Kremy BB, CC i DD

Iwostin Solecrin, Krem BB SPF50+

Iwostin Solecrin krem BB SPF50+ 30 ml
e-ZikoApteka.pl
Iwostin SANOFI AVENTIS SP Z O.O Solecrin SPF 50 BB Krem wyrównujący koloryt 30 ml
Iwostin Solecrin

• 14 czerwca 2024 o 16:34
    Okropny kolor
    Kolor to istna tragedia, ciemny z mocnymi nutami pomarańczy. Jestem dość blada i u mnie ten krem bardzo źle wyglądał, nieco wtapiał się w skórę, ale i tak było widać mocno różnicę w kolorze skóry. Krem bardzo daje efekt tłustej skóry. Moja twarz wyglądała bardzo nieestetycznie. Za taką cenę naprawdę słabo. Wygodne opakowanie. Produkt wydajny. Duża ochrona, zero podrażnień słonecznych. Zdecydowanie lepiej sprawdziłby się w wersji zwykłego białego kremu. Nie zapycha i nie podrażnia. Kolor niestety skreśla ten produkt u mnie.
  • 9 maja 2024 o 14:40
    Jako SPF super, ale jako BB nie do końca
    Krem z SPF 50 to mój must have na co dzień. Niestety produkt od Iwostin nie do końca się u mnie sprawdził. Liczyłam, że jako właściwości BB efekt na skórze będzie subtelny. Niestety kolor wpada w pomarańczowe tony przez co wygląda sztucznie. Podoba mi się to, że ma bardzo lekką konsystencję. Błyskawicznie się wchłania. Nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Nawilża oraz chroni przed słońcem. Trwałość jest średnia. W ciągu dnia ściera się. Krem znajduje się w poręcznym, wygodnym w użyciu opakowaniu.
  • 16 kwietnia 2024 o 23:16
    Jako ochrona SPF zdecydowane TAK, jako krem BB mówię NIE
    Uwielbiam testować nowości i poznawać kosmetyki na własnej skórze. Na twarzy zmagam się z problemem przebarwień. Powstają zarówno po ekspozycji na słońce jak i są konsekwencją zmian trądzikowych. Wysoką ochronę SPF stosuję na co dzień, aby chronić skórę przed promieniowaniem UV. Ten krem ma wysoki SPF, gdyż aż 50. Stosuję go od 2 miesięcy pod podkład. Niestety nie sprawdził się solo mimo iż to krem BB. Ma zbyt słabe krycie, które określiłabym jako lekkie. I odcień jest dla mnie zbyt ciepły. Natomiast jako ochrona SPF krem spisuje się świetnie. Ma przyjemną niezbyt tłustą konsystencję. Dobrze rozprowadza się na skórze i szybko wtapia.
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 lutego 2024 o 14:47
    Kolor słabo napigmentowany wpadający w pomarańczowe tony. Słabo kryje. Szybko się wyświeca.
    Marzy mi się promienna skóra bez przebarwień. Dlatego codziennie stosuję krem z filtrem 50 SPF. Przez ostatnie 2 miesiące testowałam ten produkt marki Iwostin. Podoba mi się to, że zapewnia wysoką ochronę czyli 50 SPF. Skutecznie chroni przed słońcem. Niestety jako krem BB zupełnie się u mnie nie sprawdził. Jest słabo napigmentowany a kolor wpada w pomarańczowe tony. Nie mogę nim uzyskać średniego krycia nawet nakładając większą ilość. Codziennie stosuję kremy z filtrem. Jednak będę szukać produktu o mocniejszym kryciu. Ten szybko się wyświeca i znika z twarzy. Niestety nie kupię ponownie.
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 lipca 2022 o 15:46
    Słabiutki
    Miałam duże nadzieje ale niestety się zawiodłam. Krem jest zamknięty w higienicznej tubce. Łatwo się go wyciska ponieważ ma bardzo płynną konsystencję. Tyle by było z plusów. Trzeba go zużyć dużo aby pokryć całą twarz. Dobrze wyrównuje koloryt skóry, natomiast nie uzyskamy nim krycia. Niestety bardzo się wyświeca. Najgorsze jest jednak to, że odcień jest pomarańczowy. Można ten kolor zneutralizować za pomocą białego pudru, ale trzeba go wtedy nałożyć bardzo dużo. Krem nie współpracuje również z innymi spfami nałożonymi pod spód, także tymi z marki Iwostin (nakładam spf pod bb, gdyż ciężko nałożyć tyle bb z spfem aby dawał dostateczną ochronę).