Kremy BB, CC i DD

Ingrid Cosmetics Put on CC Cream Krem CC do twarzy

• 24 października 2023 o 23:18
    świetny na co dzień
    Krem CC z Ingrid ma gęstą konsystencję, przyjemny zapach i wygodne opakowanie. Najbardziej skusił mnie kolorem - odcień 01 jest naprawdę bardzo jasny. Bardzo łatwo rozprowadza się przy użyciu gąbeczki i wtapia się w skórę. Daje naturalny efekt i zapewnia lekkie krycie, przy nosie dodaje trochę korektora. Nie podkreśla suchych skórek ani porów. Po paru godzinach się wyświeca, ale nie ściera, więc wystarczy użyć bibułki matującej lub pudru.
    Zalety:
    • naturalny wygląd
    • łatwość nakładania
    • kolor
    Wady:
    • wyświeca się po paru godzinach
  • 28 listopada 2022 o 10:40
    po co?
    Idea oczywiście fajna, wszystko w jednym. Wykonanie nijakie. Ani to krem ani podkład. Potrafi mi wysuszyć/ściągnąć cerę, szczególnie jeśli nałożę więcej. Dziwne, bo ponoć zawiera kwas hialuronowy, który zazwyczaj fajnie mnie nawilża. Krycie praktycznie żadne. Kolor 02 wprawdzie jasny, ale nadaje skórze szary odcień i w efekcie cera wygląda na zmęczoną z widocznymi niedoskonałościami. Na plus higieniczna forma opakowania. Na minus - pod koniec pompka nie chce pobierać kremu, mimo, że wciąż jest go trochę w butelce. Krem osadza się wokół pompki i na ściankach i pompka nie daje rady pobrać.
    Drogeria Natura
  • 10 października 2022 o 9:12
    Napewno nie do cery tlustej/mieszanej
    Krem CC postanowiłam, zakupić na promocji w sklepie hebe online. Mial tam bardzo dobre opinie, 3 odcienie. Ja wybrałam 03 natural. Krem zamknięty jest w szklanej buteleczce z dozownikiem, więc jest to fajna opcja dostania odpowiedniej ilości produktu. Odcień który ja posiadam jest na pierwszy rzut oka lekko za ciemny, ale po nałożeniu na twarz nie robi ciemnego efektu, ładnie sie stapia z cera. Krem jednak ma konsystencja dość gęsta, więc ciężko się go rozprowadza na twarzy ( ja to robiłam za pomocą palców). Odnośnie jego trwałości mogę powiedzieć tyle, że napewno nie nadaje się dla cery tłustej/mieszanej. Ja taka mam i po ok godz wyswiecałam się na czole.
    Zalety:
    • Cena na promocji
    • Dozownik
    Wady:
    • Gęsta konsystencja
    • Wyświecanie się w strefie T ( czolo)
  • 22 marca 2022 o 7:45
    Ideał dla bladziochów!
    Do zakupu tego produktu skusiła mnie cena i piękne opakowanie. Wzięłam najjaśniejszy odcień, z cichą nadzieją, że będzie pasował, bo mam problem z kolorami podkładów, wszystkie są dla mnie za ciemne. Ale tutaj pojawiło się miłe zaskoczenie, bo nawet przy mojej bardzo bladej cerze ten odcień jest idelany! Ma gęstą konsystencję, ale jest przyjemny pod palcami i równomiernie rozkłada się na twarzy. Nie robi smug, ani plam. Ma lekkie krycie, więc ja sama używałam go w dniach kiedy nie miałam 'niespodzianek" na twarzy, ponieważ ma problem z przykryciem ich. Jest to produkt idelany do wyrównania kolorytu. Trzyma się dosyć długo, chyba że mamy tendencję do dotykania twarzy. Wygląda ładnie po przypudrowaniu, nic się nie roluje. Ma lekko świetliste wykończenie i delikatny zapach, tak jakby zielona herbata. Mały problem miałam z opakowaniem, ponieważ po kilku użyciach zacięła się pompka. Nie chciała podawać produktu, a jak już podawała, to produkt pryskał na wszystkie strony brudząc przy tym ubranie, więc teraz do nakładania odkręcam papkę i aplikuje szpatułką lub jakimś innym patyczkiem
    Zalety:
    • Jasny odcień idelany dla bladziochów
    • Przyjemna konsystencja
    • Idelany na letnie dni
    Wady:
    • Pompka się zacina
    • Nie przykrywa niedoskonałości
  • 3 stycznia 2022 o 10:49
    Całkiem przyjemny
    Firmy ingrid w zasadzie nie znam, krem złapałam że względu na letnie temperatury i promocje. Lekki, nie zapycha porów, nie uczula. Całkiem trwały i wydajny. Łatwa aplikacja, ładna buteleczka. Duży plus za vege skład. Jeżeli chodzi o krycie- dla mnie za słabe, muszę korzystać z korektora. Kolory są fajne, ładnie dopasowują się do koloru skóry.