupach w drogerii rzuciły mi się w oczy barwne opakowania najnowszych balsamów marki Nivealzione, Kojarzyłam ją wcześniej głównie ze względu na kosmetyki do stóp i nie wiedziałam, że wprowadzili także linię do pielęgnacji ciała. Jest to już mój kolejny balsam z tej serii. Uważam, że jest to bardzo dobry kosmetyk o działaniu nawilżającym i wygładzającym, zapewniający uczucie gładkiej i miękkiej skóry. Sprawdzi się nie tylko u posiadaczek skóry suchej, ale również normalnej (jak moja). OPAKOWANIE Kolorystyka opakowań i ich prostota czynią je miłymi dla oka. Ta wersja ma intensywny granatowy kolor z dodatkiem srebra i błękitu, który kojarzy mi się ewidentnie z wodą, a więc podświadomie nawilżeniem, czyi tym, co ten balsam ma nam dostarczyć i to w obfitości. Opakowanie to smukła i wysoka butelka wykonana z plastiku. Nie widzimy na bieżąco zużycia, jednak pod światło możemy co nieco podejrzeć. Została wyposażona w pompkę, dzięki czemu dozowanie jest szybkie i komfortowe. Grafika ogranicza się jedynie do napisów na wyrazistym nieco ognistym lel, które określają główne funkcje, składniki aktywne i stanowi ciekawe połączenie. Z tyłu znajduje się dokładny opis produktu. BALSAM Jest to produkt o aksamitnej, treściwej konsystencji ale zarazem na tyle lekkiej, że nie jest tłusta czy lepka. Posiada białą barwę i przyjemny, nieco perfumeryjny zapach , który utrzymuje się dłuższa chwilę po nałożeniu. Jest to ciepły i otulający aromat pozwalający na chwilę relaksu i zapomnienia. Po nałożeniu balsam dość szybko się wchłania pozostawiając ledwie wyczuwalną warstewkę ochronną. Nie jest to jednak bez znaczenia, bo mimo że nie jest to wykończenie wyraźnie wyczuwalne, to zapewnia odpowiednią ochronę przed wysychaniem skóry, chroni przed działaniem czynników zewnętrznych. Uczucie nawilżenia utrzymuje się przez długie godziny - produkt więc naprawdę dobrze nawilża (mam skórę normalną, ale osoby ze skórą sucha, której jest dedykowany również powinny być z niego zadowolone). Może nie jest to deklarowane 24h, ale przez cały dzień czuję to nawilżenie, aż do kąpieli wieczorem. Skóra po jego zastosowaniu miękka, gładka i przyjemna w dotyku, co bardzo lubię. Przy regularnym stosowaniu już na początku przygody z nim zniknęło uczucie suchości i dyskomfortu, Dodatkowym plusem jest spora pojemność, bo produkt wystarczy nam na dłużej. Kolejnym jest niska cena i to, że wspieramy naszego rodzimego producenta, co w obecnym czasie jest nie bez znaczenia. Cena to ok. 15 zł za 400 ml balsamu, jest to dobra oferta. Wydajność jest  w normie - stosowany 2 razy dziennie wystarczył mi na prawie miesiąc. Ciekawy jest skład: woda, mocznik, olej ze słodkich migdałów, olej słonecznikowy, gliceryna, masło shea, kwas hialuronowy to początek INCI, nieco dalej oliwa z oliwek, witamia E, olej sojowy, konserwanty i substancje zapachowe. Składniki mocno odżywcze, nawilżające, ochronne, które są przyjazne każdej skórze. PLUSY przyjemny zapach przyjemna, lekka konsystencja szybko się wchłania świetnie nawilża, odżywia, wygładza ma dobry skład wydajny tani polska marka dobra dostępność